تعامل خوب بین وزارت صنعت و شهرداری درباره برگزاری نمایشگاه کتاب

چمران درمورد نامگذاری متروی جلال آل آحمد گفت: زمین این مترو متعلق به دانشگاه تهران است .

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، مهدی چمران در نشست خبری با بیان اینکه حتی قرار بود آن ایستگاه به نام جلال نامگذاری شود افزود: ولی تصمیم بر آن شد که ایستگاه به نام یک دانشگاه نامگذاری شود.

چمران گفت : زمین این مترو متعلق به دانشگاه تهران است اما دلیل نامگذاری آن با عنوان ایستگاه تربیت مدرس آن است که این زمین در کنار دانشگاه تربیت مدرس قرار دارد و اگر نام این ایستگاه به دانشگاه تهران تغییر کند مردم دچار اشتباه خواهند شد و مردم آن ناحیه را با اسم دانشگاه تربیت مدرس می شناسند.

چمران از مداکرات خود با مسئولان دانشگاه تهران در این زمینه هم خبر داد وگفت: این زمین که به مترو داده شده برای دانشگاه تهران است ولی چون به دانشگاه تربیت مدرس متصل است به نام ایستگاه تربیت مدرس نامگذاری می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره پرونده املاک نجومی گفت: این موضوع باعث موج شدیدی در شهر شد و هنوز هم مورد سوال مردم است.

چمران با بیان اینکه دادستانی اعلام کرده است مسائل مطروحه در این پرونده در خصوص هیچ یک از اعضای شورا صحت ندارد افزود:27 هزار ملک واگذار شده به تعاونی‌های شهرداری همچنان در حال بررسی است و 40 مورد از اسامی اعلام شده در گزارش سازمان بازرسی کل کشور هیچ ارتباطی با پرونده نداشته‌اند و نباید اسامی‌شان در لیست می‌آمد.

رییس شورای اسلامی شهرتهران همچنین درباره برگزاری نمایشگاه ها در شهر آفتاب نیز خاطرنشان کرد: تعامل خوبی بین وزارت صنعت و شهرداری انجام شده و قرار براین شده است برگزاری نمایشگاه ها بین نمایشگاه بین المللی و شهرآفتاب تقسیم شود .

وی گفت : برای سال 96 هم قرارشد تا تعامل صورت گیرد و جلسه آن هم برای تقسیم بندی تشکیل شود تا برگزاری نمایشگاه های پرتردد تر به شهر آفتاب و کم ترددتر به نمایشگاه بین المللی منتقل شود.

چمران به نمایشگاه کتاب نیز اشاره کرد و افزود : جلسات برای برگزاری نمایشگاه کتاب در حال برگزاری است.

وی همچنین با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو و جان باختن تعدادی از آتش نشانان و شهروندان تهرانی تصریح کرد: برای بررسی این حادثه دو کمیته حقوقی و فنی و کمیته رفاهی تشکیل شده است و ما به صورت جدی پیگیر موضوع هستیم اما هنوز این دو کمیته، دولت و دادستانی به نتیجه نهایی در این خصوص نرسیده‌اند.

چمران گفت: بودجه‌ای برای خانواده شهدای آتش نشان در نظر گرفته‌ایم اما ضروری است برای پرداخت این بودجه اقدامات مربوط به انحصار وراثت صورت بگیرد تا مشخص شود مبالغ مربوطه باید به چه کسی پرداخت شود همچنین امروز خانواده‌ها با اعضای شورای شهر نشستی خواهند داشت و در این نشست چنانچه امکاناتی از سوی شهرداری برای این خانواده‌ها در نظر گرفته شده باشد سریعا به انها تخصیص داده خواهد شد.

چمران افزود: ما سعی داشتیم شورا نهادی تخصصی باشد و اگر چه عموما مردان سیاسی به صندلی‌های سبز شورا تکیه داده‌اند و غالبا حاشیه‌های سیاسی دارند اما سعی کردیم کارها به صورت تخصصی انجام شود و معتقدم بیلان خوبی ارائه داده‌ایم.

وی نیز درباره ساخت ساختمان‌های بلند مرتبه در معابر کم‌عرض گفت: طرح تفصیلی از سال 92 آغاز شده است و ساختمان‌هایی که در سال‌های 93 و 92 ساخته شده‌اند پروانه‌های ساخت خود را در سال‌های گذشته گرفته‌اند و تعداد پروانه‌های صادره در سال‌های 94 و 95 نسبت به سال‌های قبل نصف شده است لذا آن دسته از ساختمان‌هایی که در معابر 6 متری ساخته شده‌اند باید به تاریخ صدور پروانه‌شان توجه شود.

رئیس شورای شهر تهران در خصوص تذکرات پیش از دستور در این نهاد هم گفت: تذکر شفاهی در قانون نداریم و این نوع تذکر از چهارمین دوره شورای شهر باب شده است و بر اساس قانون تذکرات باید کتبی باشد و به رئیس شورا اعلام شود و او تذکرات را به شهرداری اعمال کند.

