جذب نخبگان توسط دانشگاه آزاد اسلامی

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی ضمن اشاره به فرایند جذب نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی، بر ضرورت تهیه شیوه‌نامه مشخصی برای جذب نیروهای نخبه تاکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز داوود ثمری، مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایجاد شبکه علمی نخبگان برای جذب افراد نخبه، جزو سیاست‌های قطعی دانشگاه آزاد است، گفت: بر اساس آیین‌نامه مشخصی نسبت به جذب نیروهای نخبه در دانشگاه آزاد اسلامی اقدام خواهد شد.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی افزود: فرایند جذب نخبگان شامل چهار مرحله شناسایی، جذب، حمایت و نگهداشت نخبگان می‌شود. البته دولت برای این مساله قانونی را مصوب کرده و در دستگاه‌های دولتی این مباحث را برای جذب نخبگان داریم.

او با بیان اینکه هر کدام از این چهار مرحله باید فرایندهایی داشته باشند، گفت: باید فرایندهایی مشخص شود که پس از شناسایی و جذب افراد نخبه، بتوانیم آنها را مورد حمایت قرار دهیم و مانع فرار مغزها شویم.

ثمری با تاکید بر اینکه اگر دانشگاه روی این چهار مرحله متمرکز شود می‌تواند موفق باشد، گفت: نخبگان مشمول سه جامعه دانشجویی (بیشتر دانشجویان تحصیلات تکمیلی)، جامعه دانش‌آموختگان و جامعه اعضای هیات علمی هستند که می‌توانیم از میان این گروه‌ها نخبگان را شناسایی کنیم و حمایت‌های ویژه‌ای را برای هر سه دسته در دستور کار قرار دهیم.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی افزود: برخی می‌توانند به عنوان هیات علمی جذب شوند، برخی را می‌توانیم در شرکت‌های دانش‌بنیان ساماندهی کنیم و برخی دیگر را نیز می‌توانیم در مراکز تحقیقاتی تحت پوشش دانشگاه آزاد به خدمت بگیریم.

او ادامه داد: اما همه این نکات نیازمند یک نظام‌نامه و شیوه‌نامه است که بر اساس آن افراد را جذب و حمایت کنیم. البته زمانی که شرایط نخبگی افراد احراز شد، می‌توان در خصوص نوع حمایت‌ها تصمیم گرفت.

ثمری با بیان اینکه فاز اول شبکه علمی نخبگان می‌تواند ایجاد وبگاهی برای ثبت‌نام باشد، گفت: پس از ثبت‌نام افراد در وبگاه مذکور، دانشگاه شرایط نخبگی ثبت‌نام کنندگان را بررسی کرده و نخبگان را شناسایی می‌کند و پس از آن نحوه اعطای حمایت‌ها مشخص می‌شود.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فرایند اجرایی این چهار مرحله تحت قالب شیوه‌نامه باید تنظیم شود، افزود: نخبگان می‌توانند تاثیر مثبتی را در بهبود فرایند دانشگاه و پیشبرد اهداف دانشگاه داشته باشند.

او گفت: اگر نخبگان ساماندهی شوند و در مدار تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دانشگاه قرار گیرند، قطعا با استفاده از پیشنهادات این افراد می‌توان وضعیت موجود را به نقطه قابل قبولی در نظام علم وفناوری در دانشگاه آزاد رساند.

منبع: ایسنا

204

کد خبر: 800952

وب گردی

وب گردی