رقابت 478 تیم رباتیک در سیزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران / حضور 38 تیم از 11 کشور خارجی

رئیس کمیته ملی ربوکاپ جمهوری اسلامی ایران از برگزاری سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2018 با حضور 478 تیم ایرانی و خارجی خبر داد.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مرتضی موسی خانی در نشست خبری سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2018 که صبح امروز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد، با تبریک سال نو و تاکید بر تلاش برای تحقق شعار سال گفت: مقام معظم رهبری امسال را سال «حمایت از تولید ملی» نامگذاری کردند و ما دانشگاهیان باید برای تحقق این شعار تلاش کنیم تا بتوانیم کیفیت محصولات داخلی را افزایش داده و صنعتگران هم با کاهش قیمت محصولات خود، بتوانند با نمونه های مشابه خارجی رقابت کنند.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با بیان اینکه علوم سایبری، رباتیک و هوش مصنوعی محورهای انقلاب چهارم صنعتی هستند، گفت: اگر این علم و فناوری را توسعه داده و آن را برای صنایع کاربردی کنیم، می توانیم در تولید کالاهای باکیفیت داخلی تاثیرگذار باشیم.

وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در خودروهای بدون سرنشین، خورشیدی، هیبریدی و ماشین های صنعتی در دستورکار صنایع جهان قرار گرفته است، افزود: امیدواریم با برگزاری چنین مسابقاتی، بتوانیم علوم سایبری و هوش مصنوعی را در کشور ترویج دهیم.

دکتر موسی خانی درخصوص جزئیات سیزدهین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران گفت: این مسابقات از فردا تا هجدهم فروردین در سالن های 6، 7، 8، 9، 10، 11 و 27 نمایشگاه بین المللی تهران با حضور 478 تیم پذیرفته شده برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه این تعداد تیم از بین 780 تیم ثبت نام شده، برگزیده و منتخب شرکت در مسابقات شدند، اظهار داشت: 38 تیم خارجی از کشورهای آلمان، آمریکا، چین، فرانسه، هلند، انگلستان، ترکیه، پرو، هندوستان، سنگاپور و کره جنوبی در این مسابقات حضور دارند.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با اشاره به برگزاری لیگ های دانش آموزی در این دوره از مسابقات، گفت: امسال شاهد حضور کیفی تیم های دانش آموزی هستیم به طوری که سال گذشته 50درصد دانش آموزان شرکت کننده حائز شرایط حضور در مسابقات شدند در صورتی که امسال 75درصد از دانش آموزان ثبت کننده در سیزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران توانستند به این مسابقات راه یابند.

وی با بیان اینکه برای برگزاری بهتر مسابقات، زمین های مسابقات را به 18 زمین توسعه داده ایم، گفت: تیم های مختلف در 5 روز با یکدیگر به رقابت می پردازند که این مسابقات شامل بخش لیگ های دانش آموزی، دانشجویی و کاربردی است. مسابقات لیگ دانش آموزی در سال های 6، 7 و 27 ، دانشجویی در سالن های 8 و 9 و مسابقات لیگ های کاربردی 10 و 11 برگزار می شود.

دکتر موسی خانی ادامه داد: بخش لیگ های دانش آموزی شامل فوتبال یک به یک، فوتبال دو به دو و پیشرفته، امداد مقدماتی و فضای مشترک است. لیگ های دانشجویی نیز شامل ربات های انسان نما، ربات های فوتبالیست سایز کوچک و سایز متوسط، ربات صنعتی، ربات استاندارد پلتفرم، ربات پرنده، ربات خانگی، ربات های مین یاب و ربات های امدادگر است.

به گفته رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران، ربات های خلاقیت دانش آموزی، ربات های آتش نشان با محوریت ساختمان پلاسکو، ربات های امداد و نجات با محوریت کشتی سانچی، ربات های جنگجو و ربات های تعقیب مسیر از لیگ های بخش کاربردی این مسابقات است.

وی افزود: در مجموع 132 تیم در بخش دانشجویی، 193 تیم در بخش دانش آموزی، 93 تیم در بخش کاربردی و 60 تیم در بخش شبیه سازی با یکدیگر به رقابت می پردازند.

دکتر موسی خانی با اشاره به ویژگی های این دوره از مسابقات گفت: زمین ربات های فوتبالیست امسال دوبرابر و براساس استانداردهای بین المللی ایجاد شده است و ربات های مین یاب در دو بخش دستی و اتوماتیک با یکدیگر رقابت خواهند کرد. تیم های اول هر یک از مسابقات، مجوز حضور در مسابقات بین المللی کانادا را کسب خواهند کرد.

رئیس کمیته ملی ربوکاپ ایران با تاکید بر لزوم توجه به علوم سایبری و فناوری هوش مصنوعی گفت: یکی از کشورهای منطقه که جمعیت آن حدود یک دهم ایران است، تربیت یک میلیون برنامه نویس را در دستورکار خود قرار داده است. ما نیز باید در حوزه پرورش برنامه نویسان و متخصصان حوزه هوش مصنوعی در منطقه پیشتاز بوده و حرف اول را بزنیم.

وی خاطرنشان کرد: ربات اطفای حریق دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین که قابلیت کاربرد در دمای هزار درجه سانتیگراد را دارد، یکی از دستاوردهای فعالیت در حوزه رباتیک است که کاربردی بوده و می تواند به آتش نشانان در حوادث کمک کند. این ربات قرار است فردا در مراسم افتتاحیه مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران رونمایی شود.

204

کد خبر: 919241

وب گردی

وب گردی