دومین شماره «ایوان» منتشر شد

دومین شماره از فصلنامه­ دوزبانه­ «ایوان» به مدیرمسئولی جمال کامیاب و سردبیری شهروز مهاجر با همکاری پژوهشگران و نویسندگانی از ایران و فرانسه در پاریس منتشر شد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایسکانیوز، در معرفی این مجله عنوان شده است: بخش اول این شماره با دبیری دکتر مهدی قائد شرف، به حوزه‌ فکری هانری کُربن اختصاص دارد که جایگاه و اهمیت قابل توجه­ی در تبیین فلسفه اشراق و حکمت صدرایی دارد. چند مقاله و دو گفت­‌وگو با دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی و دکتر انشاء‌الله رحمتی، این پرونده را تشکیل می­‌دهند.

در بخش ادبیات، مقاله «روند تاریخی نخستین مواجهه‌ ایرانیان با نویسندگان بزرگ فرانسوی‌زبان از رهگذار ترجمه‌ آثار ادبی» از دکتر محمدجواد کمالی، استاد زبان فرانسه دانشگاه آزاد مشهد، نگاهی دارد به تاریخ ترجمه فرانسه به فارسی در ایران.

در ادامه­ این بخش، با سه مقاله از محمد قاسم‌زاده، علی جلالی و امیر مولایی، به بررسی کارنامه­ بزرگ نادرزاد و مدیا کاشیگر - دو مترجم زبان فرانسه - پرداخته­ شده است. همچنین جواد عاطفه در مقاله­‌ای با عنوان «جهان متن عصیانگر»، نگاهی دارد به ویژگی­‌های مضمونیِ کتاب عصیانگر اثر آلبر کامو. در بخش پایانی پرونده­ ادبیات، رضا افشارنادری به نقد و معرفی کتاب «بحران مدرنیته و مدرنیته در بحران» نوشته­ سیدروح الله حسینی و چاپ جدید «فرهنگ لغات ژیلبر لازار» پرداخته است.

دکتر ژان کلود وآزن – باستان‌شناس فرانسوی و سردبیر مجله پاریس تهران - در بخش هنر و معماری، از ویژگی­‌های معماری استحکامات در ایران نوشته است. همچنین دکتر زهرا جهانبخش در مقاله­‌ای به معرفی آثار هنرمندان ایران در مجموعه­ دائمی موزه­ ژرژ پومپیدی می­‌پردازد. مقاله شهروز نظری با عنوان «مهاجرت و اختگی» به بررسی کارنامه­ هنرمندان ایرانی ساکن فرانسه اختصاص دارد و محمدحسن حامدی از سفرهای ابوالحسن صدیقی به اروپا و عکس­‌های او از پاریس نوشته است. مهرنوش علی­مددی و جمال­‌الدین اکرمی نیز به ترتیب به «نمایشگاه هنر فرانسه در ایران در سال 1350 ش» و «تصویرسازی­‌های آلن بایاش در ایران» پرداخته­‌اند.

توجه به اسناد و عکس‌های تاریخی، از شماره‌ نخست بخشی از رویکرد «ایوان» بوده است. در این شماره نیز با همکاری محمدرضا بهزادی - پژوهشگر تاریخ دوره قاجار - و انتشار عکس‌هایی دیده‌نشده از مجموعه‌های خصوصی و انتشار بخش‌هایی از رساله‌ «فردنامه پاریس»، تاریخ مکتوب و تصویری دوره‌ای مهم، مورد بررسی قرار گرفته است. در واقع این رساله نخستین متن نسبتاً جامعی است که در توصیف ویژگی‌های ساختاری و سازمانی شهر پاریس می‌شناسیم. علاوه بر رساله­ مذکور، عکس­‌هایی از حسینقلی میرزا نصرت مظفری در پاریس (ششمین پسر مظفرالدین شاه) از مجموعه خصوصی بهمن بیانی به چاپ رسیده است.

غلامحسین ابراهیمی دینانی، انشاء‌الله رحمتی، ژان کلود وازن، محمدجواد کمالی، محمد قاسم‌زاده، جواد عاطفه، رضا افشارنادری، زهرا جهانبخش، محمدرضا بهزادی، مهدی قائدشرف، محمدحسن حامدی، جمال‌الدین اکرمی، شهروز نظری، مهرنوش علیمددی، امیر اسماعیلی، حسین کریم‌آبادی، روح‌الله دارایی، مریم سعدی، علی جلالی و امیر مولایی همکاران این شماره از فصلنامه «ایوان» هستند.

انتهای پیام/

کد خبر: 966744

وب گردی

وب گردی