ارجاع سوال از رئیس‌جمهور  به قوه قضاییه ضرورتی ندارد

معاون حقوقی رئیس‌جمهور گفت: در حال حاضر ضرورتی ندارد که سوال از رئیس‌جمهور به قوه قضاییه ارجاع پیدا کند. مگر اینکه نقض قوانین رخ داده باشد. در این صورت باید با دلایلی با نقض قانون در مجلس صورت بگیرد.

به گزارش ایسکانیوز معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: ارجاع سوال از رئیس جمهوری توسط مجلس شورای اسلامی به قوه قضاییه مستلزم امر حکمی و اثبات نقض قوانین است و موضوعیت ندارد.

لعیا جنیدی در حاشیه مراسم رونمایی پایگاه اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره جلسه امروز سوال از رئیس جمهوری در مجلس شورای اسلامی و مسأله امکان ارجاع به قوه قضاییه،گفت: ضرورتا این نیست که الان سوال از رئیس‌جمهور به قوه قضاییه ارجاع پیدا کند؛ مگر اینکه نقض قوانین شده باشد که باید با دلایلی با نقض قانون در مجلس همراه شود که چنین نبوده است.
وی گفت: سوالاتی مطرح شد و دولت باید پاسخگوی آن باشد؛ دولت هم نشان داد که می خواهد دولت پاسخگویی باشد و سوال نمایندگان را با رعایت احترام پاسخ داد.
جنیدی با تاکید بر اینکه به قوه قضاییه رفتن این موضوع امر بسیار خاصی است، تصریح کرد: امر موضوعی را باید از امر حکمی جدا کرد؛ اینکه به قوه قضاییه برود مستلزم امر حکمی و اثبات نقض قوانین است.
وی افزود: فرض اینکه قیمت ارز نوسان پیدا کرده، امر موضوعی است، مگر اینکه نمایندگان مدعی این باشند که یک امر حکمی در کنار آن به نام نقض قانون اتفاق افتاده است که این موضوع امروز در مجلس مطرح نبود.

احکام اصلی دو دعوای مطرح ایران از آمریکا مهمتر از دستور موقت است
جنیدی در پاسخ به سوالی درباره روند رسیدگی به پرونده شکایت ایران از آمریکا در دادگاه دادگستری بین المللی لاهه، گفت: باید از وکلا دقیق سوال کرد؛ به هر حال درخواست ایران صدور دستور موقت است. اعتقاد ما این بود مبانی دعوا، خوب است و به هرحال از نظر تخصصی و حقوقی معتقد بودیم مبانی قابل اتکا است.
وی اضافه کرد: در این دعوا ایران خواهان، آمریکا خوانده و مرجع رسیدگی مجموع قضات دادگستری هستند و نتیجه این دعوا به دفاع خوانده و قضاوت دادگاه بستگی دارد.
جنیدی تصریح کرد: در این دعوا، ما خواهان صدور دستورموقت هستیم و امیدواریم که خیلی خوب صادر شود و حتی اگر هم نشود، به قدر دعوای اصلی نیست و لذا مهمتر از این دستورموقت، حکم در دعوای اصلی دو پرونده مطرح مربوط به برجام و احکام ادعاهای تروریستی است که احکام مربوط به آنها دائمی است و ما باید در دعوای اصلی از لحاظ شکلی و ماهوی پرونده را خوب پیش ببریم.
معاون حقوقی رئیس جمهوری گفت: هیچ کدام از دو دعوای اصلی، تا یک ماه دیگر نتیجه اش مشخص نمی شود؛ روند کار دادگاه ممکن است منجر به لوایح دیگر و رسیدگی شود؛ ممکن است قضات نیاز به مشورت های قضایی بیشتر داشته باشند و صدور حکم دعوای اصلی طول بکشد.
جنیدی گفت: آنچه که قرار است تا حدود یک ماه دیگر یا کمتر صادر شود، مربوط به دستور موقت است و در جای خودش ارزشمند است اما دعوای اصلی اهمیت بالاتری دارد.
معاون حقوقی رئیس جمهوری درباره اظهارنظر وزیر امور خارجه آمریکا گفت: آنها مدعی هستند که در جایی که امنیت ملی اقتضا می کند؛ می توانند مقررات عهدنامه را رعایت نکنند.
وی اضافه کرد: این ادعا از سوی آنها مطرح است و اگر محور دفاع همین باشد، دفاع بسیار ضعیفی است و باید دید دفاعیات دیگر آنها که امروز در جریان است، چیست.
پایگاه اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور به آدرس اینترنتی www.DOTIC.ir با حضور لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهوری، سید علیرضا آوایی وزیر دادگستری، حاجی میرزایی دبیر هیات دولت، مینو پیروز بخت رئیس سازمان ملی استاندارد، معاونان حقوقی دستگاه های اجرایی، مدیران معاونان و مشاوران معاونت حقوقی رییس جمهوری، جمعی از حقوق دانان رونمایی شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 967062

وب گردی

وب گردی