نمایندگان ۱۰۰ کشور جهان در کنفرانس "راه جدید ابریشم" در چین

در کنفرانس دوروزه "راه جدید ابریشم" در پکن سران کشورهای بسیاری شرکت داشتند. نمایندگان ۶۸ کشور شرکت‌کننده سند همکاری با چین را در این زمینه امضا کردند که هدفش گسترش روابط اقتصادی میان کشورهای آسیا، آفریقا و اروپاست.

به گزارش ایسکانیوز، به نقل از دوچه‌وله آلمان، هدف کنفرانس دو روزه "راه جدید ابریشم" در پکن سرمایه گذاری در امر زیرساخت‌های اقتصادی در مسیر تاریخی جاده ابریشم، به عنوان مهم‌ترین راه اتصال تجاری آسیا، آفریقا و اروپا در عصر قدیم و مراحل آغازین قرون وسطی است.

شی جین‌پینگ، رئیس جمهوری و رئیس حزب کمونیست چین در ارتباط با هدف‌های این طرح در برابر نمایندگان بیش از ۱۰۰ کشور جهان گفت: ما امیدواریم همکاری در طرح "راه جدید ابریشم" کشورهای عضو را با پیشرفت‌های اقتصادی روبرو کند.

رئیس جمهوری چین اعلام کرد که کشورش بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو برای تامین اعتبار مالی ساخت بنادر، راه سازی، خطوط آهن و سایر زیرساخت‌های اقتصادی این طرح در نظر گرفته است.

سران و نخست‌وزیران ۶۸ کشور جهان در پایان این کنفرانس با امضا بیانیه‌ای موافقت خود را با تجارت آزاد اعلام و با سیاست‌های حمایت‌گرایانه مخالفت کردند. آنها تاکید کردند که خواستار تامین "اقتصاد باز و تجارت آزاد و فشرده" هستند.

در این بیانیه همچنین آمده است که طرح "راه جدید ابریشم" از جهانی سازی باز که همه اعضا از آن سود برند، حمایت می‌کند.

کنفرانس "راه جدید ابریشم" در پکن با اختلافاتی میان چین و کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز روبرو بود. چین با طرح اتحادیه اروپا از جمله در ارتباط با تجارت آزاد و باز و مخالفت با کمک‌های دولتی مخالف بود.

بریگیته سیپریس، وزیر اقتصاد آلمان، در این باره گفت: «ما علاقمند بودیم که در بیانیه پایانی کنفرانس، تجارت آزاد و باز مورد تایید قرار گیرد، اما این موضوع تحقق نیافت.»

وزیر اقتصاد آلمان در گفت‌وگوهای خود با رئیس جمهوری و نخست‌وزیر و همچنین وزیر تجارت چین در ارتباط با ضرورت باز شدن بازارهای چین برای رقابت عادلانه شرکت‌های آلمانی تاکید ورزید.

سیپریس انتقاد کرد که شرکت‌های آلمانی و به‌ویژه شرکت‌های خودروسازی این کشور نمی‌توانند مستقیما در بازار چین فعالیت کنند و برای ورود به این بازار مجبور هستند با شرکت‌های خودروسازی چین همکاری داشته باشند.

منبع: ایسنا

303/300

کد خبر: 768267

وب گردی

وب گردی