تیزر جشنواره جهانی به عباس کیارستمی تقدیم شد/میرکریمی:با وجود مشکلات دیپلماتیک مهمانان متعددی از سراسر جهان داریم

نشست رسانه ای سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، امروز صبح، ٢١ فروردین برگزار شد.

به گزارش ایسکانیوز، نشست رسانه ای جشنواره فیلم فجر با حضور رضا میرکریمی، دبیر این دوره از جشنواره در تالار چارسو برگزار شد. در ابتدای نشست خبری تیزر اصلی جشنواره رونمایی شد و کیوان کثیریان مدیر روابط عمومی جشنواره آن را به عباس کیارستمی تقدیم کرد. پس از آن تیزرهای بخش‌های جنبی جشنواره نیز به نمایش در آمد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر حجم کار انجام شده برای این جشنواره را مثال زدنی و قابل افتخار دانست و ضمن تبریک سال نو و میلاد امام علی (ع ) گفت: «ما از چند ماه قبل به کمک کیوان کثیریان و دیگر مدیران همکارم، کار اطلاع رسانی بخش‌های مختلف جشنواره را شروع کردیم.»

او افزود: «حجم کاری که انجام شده مثال زدنی و قابل افتخار است. همانطور که سال قبل در انتهای جشنواره، روز اختتامیه وعده دادم از فردای جشنواره؛ 8 اردیبهشت ماه سال گذشته ما فعالیت برای دوره بعدی جشنواره را آغاز کردیم. »

میرکریمی تاکید کرد: «ما همیشه گله داریم چرا دبیرخانه ثابتی برای جشنواره ها نداریم و کسانی که این گله را می کنند اغلب از خود مسئولان هستند. ما برای این که مجبور نشویم کسی را متهم کنیم، خودمان دست به کار شدیم و دبیرخانه ثابتی را راه اندازی کردیم.»

او تاکید کرد حضور مدیران با سابقه در تیم جشنواره و همکاری با هم ثابت کرد که در ایران هم می‌شود کار گروهی انجام داد.

دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فجر، یکی از اقدامات مهم امسال را برای رسیدن به یک جشنواره استاندارد حذف موارد ابهام‌برانگیز دانست.

میرکریمی در سخنان خود با برشمردن اهداف جشنواره اظهار داشت: «ما می‌خواهیم در کوتاه مدت در منطقه و در میان مدت در آسیا حرف اول را بزنیم و کار تیمی عامل اصلی موفقیت ما در این جشنواره است.»

وی افزود: «فرهنگ و تمدن ما این اجازه را به ما می‌دهد که جشنواره ای شایسته برگزار کنیم.»

میرکریمی ضمن اشاره به بازخورد مثبت جشنواره سال گذشته در تمام جهان گفت: «برای رسیدن به یک استاندارد مشخص، موارد ابهام برانگیز را حذف کردیم که شامل حذف هیات انتخاب، عدم اعلام کاندیداها، عدم انتشار لیست متقاضیان و ارسال پاسخ مستقیم به متقاضیان بود.»

میرکریمی با اشاره به این‌که جشنواره نیاز به کشتی‌بان دارد گفت: «کسی باید باشد که جمع‌بندی علایق و سلایق را بعد از این که پای صحبت همه کارشناسان نشست انجام دهد و اینطور نباشد که اگر جایی مورد سوال قرار گرفت بگوید این بخش به من مربوط نیست.»

او افزود: «به همین دلیل من مسئولیت همه انتخاب‌ها را پذیرفتم. کار دشواری بود و در عین حال لذت بخش. چون با تعداد بسیار بالایی از همکاران کارشناس و باسواد در ارتباط بودم که آنها فیلم‌ها را می‌دیدند و به آن امتیاز می‌دادند. به این ترتیب می‌دانستم که باید کدام فیلم‌ها را ببینم. بنابراین تاکنون تمام فیلم‌های جشنواره به جز بخش سینمای وحشت را تماشا کرده‌ام.»

