رهبر معظم انقلاب : مناصب مدیریتی نعمتی الهی است؛ مراقب باشیم کفران نکنیم

رهبر معظم انقلاب اسلامی در شرح حدیثی اخلاقی از امام جعفر صادق (ع) بیان کردند: مناصب مدیریتی نعمتی الهی است؛ مراقب باشیم کفران نکنیم.

به گزارش ایسکانیوز، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح یکشنبه گذشته (دهم اردیبهشت ماه96) در ابتدای درس خارج فقه خود در حسینیه‌ امام خمینی (ره) به بیان شرح حدیثی تربیتی از حضرت امام جعفر صادق (ع) در موضوع «شکر نعمت و کفران نعمت» پرداختند.

*خلاصه‌ای از متن بیانات معظم‌له که در پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR منتشر شده، به شرح زیر است:
«عَن أَبِی عَبدِاللهِ جَعفَرِ بنِ مُحَمَّدٍ (عَلَیهِمَا السَّلَامُ) قَالَ: طُوبیٰ لِمَن لَم یُبَدِّل نِعمَةَ اللهِ کُفراً طُوبیٰ لِلمُتَحابّین فِی الله. (1)
طُوبیٰ لِمَن لَم یُبَدِّل نِعمَةَ اللهِ کُفراً
این بسیار مطلب مهمّی است: مسئله‌ی تبدیل نعمت خدا به کفران؛... گاهی خدای متعال نعمتی به انسان داده است؛ فرض بفرمایید نعمت «بیان»، خب نعمتی است؛ میتوان این نعمت را در راه ترویج معارف الهی به کار برد، میتوان هم آن را در جهت عکس به‌کار برد؛ این نعمت را اگر کسی در جهت عکس مقاصد الهی به کار ببرد، کفران این نعمت را کرده، نعمت را تبدیل کرده است به کفر.
فرض بفرمایید داشتن مال دنیا یک نعمت است؛ مال دنیا، نعمتی است که خداوند به بعضی عنایت میکند؛ میتوان با این نعمت، درجات عالیه را کسب کرد -صدقه داد، انفاق کرد، کسانی را از بدبختی و از هلاکت و گرسنگی نجات داد- میتوان هم بعکس، این پول را در راه‌های فساد، در راه‌های حرام، در راه اشاعه‌ی محرّمات، در راه افساد خود و دیگران به کار برد؛ این کفران نعمت الهی است.
قدرت و توانایی مدیریّت و احراز مناصب مدیریّتی یک نعمت است؛ یک روزی بود که ما و شما باید همین‌طور در جریان تصمیم مدیران جامعه -که به دشمنان دین و دشمنان کشور وابسته بودند- حرکت میکردیم، بدون اینکه اختیاری داشته باشیم؛ امروز، بسیاری از خود ما جزو مدیران کشور هستیم -در هر بخشی که هستیم، در هر حدّی که هستیم- و قدرت ایجاد مسیر، تغییر مسیر، تصحیح مسیر را خدای متعال به ما داده است؛ خب این یک نعمت است. این نعمت را چه‌جور مصرف میکنیم؟ اگر در جهت خدمت به مردم و هدایت جامعه به آن سمتی که مطلوب دین خدا است این مدیریّت به‌‌کار رفت، خب این شکر نعمت است؛ اگر چنانچه در این جهت به‌کار نرفت، معطّل ماند یا عکسش به‌کار رفت، این کفر نعمت است. گاهی این کفران نعمتها، به‌حدّی است که قابل جبران هم نیست…
1) امالی طوسی، مجلس اوّل، ص 21
از امام جعفر صادق (ع) روایت شده است که حضرت فرمودند: خوشا به حال کسی که نعمت خداوند را به کفران [نعمت] تبدیل نکند و خوشا به حال آنان‌که برای خدا به یکدیگر علاقه دارند.

خبرنگار و منتشر کننده: راضیه فراهانی

کد خبر: 764235

وب گردی

وب گردی