فردا؛ آغاز بزرگ ترین رقابت رباتیک کشور

سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2018، از روز ۱۶ تا ۱۸ فروردین با حضور ۴۷۸ تیم داخلی و خارجی در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشست‌ خبری سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2018، با حضور دکتر موسی خانی رییس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران صبح امروز درمحل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

دکتر مرتضی موسی خانی در این نشست خبری با اشاره به برگزاری مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران گفت: سال جدید که از سوی مقام معظم رهبری به نام تولید و حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده است در امتداد نام سال گذشته قرار دارد و با برگزاری این نمایشگاه و این مسابقات که با کیفیت ترین مسابقات هوش مصنوعی و رباتیک در کشور هست در راستای شعار سال این مسابقات را آغاز می کنیم.

وی افزود: تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری برای استفاده از کالای ایرانی و مجاب شدن مردم به استفاده از کالای ایرانی بستگی به ارتقای کیفیت و پایین آمدن قیمت کالای ایرانی دارد که بتواند با کالای خارجی رقابت پذیر باشد.

رییس کمیته ملی روبوکاپ آزاد ایران با اشاره به اهمیت هوش مصنوعی تاکید کرد: محورهای نسل چهارم صنعتی بر محوریت علوم سایبری، رباتیک و هوش مصنوعی هست، ما باید بتوانیم این دانش را در کشورکاربردی کنیم تا صنعت ایران رقابت پذیر با جهان باشد.

وی با بیان اینکه این مسابقات بدون اتکا به بودجه دولتی برگزار می شود، افزود: از دفتر رهبر معطم انقلاب، دولت محترم، وزارت صنعت، نمایشگاه بین المللی، معاونت علمی و فناوری، دانشگاه آزاد اسلامی و حامیان مالی که در برگزاری این مسابقات کمک کردند تشکر می کنم.

دکتر موسی خانی با اشاره به رشد کمی و کیفی شرکت کنندگان سیزدهمین دوره مستبقات روبوکاپ گفت: امسال به لطف خداوند شاهد حضور کیفی تیم های شرکت کننده در بخش دانش آموزی هستیم که در سال گذشته اگر ۵۰ درصد تیم ها حایز شرایط می شدند در این دوره از مسابقات ۷۵ درصد تیم های دانش آموزی به مسابقات راه پیدا کردند که رشد خوبی به لحاظ کیفی است؛ از نظر تعداد هم شاهد حضور چشمگیرتر دانش آموزان هستیم تا جایی که مجبور شدیم زمین های مسابقات را به ۱۸ زمین افزایش دهیم.

وی با اشاره به تلاش کشورهای جهان در توسعه دانش هوش مصنوعی افزود: یکی از کشورهای منطقه که یک پنجم کشور ماجمعیت دارد تربیت یک میلیون برنامه نویس را در دستور کار خود قرار داده است که جا دارد ما با پتانسیل هایی که در کشور داریم بتوانیم در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری کنیم و توسعه هوش مصنوعی را در دستور کار قرار دهیم که قطعا تولید و صادرات نرم افزار به جهان یک مزیت رقابتی برای کشور می تواند باشد.

رییس کمیته ملی روبوکاپ آزاد ایران با اشاره به بخش کاربردی مسابقات تصریح کرد: امسال بخش کاربردی با هدف ایجاد توجه در بین دانش آموزان و دانشجویان برای محصولات مورد نیاز کشور از جمله ربات های اطفای حریق راه اندازی شد که با توجه به دو حادثه آتش سوزی دلخراش سال گذشته ساخت ربات اطفای حریق را در دستور کار قرار دادیم و خوشبختانه ربات اطفای حریق که ساخت دانشگاه آزاد قزوین است فردا رونمایی خواهد شد که این ربات در برابر دماهای بسیاربالا(۱۰۰۰ درجه) مقاومت دارد و برنامه ریزی شده در فاز دوم ربات در برابر ۱۳۰۰ درجه حرارت مقاومت خواهد داشت تا در آتش سوزی ها از ربات ها به جای انسان استفاده شود.

وی با اشاره به ۴۷۸ تیم داخلی و خارجی شرکت کننده در مسابقات افزود: در این دوره از مسابقات، از کشورهای ترکیه، هلند، هند، سنگاپور، آمریکا، انگلیس، هلند، آلمان، چین، افغانستان، پرو، کره جنوبی، کانادا و... تیمهایی حضور دارند.

