چرخ صنعت با نوآوری می چرخد و با مونتاژکاری می ایستد

یک عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به اولتیماتوم رهبری درباره تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری، گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید در این زمینه پیش قدم شده و با تعریف تکالیف بستر لازم را فراهم کند.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ اخیراً رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با جمعی از استعدادهای برتر و نخبگان جوان ضمن انتقاد از عملکرد مونتاژکاری صنایع فرمودند" باید برای صنعت کشور، فکری اساسی شود زیرا صنعت گرفتار آفت مونتاژکاری شده است و تا وقتی که این آفت وجود دارد، نوآوری مورد توجه قرار نخواهد گرفت و تحرک و کار علمی نیز متوقف خواهد شد و در چنین شرایطی، میان دانشگاه و صنعت، ارتباطی برقرار نخواهد بود.".

در همین زمینه مقام معظم رهبری فرصت ده ساله ای را برای تغییر رویکرد صنعتی کشور از مونتاژ به نوآوری تعیین کردند و گفتند" مونتاژ کاری باعث تحقق نیافتن ارتباط بین صنعت و دانشگاه می‌شود".

آرمان خالقی در این خصوص به خبرنگار تسنیم می‌گوید: متأسفانه این موضوع در بسیاری از صنایع کشور وجود دارد که باید در این رابطه باید راهکار مناسبی را اتخاذ کنیم.

او با بیان اینکه رهبری با اولتیماتوم 10 ساله خود به صنایع مختلف تأکید کردند که باید از آفت مونتاژکاری رهایی پیدا کنیم، افزود: البته این موضوع در سالهای گذشته هم به طروق مختلف از سوی رهبری مطرح شده بود اما متأسفانه ما هنوز نتوانستیم به جایگاه ویژه‌ای در بخش صنعت دست پیدا کنیم.

این عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اعلام اینکه تا کی می‌خواهیم به کشورهای مختلف وابسته باشیم، گفت: صنعت زمانی پیشرفت پیدا می‌کند که بتواند مواد مورد نیاز خود را تأمین و حداقل وابستگی را به سایر کشورها داشته باشد. برای اجرایی شدن این موضوع باید به بخش تحقیق و توسعه توجه ویژه‌ای صورت گیرد. ما باید در صنعت به تولید دانش متمرکز شویم، همچنین با استفاده از پتانسیل دانشگاه می‌توانیم ارتباط بین صنعت و دانشگاه را هر روز تقویت کنیم.

خالقی با تأکید براینکه صاحبان تکنولوژی به هیچ عنوان حاضر به انتقال خود به ما نیستند، تصریح کرد: در برنامه آنها ارائه تکنولوژی‌های کهنه و قدیمی گنجانده شده است به عنوان نمونه ما شاید بتوانیم یک محصول کاملاً ایرانی را در بخش خودرو تولید کنیم اما باید توجه داشته باشیم آیا این محصول از تکنولوژی‌های به روز برخوردار است یا نه ؟

او با اعلام اینکه باید در صنعت خودرو و سایر صنایع صاحب فن باشیم، اضافه کرد: صنایع کشور دارای پتانسیل‌های بالایی هستند در این زمینه باید نقاط قوت خود را شناسایی و آنها را تقویت کنیم به عنوان نمونه اگر ما نمی‌توانیم در تمام قطعات خودرو حرفی برای گفتن داشته باشیم لااقل با تقویت یک حوزه خود را یک برند در سطح جهانی کنیم.

این عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اضافه کرد: براساس سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ما اگر در برخی از حوزه ها وابسته به کشورهای دیگر هستیم باید آنها را در مواردی هم به خود وابسته کنیم. قاعده تجارت باید برد برد باشد نه اینکه آنها از بازار ما استفاده کرده و ما فقط واردکننده محصولات آنها باشیم.

خالقی یکی از مشکلات امروز صنعت کشور را عدم تولید انبوه و قیمت تمام شده‌ بالا دانست و گفت: باید برای این موضوع نیز راهکار مهمی صورت گیرد در مجموع برای اجرایی شدن اولتیماتوم 10 ساله رهبری ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید پیش قدم شده و با تعریف تکالیف مختلف منابع مالی و تأمین اعتبار لازم را برای اجرایی شدن ایم موضوع انجام دهد تا صنایع بتوانند ضمن تدوین سیاست گذاری ها از مونتاژکاری فاصله بگیرند.

منبع: تسنیم

403

کد خبر: 849164

وب گردی

وب گردی