سد لار رکوردار فرار آب در جهان/ تنها 12 درصد آب در سد لار ذخیره شده است

در حال حاضر 118 میلیون و 300 هزار مترمکعب آب در مخزن سد لار ذخیره شده است که در مقایسه این رقم با حجم 960 میلیون مترمکعبی این سد، حدود 12 درصد از حجم مخزن این سد، آب پشت آن ذخیره شده است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ سد لار در سال 1361 در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است. مطالعات احداث این سد از سال ۱۳۳۰ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۶۱ گشایش یافت. سطح حوزه آبریز این سد بالغ بر مساحت ۶۷۵ کیلومتر مربع است و متوسط جریان آب سالانه ۴۸۱ میلیون متر مکعب دارد. ذخایر آبی این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است. نسبت به دیگر سدهای این استان از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار است. از طرفی بارش های سالانه کفاف پر شدن مخزن 960 میلیون مترمکعبی این سد را نمی‌دهد و از سوی دیگر فرار آب از کف و دیواره مخزن این سد ادامه دارد.

از مجموع حجم ۹۶۰ میلیون مترمکعبی سد لار فقط ۱۱۸.۳ میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده که نشان می دهد ۸۸ درصد از حجم کلی مخزن این سد خالی است. در حال حاضر 118 میلیون و 300 هزار مترمکعب آب در مخزن سد لار ذخیره شده است که در مقایسه این رقم با حجم 960 میلیون مترمکعبی این سد، حدود 12 درصد از حجم مخزن این سد، آب پشت آن ذخیره شده است.

سد لار رکوردار فرار آب در جهان است و شرکت آب منطقه ای تهران چندسالی است که پروژه ای با عنوان علاج بخشی سد لار در دست اقدام دارد که قرار است امسال این پروژه به مرحله اجرا وارد شود.

این سد به منظور تامین آب کشاورزی، آب شرب و انتقال آب این سد به نیروگاه کلان و سد لتیان، جهت استفاده در نیروگاه‌های منطقه برای تولید متوسط سالانه ۱۵۰ هزار مگاوات ساعت انرژی برق-آبی استفاده می‌شود. بر روی این سد نیروگاهی وجود ندارد. بودجه برآورد شده برای ساخت سد، دویست میلیون دلار بود.

402

کد خبر: 837253

وب گردی

وب گردی