میرکریمی عنوان کرد: «لیست متقاضیان حضور در جشنواره را منتشر نکردیم چون این رازی بین ما و کسی‌ست که فیلمش را به امانت در اختیار ما قرار داده است. به همین دلیل به شکل کلی آمار دادیم که چند هزار نفر در جشنواره ثبت نام کردند و حتی به کسانی که به جشنواره ما فیلم فرستادند، اما فیلم‌شان انتخاب نشد ایمیل زدیم و از آنها تشکر کردیم و خواستیم که برای سال دیگر بازهم برای ما فیلم بفرستند. این موضوع باعث شد تا یک رابطه احترام برانگیز دو طرفه شکل بگیرد.»
میرکریمی ضمن معرفی نرم افزار جشنواره گفت: «نرم افزاری تهیه کرده‌ایم که تمام داده‌ها را در اختیارش قرار می‌دهیم و در فضای جدید دیجیتال به اشتراک می‌گذاریم. این برنامه به ما کمک کرد که خیلی زود برنامه‌هایمان را ببندیم.»

وی افزود: «با این نرم‌افزار که قرار است در دسترس عموم قرار بگیرد، فقط کافیست در سینما تیکت وارد شده و در جریان برنامه‌های جشنواره قرار بگیرید.»

میرکریمی همچنین گفت: «با کمک این نرم‌افزار ما افراد حاضر در جشنواره را کامل می‌شناسیم و به ما جزئیات می‌دهد که چه افرادی علاقه‌مند به سینما هستند و آنها نیز سلیقه‌های خودشان را در برنامه‌های ما قرار دهند.»

وی ادامه داد: «همچنین یکی از اقدامات امسال این است که بخش‌هایی از فیلم‌هایی که کمتر مشتری دارند در ویدیو لایبری گنجانده شده است، این کار کمکی است برای عرضه سینمای ایران به جهان و ایجاد تعامل یک سازنده.»

میرکریمی در ادامه نشست مطبوعاتی این جشنواره اظهار کرد: «خبر خوبی که پارسال داشتیم این بود که ۷۰ نفر از مهمانان بلیت‌شان را خودشان تهیه کردند و امسال بیش از صد نفر با تهیه بلیت سفر به ایران به جشنواره می‌آیند. این امر از این جهت اهمیت دارد که افراد فقط به عنوان دیدن فیلم و برای جشنواره به تهران می‌آیند.»

وی ضمن اشاره به اینکه سال گذشته با ۱ میلیارد صرفه جویی جشنواره را برگزار کردیم، گفت: «یکی از موارد مد نظر ما این بود که معتقد بودیم قیافه جشنواره ما نباید شکل جشنواره‌های بی‌هویت باشد .»

وی همچنین اظهار کرد: جالب است بدانید از وقتی سطح خدمات ما در جشنواره به میهمانان، پایین آمده تقاضا برای حضور جشنواره بیشتر شده است.

رضا میرکریمی درباره ترافیک میهمانان جشنواره جهانی فجر گفت که شاهد حضور حجم بالایی از میهمانان خارجی در جشنواره هستیم و اظهار داشت: «ما امسال مشکلات فرامتنی زیادی داشتیم، از قبیل اتفاقات منطقه و روی کار آمدن رییس جمهوری تازه به دوران رسیده در یک کشور مهم، رئیس جمهوری که با وضع یک قانون عجیب با این مضمون که هر کس به ایران سفر کند ویزای آمریکا نخواهد گرفت مسائلی به وجود آورد. بنابراین وقتی ما می‌خواهیم جشنواره بزرگی برگزار کنیم و افراد مهمی را دعوت کنیم، با مشکلات زیادی در این زمینه مواجه شدیم.»

وی افزود: «در این میان کسانی نیز بودند که دائم به ما می‌گفتند شما نمی‌توانید جشنواره‌ای در این ابعاد برگزار کنید که معلوم نیست چرا چنین آرزویی دارند؟ بر فرض که ما نتوانستیم جشنواره خوبی برگزار کنیم، این چه افتخاری برای شما دارد؟»

میرکریمی اظهار کرد: «در جشنواره امسال بیش از ۳۵۰ مهمان از ۶۶ کشور جهان داریم، که از بسیاری کشورها علیرغم مشکلاتی که ممکن است داشته باشند در نهایت تصمیم گرفتند در جشنواره حضور یابند. »

وی ادامه داد: «این مساله نشان می‌دهد که هنر و فرهنگ می‌تواند قدرت نمایی بزرگی در عرصه دیپلماسی کشور داشته باشد.»

رضا میرکریمی بخش دارالفنون جشنواره جهانی فجر را نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده دانست و توضیح داد: بخش دارالفنون یعنی سرمایه‌گذاری برای آینده، در ابتدا حوزه ما فقط کشورهای منطقه بود، اما امسال ۷۰ مهمان از کشورهای مختلف و ۵۲ جوان از استان‌های مختلف در بخش دارالفنون حضور دارند.