وی همچنین درباره پیگیری امور کسبه پاساژ پلاسکو گفت: پیگیری مسائل کسبه با ما نیست هر چند که در کمیته رفاهی موضوع بررسی می‌شود. وزارت رفاه و یکی از بانک‌ها قول‌هایی در این خصوص داده‌اند که هنوز به آ‌ن عمل نشده است.

رئیس شورای شهر تهران افزود: عده‌ای از کسبه در پاساژ نور مستقر شده‌اند و امیدواریم باقی آنها نیز ساماندهی شوند.

وی در واکنش به اینکه چرا نامه سازمان بازرسی درباره استخدام نجومی 4200 نفر در مترو، را از اعضای شورای شهر پنهان کرده‌اید؟ گفت: مگر همه نامه هایی را که به رئیس مجلس می رسد برای همه اعضای مجلس می فرستند؟.

چمران افزود: سازمان بازرسی در ارتباط با مترو، نامه به من می نویسد، من باید از شهردار توضیح بخواهم نه اینکه به اعضای شورای شهر بنویسم.

وی گفت : اگر نامه مالی باشد، برای کمیسیون برنامه بودجه می فرستم اگر موضوع عمرانی باشد به کمیسیون مربوطه برای بهره برداری می نویسم؛ اعضای شورای شهر هیچ وظیفه ای ندارند، اگر قرار است مسایل را فاش کنند که سازمان بازرسی هم می تواند فاش کند.

چمران افزود: نامه ها باید به شهرداری برود و پاسخ بیاید، حتی پس از بررسی ها، بسیاری از موارد را سازمان بازرسی به دادگاه می فرستد. دادگاه هم ممکن است تخلف را رد کند یا قبول کند بنابراین دادگاه تصمیم می گیرد تقصیر با شهرداری است یا نیست.

رئیس شورای شهر تهران در ادامه گفت: چیزی که به نتیجه نهایی نرسیده، درست نیست ما اعلام عمومی کنیم.

وی درباره مدیریت یکپارچه شهری هم با یادآوری اینکه در دوره دوم شورای شهر در این خصوص حکمی از مجلس گرفتیم و شورای نگهبان مقرر کرد که دولت موظف است با همکاری شورای عالی استا ن‌ ها طرحی در خصوص مدیریت یکپارچه شهری به دولت ارائه دهد بیان کرد: در آن زمان وزارت کشور همکاری نکرد و ما در شورای عالی استان‌ها اقدامات لازم را انجام دادیم و طرح را به دولت ارسال کردیم و طی 30 نشستی که در این خصوص داشتیم در 16 مورد با دولت به تفاهم رسیدیم.

چمران گفت: طرح مدیریت یکپارچه شهری هنوز در کمیسیون‌های دولت در حال بررسی بوده و به صحن دولت نیامده است و تصویب آن به این دولت نخواهد رسید و امیدوارم دولت بعدی شوراها را درک کند و دریابد، شوراها بار بزرگی را از دوش دولت برمی‌دارند.

رئیس شورای شهر تهران همچنین در خصوص سخنان تندگویان درباره موضوع قراردادهای تبلیغاتی سازمان زیباسازی گفت: این عضو شورای شهر نامه خود را مستقیم به شهرداری داده است نه به من و گرنه حتما تذکر وی را بررسی می‌کردم. هر چند که من بارها قراردادهای سازمان زیباسازی را بررسی کردم از شهرداری خواستم که پاسخ بدهد.

رئیس شورای شهرتهران در خصوص ساختمان‌های ناایمن شهر با تاکید بر اینکه ساختمان‌های ناایمن به دو دسته ناپایدار به لحاظ ساختاری و ناپایدار در برابر حوادث تقسیم می‌شود، ‌گفت: ساختمان‌های ناایمن ناپایدار مربوط به بافت فرسوده هستند و در حال حاضر بیش از 2 هزار هکتار بافت فرسوده در سطح شهر تهران داریم اما تعداد ساختمان‌های ناایمن در برابر حوادث در شهر 12 هزار هکتار است که عموم آنها تجاری هستند و مناطق موظف شده‌اند این ساختمان‌ها را طبقه‌بندی کنند و برای صدور حکم به دادستانی ارجاع دهند.

وی در ادامه در خصوص دستفروشی‌ در شهر تهران، رکود اقتصادی را از عوامل این پدیده دانست و ادامه داد: نیروی انتظامی تمام تلاش خود را می‌کند اما این پدیده با مسائل انسانی و عاطفی سروکار دارند و به همین دلیل نمی‌توان برخورد قانونی صورت داد.

این عضو شورای شهر رفع رکود اقتصادی و در نظر گرفتن مکان‌هایی به عنوان بازار روز به ویژه برای کسانی که تولیدات آنها اندک است و جایی برای فروش این تولیدات ندارند از جمله راهکارهای مقابله با دست‌فروشی‌ خواند.

دریافت کننده:زهرا پورعادل/اتشاردهنده:زهره حاجیان

700/703

کد خبر: 740278

وب گردی

وب گردی