موسی خانی با اشاره به بخش دانش آموزی گفت: لیگ دانش آموزی فوتبال ۱ به ۱، لیگ دانش اموزی فوتبال ۲ به ۲ و پیشرفته، لیگ دانش آموزی امداد مقدماتی و لیگ دانش آموزی فضای مشترک در این دوره از مسابقات برگزار می شود.

وی با اشاره به لیگ های بخش دانشجویی گفت: لیگ ربات های انسان نما، لیگ ربات های فوتبالیست سایز کوچک، لیگ رباتهای فوتبالیست سایز متوسط، لیگ ربات صنعتی، لیگ ربات استاندارد پلتفورم، لیگ ربات پرنده، لیگ ربات خانگی، لیگ ربات مین یاب، لیگ ربات های امدادگر واقعی از جمله لیگ های در نظر گرفته شده در بخش دانشجویی هستند.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ آزاد ایران با بیان اینکه لیگ بخش کاربردی برای اولین سال در سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران برگزار می شود، گفت: ربات های خلاقیت دانش آموزی، ربات های آتش نشان با محوریت ساختمان پلاسکو، ربات های امداد و نجات با محوریت کشتی سانچی، ربات های جنگجو، ربات های تعقیب مسیر جزء لیگ های بخش کاربردی هستند.

دکتر موسی خانی تصریح کرد: زمین ربات های فوتبالیست امسال دوبرابر و براساس استانداردهای بین المللی ایجاد شده است و ربات های مین یاب در دو بخش دستی و اتوماتیک با یکدیگر رقابت خواهند کرد و تیم های اول هر یک از مسابقات، مجوز حضور در مسابقات بین المللی کانادا را کسب خواهند کرد.

وی در خصوص ربات هایی که می توانند در صنعت استفاده شوند، اظهار کرد: همه این ربات‌هایی که در حال حاضر در این دوره از مسابقات شرکت کرده اند توانایی این را دارند که در صنعت کشور وارد شوند این ربات ها حتی قابلیت این را دارند که در حوزه امنیتی و دفاعی فعالیت کنند، در کشور ما تنها 10 درصد از ربات های پیشرفته در صنعت به کار می روند که در مقایسه با کشورهای پیشرفته دیگر بسیار کم است.

موسی‌خانی با اشاره به اینکه تیم های برگزیده این دوره از مسابقات مورد حمایت قرار می گیرند، بیان کرد: تیم های اول سهمیه ورود به مسابقات بزرگسالان جهانی را دریافت می کنند و همچنین نتایج این دوره از مسابقات به بنیاد ملی نخبگان خواهد رفت و در سطح 3 مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و می توانند از تسهیلات مادی و معنوی بنیاد بهره مند شوند.

وی با اشاره به قابلیت ها و توانمندی ها در برگزاری مسابقات رباتیک گفت: خبر خوب این است که ایران امسال به عنوان میزبان مسابقات آسیایی و اقیانوسیه استٰٰ، پرچم مسابقات روبوکاپ آسیا و اقیانوسیه به نماینده دانشگاه آزاد اسلامی قزوین تحویل داده شده که این مسابقات آذرماه سال جاری در کیش برگزار می شود.

به گزارش ایسکانیوز، این مسابقات در ۳ بخش لیگ های دانش آموزی، دانشجویی و بخش کاربردی در سالن های ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۰، ۱۱ و ۲۷ نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.

این مسابقات از صبح امروز با رقابت تیم های دانش آموزی در محل نمایشگاه بین المللی تهران در سالن های ٦ ،٧ ،٨ ،٩ ،١٠ و ٢٧ آغاز شده و مسابقات در رده بزرگسالان در روزهای پنج شنبه، جمعه و شنبه برگزار خواهد شد.

این مسابقات در قسمت های لیگ امداد و نجات با محوریت کشتی سانچی و لیگ اطفای آتش با محوریت ساختمان پلاسکو ، ربات های جنگجو، ماشین های هوشمند و قلعه رباتیک مختص دانش آموزان برگزار خواهد شد.

۲۰۱

کد خبر: 919172

وب گردی

وب گردی