80 درصد معلولان فاقد مهارت های لازم برای ورود به بازار کار هستند

موسسه رعد الغدیر با سابقه 16 سال آموزش و توانمندی معلولان امروز یکی از بزرگ ترین مراکز کارآفرینی توانیابان در کشور محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز، علیرضا آتشک مدیر موسسه رعد الغدیر با اشاره به شروع فعالیت این موسسه در سال 1380 گفت: موسسه رعد الغدیر با این دیدگاه که 80 درصد افرادی که معلولیت دارند ، فاقد مهارت های لازم برای ورود به بازار کار و همچنین نیازمند کمک و آموزش حرفه ای هستند، فعالیت خود را برای آماده سازی و آموزش این افراد آغاز کرد تا در ادامه ، جامعه برای آنان شغل ایجاد کند.

همه چیز از منزل کوچکی در خیابان خلیج شروع شد

وی افزود: موسسه نیکوکاری رعد الغدیر پس از 16 سال گام های بزرگی را در راستای کمک به توسعه اشتغال توان یابان برداشته، همانگونه که شعار خود را نیز «نیکوکاری را با کمک به اشتغال پایدار توانیابان تجربه کنید» قرار داده است. این حرکت ابتدا از یک منزل کوچک در خیابان خلیج در منطقه 18 با هدف آموزش و توانبخشی رایگان به توانیابان آغاز شد.

آتشک ضمن اشاره به استقبال خوب جامعه معلولان از این حرکت گفت: هر روز که جلو رفتیم با خیل عظیمی از معلولان رو به رو شدیم که در ابتدا آموزش های فنی را نمی دانستند ولی بعد از دریافت آموزش ها، مهارت های خوبی را فراگرفته و جسارت ورود به اجتماع را در خود می دیدند. در 5 سال اول، تعداد توانیاب هایی که توسط شرکت ها برای کار جذب می شدند زیر 10 درصد بود. در حالی که میلیونها تومان از کمک های مردمی و مجموعه ها صرف آموزش این افراد میشد اما توجه کافی از سمت کسانی که متولی اشتغال این افراد بودند به کار بسته نمی شد.

وی تصریح کرد: این اتفاق موجب شد تا از سال 85 بعد از ساخت زمینی در منطقه یافت آباد که منابع مالی احداث و راه اندازی آن به طور کامل از کمک های مردمی جمع شده بود، وارد اصلاح ساختار شدیم تا به آنجا که به این جمع بندی رسیدیم که می توانیم برای این افراد شغل ایجاد کنیم.

مدیر موسسه رعد الغدیر تاکید کرد: ما درآن زمان اولین خیریه کشور بودیم که با دیدگاه اشتغالزایی معلولان شروع به کار کردیم. آن ابتدا کارمان را با یک شغل ساده نظیر خیاطی، آن هم با 3 چرخ خیاطی با همین افراد توان یاب در حد دوخت و دوز عروسک های پارچه ای کلید زدیم. با رصد بازار و بررسی های لازم نیاز جامعه را شناختیم و بعد از این پروسه اولین کارگاه را با 3 نفر توان یاب و 3 چرخ خیاطی راه اندازی کردیم و اولین محصول ما بالشتک های ماهک برای کودکان بود.

وی ضمن تشریح یکی از مهمترین فعالیت های معلولان در این موسسه گفت: یکی از بهترین کارهای ما بحث تولید البسه کار بود که با تحقیقات بر روی کارخانه های بزرگ در این حوزه انجام شد. در سال 86 برند «رعد جامه» را ثبت کردیم و از اینجا بود که اولین کارگاه تولید البسه کار توسط معلولان در کشور، کار خود را آغاز کرد. این کارگاه بعد از چندی به 25 نفر نیروی شاغل رسید و بسیاری از شرکت های صاحب نام به ما اعتماد کردند و لباس کارشان را به ما سفارش می دادند.

آتشک تاکید کرد: باید توجه داشت که در میان افراد ناتوان جسمی که از بهزیستی کمک می گیرند، شاخص بیکاری معلولان جسمی 60 درصد و شاخص بیکاری نابینایان 70 درصد است؛ بنابراین هر فعالیتی هم در این حوزه انجام شود، بازهم کم است.

