راه‌اندازی کلینیک‌ اختلالات شناخت و حافظه در سرتاسر کشور

ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی در پروژه‌ای کشوری از راه اندازی کلینیک‌های اختلالات شناخت و حافظه در سراسر کشور حمایت می‌کند تا این حوزه در کشور توسعه یابد.

به گزارش ایسکانیوز، راه اندازی کلینیک های اختلالات شناخت و حافظه با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی تحت عنوان پروژه ای کشوری از یک سال ونیم گذشته آغاز شده است . با راه اندازی این کلینیک‌‌ها، دوره‌های آموزشی برای آموزش متخصصان در حوزه سالمندی از مهر ماه امسال برگزار خواهد شد. البته از همان یک سال و نیم گذشته، همان زمان نیز فراخوان برای جذب متخصصان طب سالمندی انجام شده است.

بر این اساس مراسم افتتاحیه نخستین دوره آموزشی پروژه کشوری کلینیک‌‌های اختلالات شناخت و حافظه در هفته گذشته با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی برگزار شد تا گام موثری در زمینه پبشگیری از بیماری آلزایمر برداشته شود. اهمیت این حوزه و همچنین سالمندی بر کسی پوشیده نیست. چرا که دنیا در حال خاکستری شدن است به گونه‌ای که در هر ثانیه دو نفر به سن 60 سالگی می‌رسند از این رو در سال 2012 حدود 11 درصد جهان سالمند بود و این میزان در سال 2050 به 22 درصد افزایش خواهد یافت. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته رشد سالمندی ثابت مانده است ولی در ایران رشد سالمندی رو به افزایش است، به گونه‌ای که بر اساس آخرین آمارها 10 درصد جمعیت کشور سالمند است و این میزان در سال 2025 به 10.5 درصد و در سال 2050 به 27 درصد افزایش خواهد یافت و این در حالی است که بیسوادی به ویژه در میان زنان سالمند افزایش می‎یابد.

البته باید گفت، آلزایمر یک بیماری وابسته به سن است و در کشورهای توسعه نیافته با شیب تند رو به افزایش است، ولی این بیماری در سال گذشته در آمریکا کاهش یافته و امیدهایی را در زمینه مهار این بیماری ایجاد کرده است. اگر تشخیص آلزایمر پنج سال زودتر صورت گیرد، با استفاده از داروهای موجود می‌توان فراموشی را به تعویق انداخت که آگاهی رسانی به جامعه، نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کند. همچنین کلینیک های اختلالات شناخت و حافظه با عملکرد خود در این زمینه بسیار موثر هستند.

201

کد خبر: 828805

وب گردی

وب گردی