ماهواره "دوستی" در آینده نزدیک پرتاب می‌شود

رییس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه دو پروژه ماهواره کوچک و مکعبی دانشجویی با همکاری سازمان اپسکو را در دستور کار داریم، گفت: مسابقه «تاس‌واره‌ها» با هدف طراحی ماهواره‌های مکعبی با همکاری دانشگاه کاشان اجرایی می‌شود.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از ایسنا، دکتر محسن بهرامی امروز، 11 مهرماه در افتتاحیه هفته جهانی فضا با اشاره به اینکه ایران سابقه بسیاری در نجوم داشته است، افزود: با عضویت ایران در کمیته فعالیت‌های صلح‌آمیز سازمان ملل در سال 1337، ایران به صورت رسمی فعالیت خود را در فضای جدید این حوزه آغاز کرد.

بهرامی با اشاره به اینکه فعالیت‌های بسیاری در سال‌های گذشته انجام شده است، گفت: پرتاب موجود زنده، ساخت ماهواره‌های "سینا"، "امید" و "نوید" بخشی از فعالیت‌های انجام شده در سال‌های گذشته در این حوزه است.

وی با اشاره به فعالیت‌های فضایی انجام شده در دولت یازدهم، افزود: تکمیل و آماده‌سازی ماهواره "دوستی" که در نوبت پرتاب است و در آینده نزدیک پرتاب می‌شود، یکی از پروژه‌های در دست اقدام سازمان فضایی ایران است.

رییس سازمان فضایی ایران از آماده‌سازی ماهواره "پیام امیرکبیر" خبر داد و تاکید کرد: پروژه ماهواره "ناهید 1" نیز در پژوهشگاه فضایی در حال انجام است که در مرحله تحویل‌گیری قرار دارد.

وی با اشاره به پیشرفت سامانه انتقال مداری، اظهار کرد: این سامانه در انتقال ماهواره مدار متوسط کاربرد دارد و همچنین ماهواره "ظفر" علم و صنعت نیز ساماندهی شده است و امیدواریم در سال 97 برای پرتاب آماده شود.

بهرامی از تکمیل و راه‌اندازی مرکز فضایی قشم نیز خبر داد و گفت: مرکز کنترل ماهواره‌های بومی و مرکز پایش ماهواره‌ای زمین نیز در ماهدشت راه‌اندازی شده است و ما از این طریق می‌توانیم وقوع آتش و سیل را مشاهده کنیم و به مراجع مربوطه اطلاع دهیم.

وی همچنین با اشاره به مشارکت با ماهواره عرب‌ست، تصریح کرد: این ماهواره تا سال 1409 با ماهواره‌های بدر 5 و 7 که پشتیبان این ماهواره هستند، خدمات پهنای باند را ارائه می‌کند.

رییس سازمان فضایی ایران درباره فعالیت‌های آینده ساز این سازمان نیز گفت: پروژه ماهواره مکعبی در حضور رییس‌جمهور در سال 1394 افتتاح شد و با 20 تیم دانشگاهی انجام شد و در دور نخست طراحی جزئی آن به پایان رسیده و در مرحله ساخت قرار دارد که در روز فناوری نیز آغاز دور دوم آن اعلام می‌شود.

وی به کار مشترک سازمان فضایی ایران با دانشگاه کاشان به عنوان مسابقه تاس‌واره‌ها اشاره کرد و گفت: این مسابقه برای تعریف ماموریت ماهواره‌های مکعبی است که در روز فناوری نتیجه این مسابقه نیز اعلام می‌شود.

بهرامی از اتصال تلسکوپ‌های موجود کشور در قالب طرحی به نام "رصدگران" خبر داد و افزود: این تلسکوپ‌ها و دو تلسکوپ مربوط به سازمان فضایی ایران و اپسکو با تجهیز به ربات به عنوان یک شبکه می‌توانند در اختیار علاقه‌مندان این حوزه قرار گیرند و به صورت آنلاین از این امکانات استفاده شود.

وی در ادامه سخنان خود به همکاری بین‌المللی با اپسکو نیز اشاره کرد و گفت: دو پروژه ماهواره کوچک و دانشجویی را با اپسکو در برنامه‌های خود داریم که این پروژه‌ها برای اجرا به دانشگاه‌ها واگذار می‌شود.

کد خبر: 842548

وب گردی

وب گردی