تشکیل گروه های مجازی مشترک با حضور دانشجویان ایرانی و فلسطینی/ نامه رهبری به هنیه، روحیه معنوی مبارزان فلسطینی را افزایش داد

نماینده جنبش حماس گفت: ما نیاز به همکاری بیشتری داریم تا بتوانیم یکدیگر را بهتر بشناسیم و نگاهی که جامعه ی فلسطین نسبت به مردم ایران به ویژه در خصوص مقاومت دارند نگاه مثبتی است و مردم فلسطین می دانند که ملت ایران همواره در کنار مقاومت فلسطین ایستاده اند و ما قصد داریم این نگاه مثبت را در جامعه فلسطین افزایش دهیم.

دکتر خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز گفت: برای همکاری دانشجویان ایرانی و فلسطینی زمینه های متفاوتی وجود دارد که می توانیم در آن ها تعامل داشته باشیم که یکی از این زمینه ها بحث پیمان اخوت میان دانشجویان ایرانی و فلسطینی است.

او تصریح کرد: امضای یادداشت تفاهم میان دانشگاه ها، همکاری میان دانشگاه ها در حوزه پژوهش، مبادله دانشجویان و ایجاد فضای همکاری به صورت دانشجوی حقیقی و مجازی در صورت باز شدن گذرگاه ها می تواند زمینه های تعامل را گسترش دهد.

دکتر قدومی با بیان اینکه باید پروژه های مطالعاتی و علمی مشترک میان دو کشور ایجاد شود افزود: نه تنها در حوزه مقاومت بلکه زمینه های متفاوتی برای همکاری وجود دارد و دو کشور می توانند در زمینه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز تعامل داشته باشند.

نماینده جنبش حماس در ایران خاطر نشان کرد: مردم ایران نسبت به جامعه ی فلسطین اطلاعات کمی دارند و تنها شناختی که از جامعه ی فلسطینی وجود دارد بحث مقاومت است که برای همکاری با جامعه فلسطین حوزه های متفاوتی وجود دارد و با توجه به زمینه ها و شناخت مناسبی که دو کشور از هم دارند همیشه احساس خوبی نسبت به کشور مقابل وجود دارد که اگر زمینه های همکاری گسترش یابد میزان محبت دو طرف نسبت به هم افزایش می یابد.

او ادامه داد: ما نیاز به همکاری بیشتری داریم تا بتوانیم یکدیگر را بهتر بشناسیم و نگاهی که جامعه فلسطین نسبت به مردم ایران به ویژه در خصوص مقاومت دارند نگاه مثبتی است و مردم فلسطین می دانند که ملت ایران همواره در کنار مقاومت فلسطین استاده اند و ما قصد داریم این نگاه مثبت را در جامعه فلسطین افزایش دهیم.

قدومی گفت: باید در فضای مجازی گروه هایی مشترک با حضور جوانان دو کشور ایران و فلسطین شکل گیرد و در خصوص موضوعات مربوط به جوانان دو کشور و فعالیت های آنان اقداماتی انجام شود اما با وجود گسترش فضای مجازی، تاکنون این گروه های مجازی مشترک تشکیل نشده است.

او افزود: ما می توانیم جلسات مفصلی را با حوانانی که نسبت به شبکه های اجتماعی آشنایی دارند، برگزار کنیم و آن ها را به جوانان فلسطینی لینک کنیم مثلا به عنوان یک پیشنهاد می توان یک گروه 10 نفره از دانشجویان دانشگاه آزاد در یک سالن جمع کرد و این افراد از طریق اسکایپ با همنوعان و جوانان فلسطینی در ارتباط باشند یا جلسات مشترکی در فضای مجازی با حضور جوانان دو طرف برگزار شود.

نماینده جنبش حماس ادامه داد: از مهمترین پیام های نامه ی رهبری به اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت فلسطین این بود که نشان داد مسأله ی مقاومت تاچه حد نزد رهبران ایران حائز اهمیت است و این نامه در پاسخ به نامه ای بود که اسماعیل هنیه به مقام معظم رهبری فرستاده بود و در آن از حمایت های ایران از مقاومت مردم فلسطین تشکر کرده بود.

دکتر قدومی اظهار کرد: دومین پیامی که در این نامه حائز اهمیت بود این است که ملت و رهبر ایران تا زمان زوال و نابودی رژیم صهیونیستی، در کنار مردم فلسطین خواهند بود و این موضوع شامل حمایت های سیاسی، دیپلماتی و دیگر حوزه ها خواهد بود که این نشانگر پیوند عمیق میان برادران ایرانی و فلسطینی است.

نماینده جنبش حماس خاطر نشان کرد: این نامه نشانگر اجابت و لبیک بزرگ رهبری نسبت به ندا و درخواست ملت مظلوم فلسطین است که این پیام های قوی خشم رژیم صهیونیستی را برافروخته است و موجب افزایش روحیه ی معنوی مبارزان فلسطینی خواهد شد.

او افزود: ما اکنون در منطقه در قبال حل مشکلات خود عاجز و درمانده شده ایم و به جای اینکه همگرا باشیم در مباحث مختلف همچون نژادی و دینی یکدیگر را سرکوب می کنیم و اگر یک شبکه ی امنیتی و حمایتی یکپارچه ای در منطقه ایجاد می کردیم، آمریکا هرگز به خود اجازه ی تعرض به کشورهای منطقه را نمی داد.

قدومی گفت: ملت و مسولان فلسطینی حمله ی چند روز گذشته آمریکا و متحدان اروپایی آن به سوریه را محکوم می کنیم و آن را یک جرم آشکار به شمار می آوریم و برای ملت سوریه آرزوی امنیت و آرامش داریم و امیدواریم این خونریزی ها متوقف شود و محور مقاومت هر روز در منطقه قوی تر شود تا جلوی تجاوزها را بگیرد که این امر با تکیه بر اتحاد و همگرایی صورت می گیرد.

نماینده جنبش حماس تصریح کرد: رئیس جمهور کنونی آمریکا می تواند سفارت خود را به قدس منتقل کند اما انتظاری از ترامپ نمی رود و نمی توانیم رفتار او را پیش بینی کنیم و ممکن است انتقال سفارت به قدس عملیاتی شود اما تمام شهرهای اشغالی فلسطین برای ما اهمیت دارد و شهرهای اشغالی هم خون و برادر قدس هستند.

او ادامه داد: تصمیم احتمالی ترامپ را محکوم و رد می کنیم و از امت عرب می خواهیم با اقدامات عملی خود به مقابله با این تصمیم برخیزند و نباید واکنش ها به محکومیت محصور و بسنده شود.

قدومی افزود: تاکنون هیچ کشور عربی را ندیدم که در پی اظهارات ترامپ سفیر خود را از واشنگتن احضار کند هم چنین هیچ کشوری را ندیدم که در راستای این تصمیم خواستار تحریم کالاهای اسرائیلی باشد پس راه های زیادی برای مقابله با تصمیم ترامپ وجود دارد و تنها به لشگر کشی محدود نمی شود.

نماینده جنبش حماس با بیان اینکه ملت فلسطین قصد جنگ نداریم و هرگز در خصوص جنگ صحبت نمی کنیم اما راه های زیادی وجود دارد که آمریکا را به خاطر رفتارهای احمقانه مجازات کنیم و آمریکا باید فشار کشورهای منطقه را احساس کند اما تاکنون هیچ خطری برای آمریکا به وجود نیامد و در سیاست های آمریکا تغییری صورت نگرفته است.

خبرنگار: حمید انصاری

202

کد خبر: 932731

وب گردی

وب گردی