ایجاد ۱۰ اقامتگاه بوم‌گردی در خراسان‌جنوبی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه کمپ‌های کویر نوردی در شهرستان‌ها ایجاد و تجهیز شده است، گفت: 10 اقامتگاه بوم گردی در استان ایجاد شده است.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ایسنا، حسن رمضانی با اشاره به طراحی نرم‌افزار راهنمای گردشگری استان، گفت: این اپلیکیشن در دو نسخه اندروید و ios طراحی و در اختیار مسافران و گردشگران قرار گرفت.

وی با بیان اینکه رونمایی از اپلیکیشن گردشگری خراسان‌جنوبی، اقدامی مبتکرانه است، افزود: گردشگران و مسافرانی که استان خراسان‌جنوبی را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می‌کنند، با نصب این راهنمای گردشگری بر روی گوشی‌های هوشمند می‌توانند به راحتی به نیازهای گردشگری خود دست یابند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی بیان کرد: این اپلیکیشن شامل تاریخچه، آداب و رسوم، آثار تاریخی و گردشگری، جاذبه‌های طبیعی، موزه‌ها، خدمات رفاهی، صنایع‌دستی، حمل و نقل، مراکز زیارتی، سلامت و درمانی، بازی‌های محلی و مشاهیر هر شهرستان است.

رمضانی ادامه داد: امسال برای هر شهر یک کتابچه طراحی شد که خاص جاذبه‌های گردشگری، آثار تاریخی و صنایع‌دستی هر شهر بوده و به دو زبان فارسی و انگلیسی چاپ و در اختیار گردشگران قرار گرفت.

وی، لازمه رشد و توسعه گردشگری و جذب بیشتر گردشگران را فراهم‌سازی زیرساخت‌ها در استان دانست و بیان کرد: با کمک بخش خصوصی و سازمان‌های دولتی، ظرفیت‌های اسکان به بهترین نحو برای مسافران مهیا شد تا با آرامش خاطر، تعطیلات نوروز را در این استان سپری کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی اظهار کرد: با ظرفیت‌های فراهم شده امسال شاهد افزایش ۲۰درصدی اقامت مسافران و گردشگران در استان بوده‌ایم.

رمضانی بیان کرد: در نوروز امسال یک میلیون و ۴۵۰ هزار و ۱۶۴ مسافر و گردشگر در هتل‌ها، مهمانپذیرها، زائرسراها، مدارس و کمپ‌های موقت اقامت داشته‌اند.

صنایع‌دستی، نمادی از هویت فرهنگی گذشته

وی با اشاره به استقبال مسافران و گردشگران از صنایع‌دستی استان، بیان کرد: صنایع‌دستی نمادی از یک هویت فرهنگی غنی گذشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه توسعه و رونق هنرهای سنتی نقش مهمی در صنعت گردشگری دارد، تصریح کرد: صنایع‌دستی قابلیت ایجاد توسعه در مناطق شهری و روستایی را دارد و برای رفع فقر مناطق روستایی، ارتقای سطح و کیفیت زندگی روستاییان و ایجاد اشتغال می ‌واند مؤثر واقع شود.

رمضانی با بیان اینکه در نوروز امسال ۱۷۵ غرفه صنایع‌دستی و ۱۵ سیاه چادر عشایری در استان برپا شد، افزود: بیشترین تعداد غرفه‌ها مربوط به شهرستان بیرجند با ۴۲ غرفه در قالب سه بازارچه صنایع‌دستی و دو سیاه چادر عشایر و شهرستان طبس با ۲۸ غرفه و یک سیاه چادر بوده است.

وی میزان فروش صنایع دستی در ایام نوروز امسال را ۵۷۴ میلیون تومان اعلام کرد و ادامه داد: میزان فروش امسال نسبت به نوروز سال گذشته، بیش از ۳۰ درصد رشد داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی بیان کرد: بیشترین میزان فروش صنایع‌دستی نیز مربوط به شهرستان طبس با رقم ۳۴۲ میلیون تومان بوده است.

رمضانی میزان فروش صنایع‌دستی در شهرستان بیرجند را ۶۱ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: از این میزان ۵۲ میلیون تومان فروش مربوط به بازارچه صنایع‌دستی عمارت جهانی اکبریه بوده است.

وی با بیان اینکه امسال تمبر یادبود باغ اکبریه و نقشه راهنمای گردشگری سه بعدی برای نخستین بار در کشور چاپ شد و در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت، اظهار کرد: در حوزه موزه‌ها اتفاقات خوبی رخ داده و موزه دیرینه‌شناسی در منزل تاریخی فروتن و موزه عروسک و فرهنگ در باغ و عمارت اکبریه نیز فعال شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه علاقمندی به آثار تاریخی در استان وجود دارد اما این علاقمندی به تنهایی کافی نیست، یادآور شد: نیاز است برای حفاظت از آثار تاریخی، مردم در کنار میراث فرهنگی و همیار ما باشند.

902/

کد خبر: 833600

وب گردی

وب گردی