وی ضمن تشکر از مازیار میری و شهاب اسفندیاری و اعلام اینکه آنها ۳ ماه پیش فیلم‌ها را دیدند، گفت: بخش دارالفنون ۲ روز زودتر شروع می‌شود و ۲ روز هم زودتر به پایان می‌رسد‌ و ورک شاپ‌های خوبی در این بخش با بزرگان سینما برای این جوانان برگزار می‌شود.

او ادامه داد: اگر ابتدا به ساکن به اساتید بگوییم که برای برگزاری یک ورک‌شاپ به جشنواره بیایید ممکن است استقبال نکنند اما وقتی بگوییم جوان‌هایی که هر کدام یک فیلم ساخته‌اند در این کارگاه‌ها شرکت می‌کنند آن وقت استقبال استادان رنگ دیگری می‌گیرد و همه حضور پیدا می‌کنند.

میرکریمی گفت: ایران با 35 فیلم و فرانسه با 17 فیلم بیشترین میزان مشارکت در جشنواره را دارند.

او افزود: اسپانیا، روسیه، آلمان، ژاپن، کره و ترکیه با 6 فیلم در رتبه بعدی قرار دارند و آمریکا،‌ چین، لتونی و لهستان هم با 4 فیلم در جشنواره سی و پنجم حضور دارند.

میرکریمی با تشکر از حجت الله ایوبی، رئیس اسبق سازمان سینمایی گفت: همه این اتفاقات حاصل همکاری جدی حجت الله ایوبی است. او نقطه نظر جدی نسبت به این جشنواره داشت و می گفت که از نظر من این جشنواره دیگر مستقل است، ما فقط باید از آن حمایت کنیم و نباید در امور اجرایی آن دخالت کنیم. دخالت هم نکرد و اجازه داد اهالی سینما بیایند و جشنواره را برگزار کنند.

او با تاکید بر سابقه رئیس سازمان سینمایی، محمدمهدی حیدریان افزود: در حال حاضر سازمان سینمایی مدیر با سابقه دیگری دارد و او به ما گفت استقلال خودتان را از دست ندهید. امیدوارم با این بلند نظری، بتوانیم جشنواره جهانی فیلم فجر را بی نقص‌تر جلو ببریم. البته که در این راه به همکاری و همراهی اهالی سینما و رسانه نیاز داریم.
میرکریمی به معرفی بخش‌های مختلف جشنواره پرداخت و گفت: امسال ۱۱ فیلم در ژانر ترس و دلهره‌آور داریم که ساعت ۱۱هر شب اکران می‌شود و برای افراد زیر ۱۶ سال هم ممنوع است. این که می‌گویم ممنوع است فقط به خاطر جذب تماشاگر نیست بلکه واقعا امکان حضور افراد زیر 16 سال وجود ندارد.

وی افزود: در بخش‌های مختلف مشاوران خوبی داشتم و در بخش مستندهای زیر ذره‌بین، کامیار محسنین کمک‌های قابل توجهی به من کرد.

میرکریمی اظهار کرد: امسال مرور سینمای کره را هم در جشنواره داریم که از لحاظ مضامین و صنعتی بسیار پیشرفته هستند. همچنین فیلم‌هایی از کشورهای بالتیک که طی دوسال اخیر بسیار پیشرفت کرده‌اند در جشنواره نمایش داده می‌شود. در این بخش سه تیم از سه کشور برای توضیح کامل درباره سینمایشان به ایران می‌آیند.

در ادامه رضا میرکریمی با توضیحاتی درباره مراسم یادبود کیارستمی در جشنواره جهانی گفت که طی سال گذشته جشنواره‌های زیادی یاد کیارستمی را گرامی داشتند و این مراسم در جشنواره جهانی فجر پایانی‌ست بر همه آن بزرگداشت‌ها.

وی یادآور شد: سه مراسم ویژه برای عباس کیارستمی داریم که مهمانان و فیلمسازان بزرگی در این مراسم صحبت خواهند کرد و حضور خواهند داشت، مسئولیت این بخش به عهده سیف‌اله صمدیان است.

او ادامه داد: همین حالا که تیزر این بخش پخش شد به این فکر کردم که امسال سر خلوتی دارد و اطمینان دارم که او در جشنواره حضور دارد.

