برخی از قتل‌ها و معضلات اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر است

استاندار مرکزی با بیان اینکه سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر از ورودی‌های زندان در کشور مربوط به معضل مواد مخدر هستند،گفت:بیش از ۷۰ درصد زندانیان را معتادان، خرده‌فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر تشکیل می‌دهند و می‌توان نتیجه گرفت سرمنشاء برخی از قتل‌ها و معضلات اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر است.

به گزارش ایسکانیوز، سید علی آقازاده در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با بیان اینکه ایجاد مرکز غربالگری ماده 16 برای استان ضروری است،گفت: حداقل طی یک سال اخیر، در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر نسبت به اختصاص مکانی برای ایجاد این غربالگری در استان تاکیدات و مصوبات لازم انجام شده است، اما تاکنون این امر صورت نگرفته است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری اراک موظف است، ظرف یک ماه آینده نسبت به تامین مکانی برای غربالگری ماده 16 اقدام کند، گفت: علیرغم تمامی تلاش‌هایی که در حوزه پیشگیری، درمان و مبازه با مواد مخدر در کشور صورت گرفته است، متاسفانه شاهد افزایش جرائم مربوط به مواد مخدر در طول سال‌های اخیر هستیم و حتی اگر دولت با تمامی دستگاه‌های زیرمجموعه خود و حتی دستگاه‌هایی که زیرمجموعه قوه‌مجریه نیستند به حوزه اعتیاد ورود کند، تا زمانی که مردم، خانوده‌ها و سازمان‌های مردمی مشارکت نداشته باشند، شاهد اثربخشی در حوزه پیشگیری، درمان و مبارزه با مواد مخدر در کشور نخواهیم بود.

استاندار مرکزی با اشاره به اینکه ریشه‌کنی کامل اعتیاد یک امر محال است، گفت: مسلما باید از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد به عنوان بازوان در حوزه مواد مخدر استفاده کرد و در جهت حساس‌سازی‌ جامعه و جلب مشارکت خانواده‌ها اقدام شود.

وی گفت: در طول سال‌های اخیر بیش از 3 هزار نفر از نیروهای انتظامی و سایر دستگا‌ه‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسیدند، و علاوه بر آن بیش از 2 هزار جانباز در این حوزه جانفشانی داشته‌اند، اما همچنان این معضل پابرجا است.

آقازاده با اشاره به موقعیت جغرافیایی کشور و قرار گرفتن در مسیر ترانزیت مواد مخدر از شرق به غرب که منجر به تشدید معضل اعتیاد در کشور شده است، بیا کرد: البته نمی‌توان ترانزیت مواد مخدر از کشور را به عنوان تنها عامل ایجادکننده اعتیاد در جامعه قلمداد کرد چرا که این امر به فاکتورهایی همجون بیکاری، اقتصادی، فرهنگ خانوده‌ها و ... نیز مرتبط است.

گسترش افسردگی و نبود نشاط اجتماعی یکی از عوامل ورود افراد جامعه به چرخه اعتیاد

وی تاکید کرد: گسترش افسردگی و نبود نشاط اجتماعی یکی از عوامل ورود افراد جامعه به چرخه اعتیاد هستند که در درجه اول خانواده‌ها باید بیش از گذشته نسبت به اعتیاد فرزندانشان هوشیار بوده و در کنار آن مطبوعات و رسانه‌ها اطلاع رسانی دقیق‌تری نسبت به این امر داشته باشند.

آقازاده با اشاره به اینکه مباحث کارشناسی در جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تا حدودی مغفول مانده است، گفت: در کنار بحث‌های اجرایی لازم است موضوعات و بحث‌های کارشناسی در این شورا بیش از گذشته پررنگ شود، چراکه فقط موضوعات پیشگیری و درمان در این جلسات مطرح نیست و باید در کنار گزارش عملکرد دستگاه‌های مرتبط مباحث کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار مرکزی بیان کرد: سالانه بیش از ۶۰۰ هزار نفر از ورودی‌های زندان در کشور مربوط به معضل مواد مخدر هستند، بالغ بر ۷۰ درصد زندانیان را معتادان، خرده‌فروشان و قاچاقچیان مواد مخدر تشکیل می‌دهند و می‌توان نتیجه گرفت سرمنشا برخی از قتل‌ها و معضلات اجتماعی ناشی از مصرف مواد مخدر است.

کد خبر: 958537

وب گردی

وب گردی