توسعه حسگرهای چاپی سه بعدی برای تشخیص آلایندگی آب آشامیدنی

دانشمندان دانشگاه "بریتیش کلمبیا" به رهبری دانشمند ایرانی "پروفسور مینا هورفر" موفق به توسعه حسگرهای کوچک و مقرون به صرفه‌ای شدند که با استفاده از یک چاپگر سه‌بعدی ساخته شده و می‌توانند بر کیفیت آب آشامیدنی در زمان واقعی نظارت کنند.

به گزارش ایسکانیوز ، این حسگرهای جدید می‌تواند انسان‌ها را در برابر بیماری‌های ناشی از آب آشامیدنی آلوده و همچنین عفونت ناشی از باکتری‌های خطرناکی مانند "اشریشیا کُلی" (E-coli) محافظت کند.

به گفته محققان این پژوهش، این حسگرها به اندازه کافی قابل اعتماد و دقیق هستند تا بدون توجه به فشار یا دمای آب بتوانند وجود آلودگی را تشخیص دهند.

این حسگرهای بی‌سیم به طور مستقل کار می‌کنند، به این معنی که اگر یکی از آنها متوقف شود، تاثیری بر عملکرد کل سیستم ندارد و از آنجایکه با استفاده از چاپگرهای سه بعدی ساخته می‌شوند، ساخت آنها سریع، ارزان و آسان است.

"مینا هورفر" از دانشگاه "بریتیش کلمبیا" در کانادا می گوید: این سیستم حسگر قابل حمل قادر است به طور مداوم چند پارامتر کیفیت، مانند کدورت آب، pH، رسانایی، دما و کلر باقی مانده را اندازه‌گیری کرده و اطلاعات را به یک سیستم مرکزی بیسیم منتقل کند.

هورفر اظهار کرد: این حسگرهای نظارت بر کیفیت آب، بسیار ارزان قیمت بوده و می‌توانند به طور مداوم کار کنند و در هر نقطه از سیستم توزیع آب مستقر شوند.

وی افزود: نمونه‌های رایجی که در حال حاضر از آنها استفاده می‌شود، تنها به صورت تست‌های دوره ای هستند که به صورت دستی انجام شده که این امر تکرار نمونه‌برداری را محدود کرده و منجر به افزایش احتمال شیوع بیماری می‌شود.

این حسگرهای جدید می‌توانند در داخل خانه کاربر قرار گرفته و به صورت مستقیم و دقیق از آنها در برابر مصرف آب آشامیدنی آلوده محافظت کنند.

این پژوهش در مجله Sensors منتشر شده است.

منبع:زی‌نیوز

203

کد خبر: 818676

وب گردی

وب گردی