دستاورد محقق ایرانی دانشگاه آلمانی در زمینه کنترل رنگ نمایشگرها

دانشمندان دانشگاه Linköping در آلمان با همکاری محقق ایرانی موفق به اعمال لایه نازکی از ماده فروالکتریک به یک الکترود در ابزارها و مدارهای الکتروشیمیایی ارگانیک(آلی) شدند.

به گزارش ایسکانیوز، مدارهای فرستنده الکترونیکی چاپی و نمایشگرها دو مورد از کاربردهای مختلف این دستاورد علمی به شمار می‌آیند.

مواد فروالکتریک دارای دوقطبی‌هایی (dipole) هستند که یک سر یک دوقطبی دارای بار مثبت و سر دیگر آن دارای بار منفی است و این دوقطبی‌های فروالکتریک هنگام قرار گرفتن در معرض میدان الکتریکی فراتر از یک آستانه خاص می‌چرخند.

پلیمر رسانای PEDOT:PSS در حوزه الکترونیک ارگانیک ماده محبوبی است زیرا این پلیمر رسانای هر دوی الکترون‌ها و یون‌هاست. نمایشگرها و فرستنده‌های تولید شده از این پلیمر فوائد متعددی دارند از جمله اینکه تولید این محصولات با استفاده از آن ارزان و ساده بوده و خود این ماده هم بی‌خطر است. با این حال، تولید ابزارهایی که به سرعت در ولتاژ خاصی موسوم به "ولتاژ آستانه سوئیچ" می‌شوند، همواره دشوار بوده و به همین دلیل هم کنترل دقیق وضعیت کنونی فرستنده‌ها یا وضعیت رنگ نمایشگرها چالش‌برانگیز بوده است.

بیش از 5 سال قبل، دانشمندان دانشگاه Linköping به فکر حل این مشکل از طریق ترکیب کردن حوزه‌های الکتروشیمی و فروالکتریسیته افتادند.

پس از سال‌ها آزمایش‌، "سیمون فابیانو" (Simone Fabiano) و تیم علمی‌اش در "آزمایشگاه الکترونیک ارگانیک" دانشگاه Linköping موفق به اعمال لایه نازکی از ماده فروالکتریک به یک الکترود در ابزارها و مدارهای الکتروشیمیایی ارگانیک شدند.

ضخامت این لایه، ولتاژی را تعیین می‌کند که در آن مدار سوئیچ می‌شود یا نمایشگر تغییر رنگ می‌دهد بنابراین دیگر نیازی به استفاده از فرستنده‌ها در نمایشگرها نخواهد بود. در واقع می‌توان فقط با کنترل پیکسل به پیکسل از طریق یک لایه فروالکتریک بر روی الکترود، وضعیت کنونی و رنگ نمایشگرها را کنترل کرد.

موفقیت نگار عبدالهی ثانی، دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر و همکارانش نشان می‌دهد ترکیب الکتروشیمی و فروالکتریسیته در حوزه ابزار الکترونیکی چاپی و فرستنده‌های ارگانیک کارآمد خواهد بود.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Science Advances منتشر شد.

200/202

منبع: ایسنا

کد خبر: 805453

وب گردی

وب گردی