نظر یک کارشناس دریانوردی روس درباره تصادف نفتکش سانچی

یک کارشناس دریانوردی روس در وبسایت شخصی خود درباره برخورد مرگبار نفتکش ایرانی سانچی با کشتی باری چینی و مقصر این حادثه به اظهارنظر پرداخته است.

به گزارش ایسکانیوز ، یک کارشناس دریانوردی روس به نام «میخائیل وویتنکو» در وبسایت شخصی خود (Maritime Bulletin) درباره برخورد مرگبار نفتکش ایرانی سانچی با کشتی باری چینی در آب‌های چین به اظهارنظر پرداخته است.

وی در یادداشت خود با اشاره به گزارش برخی رسانه‌ها درباره عدم ارسال سیگنال موقعیت‌یاب از سوی هر دو کشتی از چند ساعت پیش از حادثه، آن را امری شایع در سفرهای دریایی عنوان کرده است که می‌تواند عوامل مختلفی از جمله بدی آب و هوا یا فاصله زیاد کشتی با ساحل در آن دخیل باشد.

این دریانورد روس همچنین در پاسخ به برخی شایعات رسانه‌های غربی مبنی بر اینکه کشتی ایرانی به دلیل حمل محموله غیرقانونی به عمد سیستم شناسایی خودکار (AIS) خود را خاموش کرده است، نوشته است: «چنین چیزی برای کسی که کوچکترین شناختی از شرایط دریا و سفرهای دریایی داشته باشد، پذیرفتنی نیست. تجارت غیرقانونی سوخت در دریا به ویژه در آب‌های آسیا به وفور صورت می‌گیرد اما هیچگاه کشتی نفتکش بزرگی مانند سانچی آنهم با ظرفیت کامل و در چنین مسیری و با چنین سرعت حرکتی درگیر تجارت غیرقانونی نمی‌شود و ریسک آن را به جان نمی‌خرد.»

میخائیل وویتنکو درباره اینکه کدام یک از دو کشتی در این حادثه مقصر بوده‌اند نیز در یادداشت خود آورده است: «تردیدی وجود ندارد که هر دو کشتی در این حادثه مقصر بوده‌اند. در واقع، هم نفتکش ایرانی به خاطر اینکه به کشتی باری چینی راه نداده است مقصر است و هم کشتی چینی به این خاطر که کنوانسیون بین‌المللی جلوگیری از تصادم در دریا (COLREG) مصوب 1972 را رعایت نکرده، تقصیرکار است.»

وی در ادامه یادداشت خود آورده است: «تردیدی وجود ندارد که چین از هیچ کوششی برای کم اهمیت جلوه دادن نقش کشتی خود در این حادثه دریغ نخواهد کرد؛ همانطورکه همه کشورها زمانیکه یک کشتی خودی در ساحل آنها با یک کشتی خارجی برخورد می‌کند چنین رفتاری از خود نشان می‌دهند.»

به گفته این کارشناس روس، این احتمال نیز وجود دارد که در زمان وقوع حادثه در محل برخورد دو کشتی به یکدیگر یک یا چند قایق ماهیگیری وجود داشته است و همین مساله باعث شده که آنها برای اجتناب از زیرگرفتن قایق‌ها نتوانند مسیر خود را تغییر دهند.

میخائیل وویتنکو در ادامه این یادداشت نوشته است: «البته هیچکس موقع تصادف قطار با یک خودرو یا عابر پیاده، قطار را مقصر نمی‌داند اما شاید حضور قایق‌ها یا کشتی‌های ماهیگیری کوچکتر در محل حادثه، به طور ناخواسته باعث برخورد آنها با یکدیگر شده باشد. ضمن اینکه کشتی‌های تجاری بزرگ مانند سانچی به دلیل اندازه خود نسبت به سایر شناورها از قابلیت مانور کمتری در دریا برخوردارند و همین مساله آنها را در خطوط دریایی پرترافیک به شدت آسیب‌پذیر می‌کند. از این رو، اگر قایق‌ها یا کشتی‌های کوچک در اطراف آنها قوانین دریایی را رعایت نکنند، کشتی بزرگ اگر نتواند به آنها راه دهد، بدون آنکه تقصیری داشته باشد باید عواقب ناگوار آن را به جان بخرد.»

کد خبر: 898661

وب گردی

وب گردی