به دلیل زندگی مجردی ممکن است چندان به مسائل تغذیهای خود توجه نکنند و بیشتر به استفاده از غذاهای آماده و مصرف سوسیس، کالباس و فستفود روی بیاورند، هرچند که استفاده از چنین مواد غذایی برای برطرف کردن ذائقهشان هفتهای یک بار مشکلی نداشته باشد، ولی اینکه خوردن آنها بهطور مکرر به نفع دانشجویان نیست؛ چراکه این مواد غذایی کالری بیارزشی به بدن میرساند، کالریای که هیچ ارزشی از نظر تغذیهای نداشته و تنها باعث چاق شدن افراد میشود، از اینرو توصیه میکنیم دانشجویانی که در خوابگاهها زندگی میکنند و امکان پخت و پز دارند، از غذاهای خانگی به جای فستفود استفاده کنند و حتی آن دسته از دانشجویانی که امکان پخت و پز ندارند نیز از رستورانهایی که غذای خانگی میفروشند، بهرهمند شوند.
همه افراد باید رژیم غذایی کاملی داشته باشند، رژیمی که شامل همه گروههای غذایی ازجمله شیر و فرآوردههای شیری، پروتئین شامل حبوبات و گوشت، نان و غلات و چربی باشد و این رژیم در وعدههای غذایی روزانهشان لحاظ شود، با این حال افراد باید در استفاده از گروه چربی به اعتدال رفتار کنند؛ هر چند که این گروه غذایی نیز برای انسان مفید است، ولی نباید در مصرف آن زیادهروی کرد و همچنین بهتر است از گروههای چربی مایع استفاده شود و در این میان نیز روغن زیتون از اهمیت بیشتری برخوردار است.
با این حال همه گروههای سنی که قطعا دانشجویان نیز جزء آن میشوند باید در مصرف شکر، نمک و چربی بهخصوص چربیهای اشباع شده مراقب باشند، متاسفانه ایرانیها عادت دارند که بیجهت به وعدههای غذایی خود نمک اضافه کنند، در حالی که مواد غذایی به صورت طبیعی دارای سدیم هستند و اصولا نیازی نیست که نمک به غذا اضافه شود و ما باید این ایراد را غذایی خود را ترک کنیم. البته دانشجویان باید علاوهبر مصرف غذای کافی در طول یک روز، ورزش و تحرک بدنی را نیز فراموش نکنند.
همچنین دانشجویان باید از مصرف شیرینیجات فراوان، نوشابه و غذاهای بیارزش و چاقکننده مانند فستفود خودداری کرده و برای تنقلات نیز از مغزدانهها استفاده کنند، با این حال نباید مغزدانهها به جای وعدههای غذایی تلقی شود و دانشجو تصور کند که میتواند به جای خوردن وعدههای غذایی، از مغزدانهها استفاده کنند.
در میان دانشجویان، هستند افرادی که در رژیم به سر میبرند و به آنها نیز توصیه میشود با توجه به نزدیک شدن به ایام امتحانات از رژیمهای سخت پرهیز کرده و اگر نمیخواهند رژیم را ترک کنند، جای رژیم سخت را به رژیم معتدل بدهند و حداقل در زمان امتحانات بهگونهای برنامهریزی کنند که همه گروههای غذایی را مصرف کنند، از سوی دیگر سایر دانشجویان نیز از پرخوری پرهیز کرده و پیش از آنکه سیر شوند از سفره کنار بکشند.
منبع: فرهیختگان