نجات و امداد آسیب دیدگان حوادث امری حیاتی است/ برای جلوگیری از تکرار حادثه پلاسکو باید ایمنی ساختمان‌ها را بالا برد

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اهمیت نقش جامعه پزشکی در مدیریت بحران گفت: نجات و امداد آسیب دیدگان حوادث امری حیاتی است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیل نجار معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در آیین آغاز به کار هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا طی سخنانی با اشاره به حضور اساتید و دانشجویان عرصه حوادث و پزشکی اظهار داشت: دنیا با آموزش و پیش بینی و پیشگیری به سمت ایمنی حرکت کرده است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه ضمن تسلیت به بازماندگان حادثه سیل اخیر در شمال غرب کشور تصریح کرد: امکانات زیادی در کشور برای مقابله با حوادث وجود دارد که نیروهای مسلح به اذن مقام معظم رهبری همواره یار و مددکار مدیریت بحران هستند.

نجار با مقایسه تلفات و خسارات زلزله های رخ داد در کشور از سال ٦٩ تا زلزله اخیر خراسان رضوی افزود: این آمار خسارت ها و تلفات به اقدامات عظیم انجام شده در کاهش چشمگیر خطرپذیری کشور در برابر حوادث طبیعی صحه می گذارد البته هنوز با شرایط ایده آل فاصله داریم.

معاون وزیر کشور با اشاره به نقش جامعه پزشکی در مدیریت بحران حوادث طبیعی افزود: مصدومیت های ناشی از بروز این حوادث بخش عطیمی از توان و طرفیت جامعه پزشکی کشور را معطوف به خود می کند، این درحالی است که پس از درمان آسیب های جسمی باید اثرات روحی و روانی پس از حوادث که بعضا تا مدت ها ادامه دارد توسط گروه های درمانی پیگیری شود.

رئیس شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور اندیشیدن تدبیر لازم برای کاستن آثار روانی حوادث و لزوم تجمع مراکز إمدادی کشور را ضروری دانست و افزود: اساتید دانشگاه باید این شاخص ها را به نکات مدیریتی تبدیل کنند و به مدیران اجرایی دهند.

نجار با تاکید بر مدیریت دانش محور در حوادث طبیعی تصریح کرد: مستند سازی هر حادثه برای درس آموزی از آن و شناخت نقاط ضعف و قوت باید در دستورکار دستگاه های دخیل در امر مدیریت بحران قرار گیرد.

وی در پایان به حادثه ساختمان پلاسکو اشاره کرد و گفت: برای جلوگیری از تکرار حادثه پلاسکو باید ایمنی ساختمان‌ها را بالا برد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اجرای مقررات ملی ساختمان ایران و بازرسی و نظارت از ساختمان‌ها در پیشگیری از این حوادث اهمیت فراوانی دارد، بیان کرد: باید زمینه‌های وقوع ریسک محیطی را شناسایی و با انجام اقدامات کارشناسی آن ها را کاهش دهیم.

گفتنی است؛ ارزیابی خطر حوادث و بلایا از جمله چالش ها و راهکارها - نقش مدل سازی، آینده پژوهی، دانش و فناوری های نوین در شناخت خطر- آموزش کاهش خطر و الگوهای آموزشی موثر در حوادث و بلایا - مدیریت خطر در برابر مدیریت حادثه: تغییر رویکرد از محورهای این کنگره است.

زنجیره فرماندهی و هماهنگی در حوادث و بلایا - مشارکت اجتماعی و کاهش خطر در حوادث و بلایا - تاب آوری و توسعه پایدار - شناخت خطر حوادث و بلایا و اقتصاد مقاومتی، حوادث ترافیکی، تغییراقلیم، اقدامات بشر دوستانه، سلامت روانی اجتماعی در حوادث و بلایا و درس آموخته های حوادث و بلایای ایران از دیگر محورهای این کنگره 3 روزه است.

دریافت کننده:زهرا پورعادل/اانتشاردهنده:زهره حاجیان

700/703

کد خبر: 760499

وب گردی

وب گردی