وی در تشریح دیگر فعالیت های موسسه رعدالغدیرگفت: شاخه صنایع دستی به دلیل سازگاری با حداقل توان افراد و به صورت کار در منزل، هدف بعدی ما بود. بر این منوال شد که صنایع دستی رعد الغدیر یا همان «صدرا» را که فعالیت بعدی مان بود کلید زدیم.

وی با اشاره به طرح صبحانه سالم که سر و صدای زیادی در فضای عمومی جامعه به پا کرد گفت: سومین فعالیت ما همکاری با مراکزی نظیر شهرداری و مترو بود. طرح صبحانه سالم از این جمله طرح ها بود که صبحانه سالم را توسط معلولان تهیه و در مترو عرضه می کردیم. این طرح با همکاری معاونت فرهنگی مترو تهران باعث شد 20 نفر از توان یابان موسسه نیز مشغول به کار شوند.

جشن هزارمین شغل ایجاد شده در موسسه رعد الغدیر

مدیر موسسه رعدالغدیر یکی از مهمترین فعالیت های موسسه را تاسیس مراکز پیام دانست و ادامه داد: در سال 93 راه اندازی مراکز پیام یکی از شاخص ترین فعالیت ها برای افراد معلول بود.ما در کمتر از دو سال بیش از 200 نفر را برای این امر تربیت کردیم و بیش از 150 نفر آنان در خود مجموعه ما مشغول فعالیت برای ده ها شرکت هستند و بیش از 200 نفر دیگر هم در منزل مشغول این کار هستند.ما همچنان مشغول این فعالیت هستیم و دور کاری را برای این افراد توسعه می دهیم. در این ده سال که ما شروع به کارآفرینی اجتماعی کردیم بیش از 200 نفر را به طور دورکاری در منزل مشغول به کار کردیم و به یاری خدا امسال جشن هزارمین شغل ایجاد شده در موسسه رعد الغدیر را نیز جشن خواهیم گرفت.

ارائه خدمات رایگان به 2500 توانیاب

وی ضمن ارائه آماری در خصوص کارنامه کاریشان در این موسسه گفت: طی این 16 سال 2500 نفر از توانیابان از خدمات آموزشی و توانبخشی موسسسه به صورت کاملا رایگان استفاده کرده اند.

آتشک ارائه 400 میلیون تومان خدمت رایگان در سال 95 را در قالب خدمات دندانپزشکی این مجموعه از دیگر فعالیت های رعد الغدیر دانست و گفت: ما برای اولین بار در کشور با کمک 20 دندانپزشک نیکوکارخدمات مدرن و مناسب برای دندانپزشکی معلولان برای کل کشور را عرضه می کنیم. خدمتی که تاکنون مشکل بسیاری از معلولان سراسر کشور در خصوص بیماری های دهان و دندان را حل کرده است.

250 طرح کار آفرینی

مدیر رعد الغدیر با اشاره به کسب رتبه های متعدد از سوی سازمان های متولی کار در کشور وهمچنین سازمان بهزیستی گفت: ما بارها از طرف سازمان های مختلف به عنوان کارآفرین برتر اجتماعی در کشور انتخاب شده ایم. حتی در همایش سالانه رادیو ملی فرانسه در خرداد سال 95 نیز که با تمرکز بر آسیب پذیران اجتماعی است و از موسساتی که برای این افراد ایجاد شغل کرده اند تقدیر می کند، توانستیم در میان 250 طرح کار آفرینی اجتماعی در میان 5 NGOبرتر در این زمینه قرار بگیریم که بازتاب بسیار زیادی در رسانه های بین المللی داشت.

وی در پایان گفت: بسیاری از موسسات نیکوکاری در جهان با بودجه های چند ده میلیاردی بازدهی های به مراتب پایین تری از موسسه ما در زمینه کارآفرینی اجتماعی داشته اند، اما ما با استفاده از پتانسیل فکری بالا، کمک های مردمی و طرح های انگیزشی برای توان یابان توانستیم به دستاوردهای مطلوبی در این زمینه برسیم.

700

کد خبر: 879227

وب گردی

وب گردی