هم‌اندیشی مدیران رسانه با نمایندگان مجلس و ارشاد برگزار شد

جلسه هم‌اندیشی و طرح مشکلات حوزه رسانه با حضور نمایندگان مجلس و مدیران انجمن‌های صنفی برگزار شد.

به گزارش ایسکانیوز از انجمن صنفی مدیران رسانه، جلسه هم اندیشی و طرح مشکلات حوزه رسانه با حضور نمایندگان مجلس و فراکسیون‌های فرهنگی و اقتصادی و نمایندگان وزارت ارشاد، مدیران رسانه و نمایندگان هیئت نظارت بر مطبوعات و مدیران انجمن‌های صنفی رسانه‌ها، خبرنگاران و روزنامه نگاران و هنرمندان به همت انجمن صنفی مدیران رسانه برگزار شد.

پرداخت نشدن یارانه کاغذ مطبوعات و یارانه پایگاه‌های خبری و رسانه‌ها به صورت منطقی و عادلانه، بیمه اصحاب رسانه و نحوه ارائه طرح ترافیک به خبرنگاران از موضوعات اصلی این نشست به شمار می‌آمد.

محمدعلی وکیلی، نماینده مردم تهران در خصوص رتبه‌بندی مطبوعات بیان کرد: حرکت به سمت رتبه بندی مطبوعات کار درستی بود زیرا به عدالت نزدیکتر می‌شدیم اما در تعیین شاخصه‌ها اشتباه کردیم که این امر باعث به وجودآمدن سوء استفاده برخی شد، البته این باعث نمی‌شود که این راه را ادامه ندهیم بلکه باید اجماعی صورت بگیرد و شاخص سازی را به صورت جامع و فراگیر انجام دهیم.

وکیلی طرح اشتراک را طرحی سوسیالیستی خواند و گفت : ما حق نداریم بر حیات مطبوعات چنگ بندازیم، یارانه فلسفه دارد، فلسفه آن پرداخت مستقیم و حمایت از گروه‌های ضعیف است.

وی همچنین از تشکیل جلساتی در کمسیون فرهنگی با وزرای اقتصاد و فرهنگ در خصوص تنظیم بازار کاغذ به جهت جلوگیری از تشکیل مافیا و فساد خبر داد و درخصوص طرح ترافیک خبرنگاران گفت : با جلساتی که با سرپرست شهرداری و رئیس شورای شهر تهران در خصوص طرح ترافیک خبرنگاران داشتیم قرار بر این شد این موضوع را بررسی کرده و اعلام کنند که حداقل نحوه محاسبه آن به شکل سال ۹۶ صورت گیرد.

وکیلی نیز در خصوص عملکرد حوزه نظارت بر مطبوعات اذعان داشت: به علت دوگانگی در مراجع نظارتی با دوگانه مقیاس‌هایی که وجود دارد، باعث حداقلی کارکرد هیئت نظارت بر مطبوعات شده است به صورتی که هیئت نظارت در صدور مجوز اختیار دارد اما در حوزه نظارت فاقد کارایی لازم می‌باشد زیرا ممکن است هیئت نظارت اقدام به توقیف یک نشریه کند اما بازپرس دستور لغو توقیف را بدهد.

در ادامه زهرا سعیدی نماینده مردم مبارکه اصفهان ضمن اعلام اینکه نمایندگان مجلس قدرت اجرایی ندارند گفت : از مدیران رسانه درخواست می‌کنیم طرحی را با موضوعیت ساماندهی فضای مجازی تدوین و در اختیار مجلس قرار دهید تا مورد بررسی و اقدام صورت بگیرد.

وی همچنین در خصوص طرح ترافیک اصحاب رسانه بیان داشت: مکاتبه ای را با وزیر محترم کشور در این خصوص انجام دادم و پیگیر این موضوع هستم و درخصوص عدم پرداخت یارانه‌های پایگاه‌های خبری، مجلس پیگیری و نظارت لازم را انجام خواهد داد تا این مشکلات رفع شوند.

سید امیر حسین قاضی زاده‌هاشمی نماینده مشهد دیگر مهمان این نشست از نامساعد بودن وضعیت مدیریتی و جو حاکم بر مطبوعات خبر داد و گفت: وجود فضای مجازی با در اختیار گرفتن سهم بیشتر فضای رسانه ای باعث کمرنگ شدن مطبوعات و کاهش پشتیبانی‌های لازم از مطبوعات، اجرای طرح‌های شکست خورده متعدد در این حوزه موجب ایجاد فضای نامناسب برای حوزه رسانه ای شده است.

وی همچنین از تعداد زیاد روزنامه‌ها و نشریات اظهار تأسف و اعلام کرد : کشورهای پیش رفته تعداد روزنامه‌های تولیدی آنها حداکثر ۱۵ عدد می‌باشد و در صورتیکه در گذشته هر سه ماه یکبار به ۶۸ روزنامه یارانه داده می‌شد، آیا کشور ما در حوزه فرهنگی، سیاسی و اجتماعی کشش این همه روزنامه را دارد!؟

هاشمی همچنین درخصوص مابه تفاوت دلار که بالغ بر ۳هزار میلیارد تومان می‌باشد اظهار داشت: دولت این مابه تفاوت را به گروه کالاهای اساسی و دارو تخصیص داده است به همین منظور از وزیر فرهنگ و ارشاد خواستیم تلاش کند تا کاغذ نیز جزو این گروه آورده شود.

نماینده مردم مشهد بهترین شیوه حمایتی از مطبوعات را یارانه نقدی به صورت مستقیم دانست و گفت : در گذشته وزارت فرهنگ و ارشاد کاغذ را خریداری و پخش می‌کرد که باعث به وجود آمدن رانت و تخلف می‌شد و لغو شدن این نحوه از حمایت جزو کارهای درست به شمار می‌آید.

در ادامه این جلسه برخی از مدیران رسانه سوالات، دغدغه و پیشنهادات خود را در جهت بهتر شدن فضای رسانه ای کشور بیان داشتند و حمایت خود را از این نوع حرکات و اقدامات صنفی و نشست‌ها را با پشتیبانی همه اعضا و رسانه‌ها اعلام کردند.

502

کد خبر: 932973

وب گردی

وب گردی