بهشتی پور:  لغو پیمان نامه آب و هوایی پاریس  نمونه ای  از جدی بودن بحران بین اروپا و آمریکا است

یک کارشناس مسائل بین الملل می گوید بعد از چندین دهه، برای نخستین بار است که به این شکل بین آمریکا و اروپا  مشکلات جدی به وجود آمده است؛ این اختلافات در هفته های اخیر به نوعی در تاریخ بی سابقه است و لغو پیمان آب و هوایی پاریس  نمونه ای از نشانه های جدی بودن بحران بین اروپا و آمریکا محسوب می شود.

حسن بهشتی پور کارشناس مسائل بین الملل در خصوص خروج آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس به دستور ترامپ، در گفتگو با خبرنگار ایسکانیوز بیان کرد: کشور آمریکا، یکی از منابع مهم تولید آلودگی در جهان است. به دلیل اینکه کارخانه ها و صنایع مختلف آمریکا در انواع و اقسام گوناگون برای محیط زیست آلودگی ایجاد نکند، سردمداران آمریکایی هزینه های زیادی را باید بپردازند و آنها نمی خواهند آن هزینه ها را بدهند به همین دلیل می خواهند به وسیله زور اهداف خودشان را پیش ببرند.

وی در ادامه اظهار کرد: آمریکایی ها به این موضوع عادت کرده اند که هر معامله بین المللی را اگر در نظام سرمایه داری خودشان نبینند، زیر پا بگذارند، مانند همین معاهده پاریس که اوباما مدت زیادی طول کشید تا قانع بشود و آن را امضا کند.

بهشتی پور در ادامه با بیان این که خروج آمریکا از این توافق کل سرنوشت بشر را تحت تاثیر قرار می دهد تصریح کرد: این مساله فقط ایالات متحده آمریکا، چین و ژاپن را که کشورهای بزرگ صنعتی هستند را تحت تاثیر قرار نمی دهد، بلکه تمام دنیا را متزلزل می کند. همچنین سرمایه داران آمریکا نیز ممکن است بهایی بپردازند. اگر این توافق تاریخی انجام بشود، در بلند مدت کل بشریت از آن نفع می برند.

این کارشناس افزود: در مجموع با توجه به شعارهای انتخاباتی که آقای ترامپ داده بود، تامین منافع نظام سرمایه سالاران آمریکا، با توجه به اینکه منافع یکطرفه پایدار نمی ماند، نمی تواند به صورت یک جانبه شکل بگیرد. در حقیقت دونالد ترامپ، کشور آمریکا را با یک بن بست جدی روبرو می کند. همانطور که می بینیم این کشور در ناتو و پیمان های بین المللی و روابط با اتحادیه اروپا دچار مشکل شده است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که خروج آمریکا چه تاثیراتی بر روی روابط آمریکا و اروپا می گذارد بیان کرد: این پیمان به تنهایی نمی تواند تاثیری روی روابط آمریکا و اروپا داشته باشد. اروپا و آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم با یک دیگر هماهنگی های زیادی داشته اند و اتفاقا در توسعه طلبی و استعمار سایر کشورها همکاری صمیمانه ای داشتند و منافع یکدیگر را می شناختند .

بهشتی پور اضافه کرد: بعد از چندین دهه، برای نخستین بار است که به این شکل بین آمریکا و اروپا مشکلات جدی به وجود آمده است. در گذشته نیز بر سر قیمت موز و یا سایر محصولات کشاورزی به اختلافات جدی برخورده بودند. اما این اختلافات در هفته های اخیر به نوعی در تاریخ بی سابقه است و لغو این پیمان نامه نمونه ای از نشانه های جدی بودن بحران بین اروپا و آمریکا محسوب می شود.

این کارشناس مسائل بین الملل در خصوص این که آیا اروپا و آمریکا در آینده بر سر قبول دوباره این توافق از طرف آمریکا مذاکره می کنند یا خیر خاطر نشان کرد: بنده بعید می دانم دوباره مذاکراتی اتفاق بیافتد. این پیمانی است که جهان بر روی آن توافق کرده و به همین دلیل آمریکا در انزوای بیشتر قرار گرفته و فشار های بیشتری را باید تحمل کند.

وی در پایان تصریح کرد: به طور قطع به یقین، کشورها واکنش های مختلفی را در ارتباط با این موضوع خواهند داشت. اولین واکنش ها از طرف چین و هند است، زیرا چین و هند بیشترین نقش را در آلودگی هوای جهان دارند. همچنین به دلیل تولیدات صنعتی که دارند واکنش جدی تری خواهند داشت؛ آنها اگر بخواهند این پیمان نامه را اجرا کنند و آمریکا اجرا نکند عملا در رقابت اقتصادی هزینه های بیشتری باید بدهند و در رقابت دچار مشکل می شوند. بنابراین معترض جدی فقط اتحادیه اروپا نخواهد بود، بلکه چین، روسیه، هند و سایر کشورها نیز با آمریکا روبرو خواهند شد.

گفتگو از شایان دنیادیده

کد خبر: 783966

وب گردی

وب گردی