21 درصد درآمدهای شهرداری تهران پایدار است/79 درصد درآمدها ناپایدار است

معاون اقتصاد شهر شهرداری تهران گفت: مالیات بر ارزش افزوده نصف شده و 2500 میلیارد تومان تا پایان سال جاری درآمد شهرداری از محل ارزش افزوده کاهش خواهد داشت.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از فارس، حسینی مکارم امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه سیاست اصلی شهرداری تهران در دور جدید شفافیت و انضباط مالی و دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات مالی است، گفت: نقش رسانه‌ها در این زمینه بر کسی پوشیده نیست.

معاون اقتصاد شهر شهرداری تهران ادامه داد: ما از قرار دادن اطلاعات مالی در اختیار مردم استقبال می‌کنیم.

وی در خصوص وضعیت درآمدهای شهرداری گفت: بودجه شهرداری 17 هزار و 900 میلیارد تومان است و درآمدها و هزینه‌ها همین‌طور است.

وی با بیان اینکه 21 درصد درآمدهای شهرداری تهران پایدار است، گفت: 79 درصد درآمدها ناپایدار است.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در 8 ماه گذشته 72 درصد درآمدها محقق شده است، گفت: یکی از دلایل کاهش درآمد مالیات بر ارزش افزوده است.

مکارم ادامه داد: در سال گذشته دریافتی ما از محل مالیات بر ارزش افزوده 350 میلیارد تومان بوده است و هزینه‌های جاری شهرداری و حقوق کارکنان 475 میلیارد تومان در هر ماه بوده است.

وی با بیان اینکه حدود 350 هزار میلیارد تومان از دولت می‌گرفتیم، گفت: این در حالی است که امسال به دلیل استخدام‌ها و افزایش حقوق‌ها هزینه ما در هر ماه به 600 میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که مالیات بر ارزش افزوده نصف شده است.

به گفته وی، 2500 میلیارد تومان تا پایان سال جاری درآمد شهرداری از محل ارزش افزوده کاهش یافته است.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری ادامه داد: بر اساس قانون برنامه ششم پولی که مردم پرداخت می‌کنند بازگشتش به شهرداری به نصف رسیده است.

وی با بیان اینکه عوامل دیگری هم در کاهش درآمدها داشتیم، تأثیرگذار بوده است، گفت: یکی دیگر از این عوامل بحث شهرسازی و معماری و رکود ساخت‌وساز است. همچنین ظرفیت طرح تفصیلی و جامع شهر تهران به خاطر ساخت‌وسازهای زیاد پر شده است.

به گفته معاون نجفی، گفته می‌شود 500 هزار خانه مسکونی خالی در تهران وجود دارد.

وی به بحث مکان‌های تجاری در تهران اشاره کرد و گفت: نیاز تهران در بحث موارد تجاری 1.6 درصد است این در حالی است که تا دو برابر ظرفیت مکان‌های تجاری ساخته شده است.

مکارم به اموال و دارایی‌های فروخته شده شهرداری اشاره کرد و گفت: این اموال و دارایی‌های فروخته شده صرف ساخت‌وسازها و هزینه‌های شهر شده است.

وی با بیان اینکه دو راهکار برای ایجاد درآمدها در شهرداری دنبال می‌کنیم، گفت: یکی این است که از محل درآمدهای پایدار و دوم کاهش هزینه‌های غیرضروری در شهر است.

به اعتقاد مکارم، باید هزینه‌ها در شهر ساماندهی شود.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری به اقدامات شهرداری در ایام محرم و اربعین در سال گذشته و امسال اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 5 میلیارد تومان بودجه مصوب پیش‌بینی شده بود این در حالی است که شهرداری 50 میلیارد تومان هزینه صرف کرد. امسال شورا در این زمینه 10 میلیارد بودجه مصوب کرد و شهرداری کمتر از 10 میلیارد تومان هزینه کرد و اقدامات با کیفیت و کمیت بهتری انجام شد.

وی همچنین به بحث برف‌روبی در تهران اشاره کرد و گفت: شیوه‌هایی در نظر گرفته شده تا هزینه‌ها در این زمینه کاهش یابد.

مکارم با تأکید بر این که خدمات شهرداری تهران را احصاء کرده‌ایم، گفت: در حال بررسی هستیم که هزینه‌ها را کنترل کنیم و تا دو ماه دیگر به برآوردهای خوبی خواهیم رسید.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری در پاسخ به این پرسش که کم کردن حقوق کارکنان یکی از راه‌های کاهش هزینه‌ها است، گفت: ما نه تنها حقوق را کم نکرده‌ایم بلکه افزایش هم داشته‌ایم و در این مدت حقوق کارمندان را با همه مزایا پرداخت کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در راستای شفاف‌سازی و مراودات مالی، انضباط مالی و پاسخگویی و جلوگیری از انحرافات مالی فروش هولوگرام را ممنوع کرده‌ایم گفت: در این زمینه کمیته تخصصی تشکیل داده‌ایم.

