بهبود  شاخص  اقتصاد دانش بنیان در دولت یازدهم

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با اشاره به آغاز فعالیت هزاران استارتاپ در دولت یازدهم گفت: شاخص اقتصاد دانش‌بنیان که محیط کسب و کار را نیز شامل می‌شود، در دو سال گذشته 42 رتبه بهبود پیدا کرده و به رتبه هفتاد و هشتم دنیا رسیده‌ایم.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، دکتر سورنا ستاری صبح امروز 13 اردیبهشت در مراسم دوازدهمین دوره جایزه افضلی‌پور، دومین جایزه هنری صبا و دومین جایزه کارآفرینی در دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: از روز اولی که به معاونت علمی آمدم، یکی از وزراء گفت چیزی از این در نمی‌آید.

او ادامه داد: جای سوال است که کشوری که چند سال تاریخ تمدنی، کارآفرینی، تجارت و آقایی بر دنیا را دارد، چه شده که به این روز افتاده و در این تاریخ 6 هزار ساله کجا را اشتباه پیچیده و چپ کرده‌ایم و چه شده است که با 34 میلیون جوان به این فکر می‌کنیم که چگونه به آنها شغل بدهیم، قرار بود جوانان ما درس بخوانند که کشور را تکان داده و کارآفرین شوند. پس کجا راه را اشتباه رفته‌ایم.

ستاری گفت: اینکه از ابتدای دولت یازدهم بحث اقتصاد دانش‌بنیان را مطرح کردیم، به این دلیل بود که دیگر نمی‌توان با پول فروش نفت و گاز کشور را اداره کرد، زیرا تجربه نشان داده است که هیچ یک از اقتصادهای بزرگ دنیا با نفت و طلا به جایی نرسیده‌اند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: بدون تلاش انسان به جایی نمی‌رسد و ما زمانی موفق می‌شویم که پایه اقتصادمان را عوض کنیم و کاری که در حمایت از دانش‌بنیان انجام دادیم، فقط محیط تنفس جدید و محیط کسب و کار جدید است که اکنون این محیط شدیدا مساله دارد.

او افزود: همان کسی که در دولت کار می‌کند، با جوانی که می‌خواهد کسب و کاری راه بیندازد، همکاری نمی‌کند و می‌خواهند این کار را تعطیل کنند.

معاون علمی رییس جمهوری با بیان اینکه نکته اصلی در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان این است که همه بدانند این شرکت‌ها صاحب دارند، گفت: دانشگاه، مبداء همه چیز و مبداء اقتصاد است و تا پایه اقتصاد را دانشی نکنیم، درست نمی‌شود؛ در حال حاضر استارتاپ‌هایی که جوانان مدیریت آن را به عهده دارند، میلیاردها دلار می‌ارزد؛ چند استارتاپ داریم که بیش از 2 هزار میلیار دلار گرش مالی دارند.

او افزود: جوانان اگر بخواهند، می‌توانند دنیا را تکان دهند و ساختارهای سنتی موجود در سیستم توزیع و بوروکراسی کشور را اصلاح کنند. هزاران استارتاپ در این دولت فعالیت خود را آغاز کرده‌اند و شاخص اقتصاد دانش‌بنیان که شامل محیط کسب و کار هم می‌شود، در دو سال گذشته 42 رتبه بهبود پیدا کرده و به رتبه هفتاد و هشتم دنیا رسیده‌ایم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: این کارها با نوآوری قابل اجراست و در حوزه علم پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته‌ایم و امسال در حوزه نانو رتبه پنجم دنیا را کسب کرده‌ایم و در حوزه مقالات انتشار یافته رتبه شانزدهم دنیا را داریم که اعداد قابل توجهی است؛ اما قطعا جایگاه ما به خاطر برخورداری از نیروی انسانی توانمند خیلی بالاتر از این است.

او افزود: پایه این اقتصاد، نیروی انسانی فوق‌العاده‌ای است که هر چند زمین بخورد، بازهم خواهد ایستاد؛ زیرا به هدفش اطمینان دارد و این چیزی است که باید در دانشگاه شکل بگیرد. باید دیوارهای دور دانشگاه‌ها برداشته شود و دانشگاه نسل سوم نیز باید در جامعه حل شده باشد؛ زیرا هم اکنون احتیاج به تبادلات بین‌رشته ای داریم و اگر دانشگاه می‌خواهد مشکلی از مردم و جامعه را حل کند، باید جزئی از مبلمان شهری و جزئی از جامعه باشد.

ستاری با بیان اینکه استخدام شدن نتیجه اقتصاد نفتی است و 100 سال است که می‌گوییم اگر نفت نباشد چه‌کار کنیم، خطاب به دانشجویان گفت: ثروت شما دانشجویان در مغزهایتان است و می‌توانید این را پیاده کنید. شما با استخدام شدن خودتان را نابود می‌کنید، شما دانشجویان درس می‌خوانید که مشکلی از مردم و جامعه را با خلاقیت خود حل کنید.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با اشاره به کار بزرگ بنیانگذار دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: افرادی مانند «افضلی پور» پایه‌هایی در استان کرمان گذاشته‌اند که بخشی از این کار فرهنگی است و این فرهنگ وقف برای علم و پژوهش، باید ادامه پیدا کند.

ستاری خطاب به دانشجویان افزود: دولت نمی‌تواند بوروکراسی را حل کند زیرا خودش منبع بوروکراسی است. این شما دانشجویان هستید که باید این زیرساخت‌ها را فراهم کنید و دولت این فضا را داده که شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها بتوانند رشد کنند. برای توسعه دانشگاه‌ها نیازمند روش‌های جدیدی هستیم و اولین راه این است که هیچ ارتباطی با پول دولتی نداشته باشیم، زیرا پول دولتی ما را بیچاره می‌کند.

او با اشاره به افتتاح مزرعه حیوانات آزمایشگاهی در دانشگاه باهنر کرمان گفت: با ایجاد این مرکز کلنگی به دیوار بین دو دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان زده‌ایم و امیدواریم با قدم‌های بعدی این دیوار بریزد و دانشجویان به راحتی بتوانند تردد داشته باشند و کار کنند.

اقتباس: ایسنا

دریافت کننده: مهرنوش زارعی

204/201

کد خبر: 764190

وب گردی

وب گردی