چرا انسان نمی‌تواند در مریخ زندگی کند؟

مشکل اصلی زندگی در مریخ وجود غذا، هوا و آب کافی روی این سیاره است. کره مریخ به طور میانگین ۱۴۰ میلیون مایل از زمین فاصله دارد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، شرکت هوافضایی"اسپیس ایکس"( SpaceX) که توسط "الون ماسک"تاسیس شده است، در هفته جاری کنفرانسی هدفدار در "کلرادو"( Colorado) برگزار کرد تا بررسی‌هایی را برای امکان اعزام انسان به مریخ انجام دهد.

"اسپیس ایکس" در این کارگاه برای حدود ۶۰ محقق و مهندس دعوتنامه ارسال کرد و از آن‌ها درخواست کرد که رویدادهای "کارگاه" را به بیرون منتقل نکنند و محرمانه باقی بماند. مدیران برنامه "اکتشفات مریخ" ناسا نیز در این کارگاه حضور داشتند. افرادی که در این جلسه حضور داشتند، در مورد چگونگی امکان سفر به مریخ به گفت و گو پرداختند.

شاید بتوان گفت که این کارگاه، اولین جلسه‌ای بوده است که با این قدرت، تلاش "اسپیس ایکس" برای فرود انسان روی مریخ و زندگی روی این سیاره را مورد بررسی قرار داده است.

ماموریت اعزام انسان به مریخ

"الون ماسک" در سال ۲۰۰۲ میلادی، شرکت "اسپیس ایکس" را تاسیس کرد. یکی از اهداف وی از راه‌ اندازی این شرکت این بود که تصور می‌کرد "ناسا" هیچ‌گونه برنامه عملی برای اعزام انسان به مریخ ندارد. از آن زمان تاکنون، شرکت وی موشک‌های بزرگ و ارزان بسیار زیادی را ساخته است. از اهداف بزرگ این شرکت تلاش برای فراهم کردن شرایطی است که انسان روی کره مریخ زندگی کند.

برای اولین بار ماسک در نظر داشت که در سال ۲۰۱۶ میلادی، به مریخ برسد که دراین برنامه، موشک بزرگ " فالکون"( Falcon) را ساخت. این موشک دارای دوقسمت اصلی است. یک قسمت آن کشتی فضایی بزرگی است که در بالای تقویت‌کننده موشک قرار دارد و قادر به حمل ۱۰۰ نفر به کره مریخ است.

این شرکت قصد دارد با استفاده از ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ها، ساخت تاسیساتی را آغاز کند که امکان رشد گیاه در آن وجود داشته باشد. پیش از اینکه انسان بتواند روی مریخ زندگی کند، اسپیس ایکس نیاز دارد که چندین موشک "فالکون" را بسازد تا کشتی‌های فضایی را به مریخ ببرند. نمونه اولیه اولین کشتی فضایی "اسپیس ایکس" برای موشک "فالکون" نیز در اواسط سال ۲۰۱۹ میلادی آزمایش خواهد شد.

"اسپیس ایکس" برای دستیابی به مریخ نیازمند کمک‌های زیادی است و برای اینکه "اسپیس ایکس" بتواند به مریخ دست یابد، به ده‌ها و حتی صدها میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد. پیش از این "اسپیس ایکس" موفق به کسب جایزه‌ی نقدی سه میلیارد دلاری از دولت آمریکا شده است و برای انجام ماموریت‌های "فالکون ۹"( Falcon ۹ ) و کشتی فضایی "دراگون"( Dragon) همکاری‌های زیادی را انجام داده است. ولی ماموریت اعزام انسان به مریخ بسیار بلندپروازنه و خطرناک است.

این در حالی است که ماسک از احتمال شکست این ماموریت نمی‌ترسد. او در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده است که احتمال مرگ افراد اعزامی در اولین ماموریت بسیار بالا است و به همین دلیل است که خودش قصد رفتن به این مسافرت را ندارد.

مشکلات بقا روی مریخ

مشکل اصلی زندگی روی مریخ وجود غذا، هوا و آب کافی روی این سیاره است. کره مریخ به طور میانگین ۱۴۰ میلیون مایل از "زمین" فاصله دارد. بر اساس برنامه‌های پیشین ناسا، برای تهیه غذای مورد نیاز خدمه مریخ ۱۰ تن غذا لازم است. یکی از راه‌های رفع این مشکل، رساندن غذا به مریخ از سالیان قبل از آغاز ماموریت است. یکی دیگر از مشکلات "ویتامین سی" است که به سرعت کاهش پیدا می‌کند و ممکن است موجب افزایش"پوکی استخوان" در میان افراد اعزامی باشد. علاوه بر آن، آب نیز بسیار سنگین است و فیلترها و ماشین‌آلاتی نیز برای پاک کردن "دی اکسید کربن" از کشتی فضایی نیاز است.

گفتنی است، اسکان دادن انسان در کره مریخ (بهرام) دست‌مایه گمانه‌زنی‌ها و مطالعات جدی بوده‌ است زیرا شرایط سطحی این سیاره و وجود آب در آن باعث شده تا بتوان آن را قابل زیست‌ترین مکان خارج از کره زمین در منظومه خورشیدی دانست. کره ماه، به عنوان نخستین مکان برای شهرک‌سازی برون‌زمینی انسان‌ها پیشنهاد شده اما ماه دارای جو نیست در حالی که مریخ با جو رقیقی که دارد امکان بیشتری برای میزبانی از انسان و دیگر گونه‌های زیست آلی را فراهم می‌کند.

هم کره ماه و هم کره بهرام به عنوان سکونتگاه‌های بالقوه برای انسان‌ها پرهزینه هستند و مخاطراتی چون فرود در مناطق با جاذبه سنگین، معروف به چاه‌های گرانشی، را هم در خود دارند. به این خاطر معدن‌کاری در سیارک‌ها نیز به عنوان گزینه دیگری برای گسترش انسان در محدوده فرازمینی مطرح شده‌اند.

انتهای پیام/

کد خبر: 965177

وب گردی

وب گردی