دانشگاه اصفهان میزبان دوازدهمین سمینار دوسالانه الکتروشیمی

دبیر اجرایی دوازدهمین سمینار دوسالانه الکتروشیمی انجمن شیمی ایران گفت: بسیاری از صنایع موجود در کشور به نحوی با الکتروشیمی مرتبط هستند و می‌توانند ارتباط مؤثری با این علم برقرار کنند.

به گزارش ایسکانیوز، اسماعیل شمس در خصوص علم الکتروشیمی گفت: الکتروشیمی یک رشته بین رشته‌ای است و دامنه‌ وسیعی از علم و فناوری را در بر می‌گیرد. از کاربردهای صنعتی این علم می‌توان به استخراج فلزاتی مانند مس، آلومنیم و روی، صنایع تولید باتری، صنایع آب‌کاری نام برد. این صنایع براساس فرآیندهای الکتروشیمیایی استوار شده‌اند و یا حداقل در یکی از مراحل اصلی فرآیند آنها براساس علم الکتروشیمی پایه‌گذاری شده است. بسیاری از صنایع مانند صنایع فولاد، نفت و گاز با مسئله‌ خوردگی مواجه هستند که از مباحث اصلی الکتروشیمی است. از این علم در تصفیه پساب‌های صنعتی نیز استفاده می‌شود.

دبیر اجرایی دوازدهمین سمینار دوسالانه‌ی الکتروشیمی ایران با اشاره به اهمیت تبدیل و ذخیره‌سازی انرژی گفت: بسیاری از مباحث مرتبط با تبدیل و ذخیره‌سازی انرژی مانند سلول‌های خورشیدی (فتوولتائیک) که انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کنند، باتری‌ها و ابرخازن‌ها بر پایه‌ی علم الکتروشیمی استوار هستند.

شمس تصریح کرد: ایران پتانسیل بالایی در زمینه استفاده از سلول‌های خورشیدی دارد و جا دارد که در این بخش سرمایه‌گذاری شود. وی در این ارتباط گفت خوشبختانه محققان کشور به عرصه وارد شده‌اند و مقالات بسیار خوبی در این زمینه به دبیرخانه‌ سمینار ارسال شده است.

وی افزود: 240 مقاله در ارتباط با محورهای سمینار شامل الکتروشیمی صنعتی، الکتروشیمی فیزیک، الکتروشیمی تجزیه‌ای، الکتروشیمی تولید و ذخیره انرژی، الکتروشیمی مولکولی، سنتز الکتروشیمیایی و زیست الکتروشیمی توسط کمیته‌ی علمی سمینار پذیرش شده است که از این تعداد 21 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارایه می‌شود.

دبیر اجرایی دوازدهمین سمینار دوسالانه الکتروشیمی در خصوص سخنرانان این سیمنار تصریح کرد: چهار سخنران کلیدی که در این زمینه‌ در دانشگاه فعالیت دارند به سمینار دعوت شده‌اند و دیگر سخنرانان، محققانی هستند که مقاله‌هایشان نسبت به دیگر مقالات جامع‌تر و به روزتر باشد.

شمس در پاسخ به این پرسش که چقدر با صنایع مرتبط با الکتروشیمی همکاری می‌کنید، اظهار کرد: از صنایع استان که به هر نحوی با الکتروشیمی در ارتباط هستند دعوت کردیم تا در سمینار شرکت کنند و یا افراد متخصص در این زمینه را معرفی کنند اما متأسفانه تا این لحظه استقبال خوبی نشده است.

وی افزود: برای بسیاری از صنایع موجود در کشور که به نحوی با الکتروشیمی مرتبط هستند دعوتنامه فرستادیم تا بتوانیم ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار سازیم. اما متأسفانه بیشترین بازخوردی که دریافت کردیم ارائه چند مقاله از سوی صنایع بوده است و در زمینه‌های حمایتی هیچ گونه اقدامی صورت نگرفته است.

وی افزود: تا زمانی که متخصصان از سمت صنایع در این سمینارها شرکت نکنند نمی‌توانند از دستاوردهای آن استفاده کنند لازم نیست حتماً از مقالات استفاده شود، بلکه وقتی زمینه کاری محققان را ببینند و مشکلات خودشان را نیز در آن صنعت مد نظر قرار دهند می‌توانند ارتباط مؤثری با این علم برقرار کنند. اما استقبال صنایع از این سمینار بسیار ضعیف بوده است.

بر اساس این گزارش، دوازدهمین سمینار دوسالانه الکتروشیمی 13 و 14 اردیبهشت ماه در دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان برگزار می‌شود.

200/202

منبع: ایسنا

دریافت کننده: ناهید سمیعی

کد خبر: 762044

وب گردی

وب گردی