افت ۲۲۵ واحدی شاخص کل در نخستین روز هفته/پیش بینی بازار یکشنبه 7  خرداد 96

حافظ عزیزی نقش - کارگزاری اردیبهشت ایرانیان

گزارش روزانه

همانطور که انتظار می رفت و پیشتر نیز گمانه زنی و تحلیل کرده بودیم، شرایط و اوضاع اقتصادی کشور چندان مطلوب و توام با رشد و رونق همراه نیست و نیاز به تغییر رویکردها و اتخاذ راهکارهای موثرتری دارد. بدون شک تیم اقتصادی کشور نیاز به تغییر و تحول دارد بطوریکه رییس جمهور نیز بر این امر در آینده نزدیک تأکید کرده است. طی 4 سال اخیر و با روی کار آمدن دولت آقای روحانی، هر چند با کاهش شدید نرخ تورم و افزایش نرخ رشد اقتصادی مواجه بوده ایم ولی اقتصاد کشور هنوز از رکود حاکم بر آن خارج نشده و این معضل بزرگ، اکثر شرکتها و واحدای تولیدی را رنج می دهد.
و اما در بازار امروز شاخص کل به میزان 225 واحد از ارتفاع خود کاست و ضمن از دست دادن کانال مهم 81 هزار واحدی ، تا ایستگاه 80.921 واحدی تنزل یافت و کارنامه ای منفی را در اولین روز ماه رمضان از خود به نمایش گذاشت. این در حالیست که کماکان و طبق روال 3 ماه اخیر، عمده توجه فعالان و بازیگران بورسی معطوف به بازار پایه است و از 122 سهم حاضر در این بازار، بیش از 70 سهم با افزایش 10 درصدی قیمت سهام خود روبرو بودند. متأسفانه نقدینگی وارد شده به بدنه بورس تهران طی 3 ماه اخیر عمدتأ در گروه بازار پایه متمرکز بوده و این بخش از بورس تهران چندی است که جولانگاه سفته بازان و نوسانگیران حرفه ای شده است. اشخاصی( اعم از حقیقی و حقوقی) که طی 3 ماه اخیر فقط 3 هزار میلیارد تومان پول به این گروه (122 سهم بازار پایه ای) تزریق کرده اند و اینک بیش از 15 هزار میلیارد تومان ثروت و پول باد آورده در آشفته بازار بورس تهران به جیب زده اند!. آن هم در بازه زمانی 3 تا 4 ماهه!.
البته در بازار پایه هر از گاهی سهام ارزنده و زیر ارزش ذاتی واقع شده نیز یافت میشود ولی تعداد این نمادها بسیار کم و انگشت شمار است. بطور مثال: نمادهایی چون شستان و وآفری ... هنوز زیر سطوح ارزندگی خود معامله میشوند و ظرفیت رشد قیمتی تا محدوده ارزش ذاتی شان را دارند.
و اما کارنامه بورس تهران در پایان معاملات امروز بدین شرح بود:
شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۲۲۵ واحد افت کرد و به رقم ۸۰ هزار و ۹۲۱ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن با افت ۹۳ واحدی مواجه شد و به رقم ۱۷ هزار و ۶۰۸ واحدی رسید. علاوه بر این شاخص آزاد شناور نیز پس از ۳۹۸ واحد افت در تراز ۸۸ هزار و ۳۵۹ واحدی ایستاد و شاخص بازار اول و دوم هر یک به ترتیب ۱۲۷ و ۶۶۰ واحد کاهش یافت. نماد فولاد مبارکه اصفهان با ۲۵ واحد تاثیر مثبت روی شاخص بیشترین نقش را در نوسانات دماسنج بازار سرمایه داشت. پس از این نماد خدمات انفورماتیک، شرکت ارتباطات سیار ایران و پتروشیمی خارک بیشترین نقش را در نوسانات سعودی شاخص بازار سرمایه داشتند. کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با ۲۲ واحد تاثیر منفی روی شاخص سعی کرد دماسنج بازار سرمایه را پایین بکشد. و اما نماد پالایش نفت تهران، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و ایران خودرو بیشترین نقش را در نوسانات نزولی دماسنج بازار سرمایه داشتند.
امروز خودرویی‌ها در روند قیمت سهام‌شان شاهد افت بودند. نمادهایی همچون ایران خودرو، ‌سرمایه‌گذاری رنا، گروه بهمن و مهرکام پارس بیش از یک درصد در قیمت پایانی افت کردند و معدود نمادهایی از این روند افت مصون ماندند.
در گروه فلزات اساسی نیز امروز شاهد افت در اکثر نمادها در قیمت آخرین معامله و قیمت پایانی بودیم. هر چند که تک سهم‌هایی مقداری در این گروه رشد کردند. علاوه بر این در گروه فرآورده‌های نفتی کک و سوخت هسته‌ای نیز شرایط امروز کاهشی بود و تعداد زیادی از نمادهای این گروه در کانال افت قرار گرفتند. در گروه قند و شکر تعدادی از نمادها شاهد شرایط کاهشی و تعدادی نیز روند افزایشی را تجربه کردند.
ارزش معاملات بورس تهران امروز به رقم ۱۴۵ میلیارد و ۹۵ میلیون تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن ۵۶۶ میلیون و ۷۹۲ هزار سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۵ هزار و ۶۸۱ نوبت داد و ستد بود.
از جمله معاملات درون گروهی امروز می‌توان به داد و ستدهایی در نماد سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، پتروشیمی فجر، سرمایه‌گذاری اعتبار ایران و تراکتورسازی ایران اشاره کرد. همچنین بیشترین ارزش معامله نصیب نماد پتروشیمی فجر شد که در این نماد ۱۷ میلیون و ۹۴۰ سهم به ارزش نزدیک به ۱۱ میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت.

سرمایه‌گذاری گروه توسعه با داد و ستد ۵۰ میلیون سهم بیشترین حجم معامله را از آن خود کرد. آیفکس نیز امروز ۳.۴ واحد افت کرد و به رقم ۹۲۳.۲ رسید. ارزش معاملات فرابورس ایران به رقم ۱۵۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن بیش از ۴۵۷ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۴۱ هزار و ۷۷۸ نوبت داد و ستد بود.

پیش بینی بازار یکشنبه 7 خرداد 96

بار دیگر بورس تهران در فاز رکود و اصلاح قیمتی و استراحت بسر می برد و بنظر می رسد با توجه به اینکه متعاقب انتخابات ریاست جمهوری و استقرار مجدد آیت الله روحانی، تغییر عمده و خاصی در سیاستهای اقتصادی دولت صورت نگرفته است لذا واکنش بازار و اقتصاد کشور هنوز به این قضیه بی تفاوتی است و مادامیکه شاهد تغییر دو تن از وزرای اقتصادی و تغییر رویکرد دولت نباشیم، تحولی بنیادین و اثرگذار در فضای اقتصادی کشور رخ نخواهد داد و گشایشی در وضعیت شرکتها و بنگاههای اقتصادی صورت نخواهد گرفت. حجم و ارزش پایین معاملات امروز و افت بیش از 225 واحدی شاخص کل در پایان داد و ستدهای امروز نشان داد که پایه های شاخص در کانال 81 هزار واحدی لرزان و سست است و نماگر بازار برای طی حرکت صعودی و رشد بیشتر، نیاز به محرکهای قویتری دارد که با مختصات کنونی اقتصاد کشور، در حال حاضر سهل الوصول نیست.

کد خبر: 781788

وب گردی

وب گردی