مطهری در گفت و گو با ایسکانیوز: مجلس به طرح استفساریه قانون انتخابات پایبند و آن را پیگیری می کند

نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با اعلام این که موضوع استفساریه قانون انتخابات ابتدا در کمیسیون شوراها مطرح شده بود گفت: مجلس همچنان بر این طرح پایبند است و آن را پیگیری خواهد کرد.

علی مطهری نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز با بیان این که از سوی شورای نگهبان ایراداتی در خصوص طرح استفساریه مطرح شده است گفت: این طرح می توانست مستقیم در مجمع تشخیص مصلحت نظام بحث و بررسی شود تا ایرادات آن رفع شود. ضمن آن که مجلس تاکنون سه بار متوالی در خصوص طرح استفساریه با ایراداتی که از سوی شورای نگهبان صورت گرفته بر نظر خود پایبند است و ایرادات آن در کمیسیون حل و فصل شده است.

وی گفت: آخرین بار طبق گفته شورای نگهبان ابهاماتی که در خصوص مفاد این طرح ابراز شده بود این کمیسیون ابهامات را رفع و ماهیت طرح همچنان به قوت خودش باقی است.

نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که شورای نگهبان با رفع ابهاماتی که از سوی مجلس صورت گرفته موضوع را به جلسه کمیسیون شوراها ارجاع داده است گفت: این موضوع باید ابتدا در جلسه کمیسیون شوراها بحث و بررسی شود و بعد از آن در صحن مجلس عنوان و در صورت توافق مجلس با رای اکثریت آراء موضوع مصوب و در آخر به مجمع تشخیص مصلحت ارسال شود.

در خصوص طرح استفساریه قانون انتخابات لازم به ذکر است مجلسی ها در طرح استفساریه تبصره (4) ماده (52) قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی سوال کرده اند که با توجه به مفاد تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب هفتم مهر 78 و اصلاحات بعدی آن مبنی بر این که پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیأت مرکزی نظارت، شورای نگهبان 20روز پس از اظهار نظر هیأت مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهایی» خود را در خصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد کرد، آیا شورای نگهبان می‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه صلاحیت منتخب را رد و به این وسیله آرای او را باطل کند؟

پیش از این پاسخ نمایندگان به این استفساریه که به تصویب مجلس رسید، بدین شرح بود که: خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت 20 روزه مذکور در تبصره 4 ماده 52 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات «و بعد از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه» با رعایت قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف (مصوب 22 آبان 78 مجمع تشخیص مصلحت نظام) این شورا نمی‌تواند اظهار نظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده 30 قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مورد رسیدگی قرار گیرد.

این مصوبه مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت و مجلسی ها دهم بهمن ماه 95 برای رفع این ایراد در پاسخ به این استفساریه عبارت «و بعد از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه» را برای تامین نظر شورای نگهبان حذف کردند.

خبرنگار: علی درخشان/ تاییدکننده: سرلک

کد خبر: 737165

وب گردی

وب گردی