ایران دارنده رتبه چهارم تولید انجیر جهان است

مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت که ایران با تولید سالانه 80 هزار تن انجیر دارنده رتبه چهارم جهان است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ مسعود لطیفیان در گلوگاه افزود: رتبه نخست تولید انجیر جهان با 255 هزار تن متعلق به کشور ترکیه است.او تولید سالانه انجیر جهان را یک میلیون تن اعلام کرد.

این مسوول در وزارت جهاد کشاورزی که به منظور شرکت در آیین آغاز به کار «پنجمین جشنواره مرغوب ترین انجیر ایران» به مازندران سفر کرده است، همچنین گفت که این استان با داشتن 250 هکتار باغ انجیر، رتبه ششم کشور در تولید این میوه را در اختیار دارد.
این جشنواره شامگاه سه شنبه در شهرستان گلوگاه در شرق مازندران آغاز به کار کرد و تا 26 مرداد ادامه دارد.

نخستین نهالستان استاندارد انجیر شمال کشور در مازندران
مدیرکل دفتر امور میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی همچنین از نبود نهالستان استاندارد به عنوان یکی از موانع توسعه باغ و اقتصادی کردن تولید انجیر در شمال کشور نام برد و گفت که نخستین نهالستان سالم و استاندارد شمال کشور در گلوگاه احداث می شود.
او، داشتن نهال سالم را مهم ترین دغدغه باغداران و کشاورزان دانست و افزود: اگر نهال به عنوان پایه کشت و تولید به درستی انتخاب نشود، ممکن است باغداران با خسارت فراوانی در آینده رو به رو شود.

لطیفیان، ایجاد یک هزار و 100 هکتار باغ انجیر را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در طول برنامه ششم اعلام کرد و گفت که 300 هکتار از این گستره در زمین های شیبدار قرار خواهد داشت.

او افزود: بر اساس برنامه ریزی ها و نیز برنامه ششم توسعه 150 هزار اصله نهال انجیر سالم و گواهی شده برای مازندران نیاز است که با احداث نهالستان استاندارد تولید خواهد شد.

این مسوول در وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: به همین منظور مجوز توسعه پنج هکتار نهالستان سالم انجیر برای گلوگاه صادر شده و سرمایه گذار اکنون در حال اجرای کارها است.

شهرستان گلوگاه با 105 هکتار باغ انجیر و تولید سالانه 800 تن میوه از ارقام سفید، سبز و سیاه، مقام نخست را در استان مازندران دارد.
انجیر از جمله میوه هایی است که طب سنتی برای آن فواید زیادی بر شمرده که کاهش فشار خون و وزن، جلوگیری از سرطان سینه، بالا بردن تراکم استخوان، برطرف کردن سیاه سرفه و ذات الریه، جلوگیری از سوء هاضمه، کاهش حرارت بدن، افزایش ادرار و رفع یبوست از جمله آنها به شمار می رود.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

کد خبر: 965336

وب گردی

وب گردی