مونس های خریدنی /وقتی حیوانات  فرزند خوانده خانواده ها می شوند/کمبودهای عاطفی موجب همزیستی افراد با حیوانات

روان شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت:کمبود های عاطفی، غرب زدگی و تهاجم فرهنگی ، موجب همزیستی افراد با حیوانات شده است و نقش فرزند خواندگی را به حیوانات نسبت داده است.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از میزان دکتر مجید ابهری گفت: همزیستی با حیوانات را، نوعی مهجوریت فرهنگی دانست و گفت: تهاجم فرهنگی و غرب زدگی جوانان ، مردم را به سمت و سوی سبک زندگی اروپایی هدایت می کند.

وی افزود: کم رنگ شدن روابط عاطفی در زندگی شهری و تلقین احساس تنهایی بالاخص در سالمندان ، موجبات نگهداری حیوانات در محیط خانوادگی را فراهم کرده است . این در حالی است که در چند سال اخیر ، بسیاری از مردم تحت تأثیر جو اجتماعی حاکم بر کشورهای اروپایی و آمریکا ، تمایل بسیاری به نگهداری از حیوانات را از خود نشان داده اند.

روان شناس و آسیب شناس اجتماعی گفت: بر اساس علم رفتارشناسی، برخی از افراد در جهت حفظ جایگاه تمدنی خود در بین افراد غرب زده و جلب توجه ، تظاهر و خودنمایی، اقدام به نگهداری حیواناتی چون سگ ،سنجاب و غیره می کنند.

وی عنوان کرد: احساس تنهایی و کمبود عاطفی ، تمایل افراد را به نگهداری از حیوانات بیشتر کرده و بر اثر ابراز محبت ، به نوعی احساس وابستگی بین حیوانات و صاحبان آنها به وجود آمده است.

احساس تنهایی و کمبود عاطفی ، تمایل افراد را به نگهداری از حیوانات بیشتر کرده و بر اثر ابراز محبت ، به نوعی احساس وابستگی بین حیوانات و صاحبان آنها به وجود آمده است

ابهری در ادامه گفت: غرب زدگی، تقلید رفتاری و از خود بیگانگی منجر به بروز بیماری حیوان بازی در برخی از افراد شده و کاستی های روانی و احقاق اهداف تجاری و کسب درآمد، تا جایی پیش رفته که پای حیوانات وحشی چون خرس ، میمون ، مار و غیره را به خانه ها باز کرده است.

وی در خصوص جوانب نگهداری حیوانات گفت: در طول تاریخ حیواناتی چون اسب ، در راستای خدمت به انسان و انجام کارهای یدی مورد استفاده قرار می گرفتند اما در عصر جدید همانند برخی حیوانات مانند طوطی و کاسکو ، جنبه تفریحی ، به کاربرد آنها اضافه شده است با این وجود نمی توان از بروز بیماری ها غافل بود و باید رعایت نکات بهداشتی بالاخص در مواجهه کودکان با حیوانات ، مورد توجه قرار گیرد.

روان شناس و آسیب شناس اجتماعی افزود: بیماری حیوان زیستی با دلسوزی و ترحم نسبت به حیوانات، تفاوت بسیاری دارد. غذا دادن و پناه به حیوانات در دین اسلام سفارش شده است. این در حالی است که افراط و تفریط در نگهداری جانوران و حیوانات نیز زیان آور، و بر خلاف مذهب و فرهنگ ما است.

وی گفت: زیاده روی در توجه و نگهداری از حیوانات در کشور ما تا حدی پیش رفته است که خانواده، حیوانات را همچون فرزند خوانده خود تلقی کرده و زمینه بروز مشکلات روانی و رفتاری بسیاری را در بطن جامعه به وجود آورده است.

منتشر کننده : زهره حاجیان

700700

کد خبر: 762248

وب گردی

وب گردی