وی افزود: شهرداری برخلاف دولت که بودجه نقد دارد در یک مقطعی شورا به شهرداری اجازه می‌‌دهد برای انجام فعالیت‌های عمرانی از مجموعه‌های مالی که امکان کمک دارد به عنوان کارگزار استفاده کند. بانک‌ها و مؤسسات مالی در ابتدا باید منابع را تأمین کنند سپس با پیمانکار تسویه حساب کند، پولش را بدهد و بعد از آن 5 درصد حق‌الزحمه دریافت کند و به جای پول هم ملک بگیرد که البته این فکر درست بود ما هم به دنبالش هستیم تا سامانی در این زمینه بدهیم.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری، ادامه داد: اتفاقی که رخ داد این بود کارگزارانی که انتخاب شدند گفتند ما املاکی داریم که نیاز به پروانه دارد، شما حواله دهید روی ملک‌های ما آن پروانه‌ها را افراد به مناطق ارائه می‌کردند، مشکل از اینجا شروع شد که این افراد اجازه پیدا می‌کردند هولوگرام را به غیر بدهند. البته تعداد پیمانکاران هم زیاد بود و می‌گویند زمانی که می‌خواستند با پیمانکار توافق کنند و یا پای میز مذاکره بنشینند می‌گفتند 70 درصد پول را بگیرید و بروید پیمانکار هم وقتی می‌دید که پولش را دریافت نمی‌کند مجبور بود این وضعیت را قبول کند و بعد صورت وضعیت‌ها را طوری ببندند که متضرر نشوند و مسأله دوم این بود که این کارگزاران هولوگرام را به افراد می‌دادند و در زمانی که باید به جای اینکه پول به خزانه شهرداری واریز شود پشت باجه می‌ماند.

وی ادامه داد: کار به جایی رسیده بود که در ماه‌های اخیر هر چه به کارگزار پول می‌دادیم نقد بود، در یکی از بررسی‌ها مشخص شد شهرداری گفته بود شما بروید وام بگیرید ما هزینه را می‌دهیم.

مکارم ادامه داد: اقدام هولوگرام از فلسفه خود دور شده بود، یک اینکه پول و منابع نمی‌آورد و قرار بود از محل پرداختی‌ها ملک دریافت کنند که تبدیل به پول نقد شده بود و باید مابه‌التفاوت این خسارت‌ها را هم شهرداری پرداخت می‌کرد. در یک جمله قانون رعایت نمی‌شد.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری، با بیان اینکه 1232 مورد هولوگرام را به میزان 720 میلیارد تومان بررسی کرده‌ایم، گفت: 866 مورد از این هولوگرام‌ها به مبلغ 359 میلیارد تومان تأیید و 332 مورد مستندات کافی نداشتند و مستندات آنها قابل بررسی است همچنین 34 مورد به میزان 55 میلیارد تومان باطل شد.

مکارم در خصوص ابطال 34 مورد هولوگرام گفت: جزئیات آن را ندارم.

وی در پاسخ به این پرسش که این هولوگرام‌ها توزیع مکانی‌شان در چه مناطقی بوده است، گفت: توزیع مکانی را نمی‌دانم که کجا بوده اما بیشتر در مناطق میانی و بالای شهر بوده است.

به گفته مکارم، 4 کارگزار ادعا دارند که 600 میلیارد تومان طلب دارند و با 720 میلیارد تومان هولوگرام 1320 میلیارد تومان پول در شهر پیش‌خور شده است.

وی ادامه داد: البته هنوز موارد متعددی وجود دارد که به دست ما نرسیده و ممکن است افرادی هولوگرام داشته باشند که هنوز مراجعه نکرده‌اند. شاید هم اگر هولوگرامی بوده باشد چون می‌دانند راستی‌آزمایی می‌شود هنوز اعلام نکردند.

معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری، افزود: اخیراً موردی داشته‌ایم که 36 میلیارد تومان در منطقه یک برای سه ملک توسط یک بانک واریز و برداشت شده ما بررسی کردیم یک ملک برای خودشان بوده و دو ملک برای خودشان نبوده و اعلام کردیم که باید پول را برگردانند.
706

کد خبر: 873365

وب گردی

وب گردی