میرکریمی: امسال هم برنامه‌هایی ویژه برای دانشکده سینماتئاتر خواهیم داشت

رضا میرکریمی با اشاره به برنامه‌های جشنواره برای دانشجویان گفت که امسال برنامه‌های جدیدی برای دانشجویان سینما و تئاتر تدارک دیده شده است.

دبیر جشنواره بیان کرد: امسال در دانشکده سینما تئاتر و دانشکده صدا و سیما جلساتی خواهیم داشت که در سال گذشته نیز با ترمیم سالن دانشکده سینما تئاتر این ورک‌شاپ‌ها را برگزار کردیم.

وی افزود: امسال در دانشکده سینما تئاتر و دانشکده صدا و سیما مجموعه‌ای از مسترکلاس‌ها و ورک‌شاپ‌ها و همچنین نمایش فیلم‌ها را خواهیم داشت که با حضور دانشجویان برگزار می‌شود.

رضا میرکریمی با تاکید بر عدم دخالت در کار داوران درباره روند داوری جشنواره جهانی فجر توضیح داد و گفت: داورها تصمیم گیرنده هستند و همه آنها از رزومه خوبی برخوردارند.

او افزود: اگر در جشنواره‌ای ملاحظه میزبانی می‌کنند و به فیلم‌های آن کشور جایزه می‌دهند ناشی از سیاست جشنواره نیست. من دخالتی در داوری ها نخواهم داشت و جشنواره سیاست خود را در انتخاب فیلم ها اعمال کرده است.

دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر تاکید کرد مشتاق اعلام بودجه جشنواره است اما مجاز به اعلام آن نیست.

میرکریمی در پاسخ به سوالی که در خصوص بودجه جشنواره مطرح شد گفت: من مجاز نیستم که این بودجه را اعلام کنم. چون با وزارت ارشاد قرار داد بستم و آنها وظیفه دارند اگر خواستند براساس سیاست‌هایشان این بودجه را اعلام کنند. البته که بسیار مشتاق هستم این بودجه به شکل مقایسه‌ای با بودجه ده سال گذشته جشنواره منتشر شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا فیلم‌هایی در جشنواره داریم که به مسائل منطقه و آمریکا واکنش نشان داده باشند بیان کرد: پیش از این گفتم که نباید پیرو باشیم، باید کشف کنیم. اتفاقا امسال شاهد این خواهیم بود که در بخش داستانی و مستند فیلم‌هایی حضور دارند که به موضوعات ملتهب روز و منطقه پرداخته‌اند. چند فیلم در مورد بحران سوریه داریم که یکی دو فیلم برای نخستین بار در ایران پخش خواهند شد.
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر اعلام کرد از حضور همه اقشار جامعه از جمله مدیران و سیاستمداران در جشنواره استقبال می‌کند.

میرکریمی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌ای برای جلوگیری از سیاسی و انتخاباتی شدن جشنواره دارید گفت:هیچ برنامه ای نداریم. هر شهروند این کشور که به سینما علاقمند باشد می تواند بیاید و از برنامه‌های ما استفاده کند.

او تاکید کرد: سیاستمداران بخشی از ملت هستند و افتخار هم می‌کنیم که به جشنواره بیایند اما برنامه‌های جشنواره از قبل مشخص شده‌اند و ما نمی‌توانیم تریبونی در اختیار افرادی خاص قرار دهیم. در هر صورت از حضور همه عزیزانی که برای کشور فعالیت می‌کنند، استقبال می‌کنیم. چون سینما بهترین عرصه برای تحقیق است و به آنها برای تصمیم‌گیری کمک می‌کند.

میرکریمی اعلام کرد: این جشنواره بهترین فرصت برای این است که سیاستمداران درباره زیست بشر امروز، دغدغه‌ها و مشغله‌های او بفهمند. این دانش به آنها درحکومت داری کمک خواهد کرد. آنها باید بدانند ضرورت ندارد هر جا رفتند حرف بزنند و در بعضی جاها هم باید فقط شنونده باشند.
مازیار میری، علیرضا شجاع کاوه، ایرج تقی پور و سیف الله صمدیان از دیگر مدیران سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر هستند که در این نشست حضور داشتند.

خبرنگار:رضایی/ انتشارک سلیمی

500

کد خبر: 746583

وب گردی

وب گردی