دماوند و مبین دو قطب تامین یوتیلیتی پتروشیمی های عسلویه/ سهم پردیس از بازار اوره جهان به 6.2 درصد رسید

مدیر عامل پتروشیمی دماوند، گفت: پتروشیمی های دماوند و مبین همکاری های گسترده ای برای تامین یوتیلیتی فازهای 1 و 2 پتروشیمی در منطقه عسلویه دارند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایسکانیوز، حسین شهریاری در نشست خبری پیش از افتتاح ۳ طرح پتروشیمی در منطقه عسلویه، به بهره برداری رسمی فاز سوم پتروشیمی ‌پردیس به عنوان صادرکننده ۶۵ درصد از اوره کشور اشاره کرد و در مورد ظرفیت تولید کل از مجموع سه فاز گفت: میزان تولید هر فاز ۶۸۰ هزار تن آمونیاک و یک میلیون و ۷۵ هزار تن اوره است که در مجموع سه فاز سالانه دو میلیون ۴۰ هزار تن آمونیاک و ۳ میلیون ۲۲۵ هزار تن اوره است که از این میزان اوره ۷۰۰ هزار تن صرف بازار داخل و کشاورزی و دو میلیون ۵۰۰ هزار تن به کشورهای اروپایی، آرژانتین، برزیل و آمریکای جنوبی صادر می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس، سهم استفاده از کالای داخلی را ۵۱ درصد عنوان کرد و خاطرنشان کرد: سهم ۴۹ درصد به خرید تجهیزات اختصاص داشت و از زمان شروع اجرایی این پروژه یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر روز در این پروژه مشغول فعالیت بودند و هم اکنون ۶۴۶ نیروی کار بصورت مستقیم و ۱۲۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم در این پتروشیمی فعالیت می کنند.

او با بیان این که ظرفیت فاز سوم این پتروشیمی در مجموع یک میلیون و ۷۵۵ هزار تن اوره و آمونیاک در سال است اظهار کرد: ارزش این میزان صادرات، ۲۵۷ میلیون دلار در سال است و تاکنون در مورد وصول وجوه صادراتی هیچ مشکلی نداشتیم و با برنامه ریزی های صورت گرفته در مسیر صادرات مشکلی نخواهیم داشت.

شهریاری در مورد طرح توسعه ای پتروشیمی پردیس گفت: به دلیل کمبود زمین برای اجرای فازهای بیشتر و با توجه به گسترش صادرات و وجود نقدینگی به دنبال توسعه طرح اوره آمونیاک در قشم و چابهار هستیم.
سه طرح پتروشیمی ساعتی دیگر به صورت رسمی با حضور رئیس جمهوری افتتاح می‌شود.

همچنین محمدرضا سمیعی مدیر عامل پتروشیمی دماوند در نشستس خبری پیش از افتتاح رسمی نیروگاه فاز اول این مجموعه در جمع خبرنگاران گفت: دماوند تامین کننده یوتیلیتی برای ۲۴ طرح پتروشیمی فاز دوم عسلویه است که پس از اتمام سه فاز آن باید ۲ هزار مگاوات برق ، ۴۰۰ هزار مترمکعب انواع آب صنعتی و ۶۵۰ هزار متر مکعب اکسیژن برای واحد های متانول ، ۱۸۹۰ تن بخار و واحد جمع آوری پساب راه اندازی کند.

بر این اساس در افتتاح رسمی توسط ریاست‌جمهوری شاهد افتتاح بخشی از فاز اول یعنی ۶۴۸ مگاوات برق و ۷۸۰ تن بخار خواهیم بود که برای آن ۳۰۵میلیون یورو سرمایه‌گذاری شده است و ۸۴۰ میلیارد تومان فروش برای پتروشیمی دماوند خواهد داشت.

سمیعی در مورد تبادل گاز و بخار بین دو تامین کننده یوتیلیتی برای پتروشیمی های عسلویه گفت: از طریق خط لوله حدود ۳۰۰ هزار مترمکعب با پتروشیمی مبین ارتباط گازی خواهیم داشت و در حال حاضر ۶۰ تن بخار برای پتروشیمی مبین ارسال می کنیم که به فاز یک پتروشیمی می دهد و خط اکسیژن و نیتروژن و آب DM نیز بین پتروشیمی دماوند و پتروشیمی مبین برقرار خواهد شد.

او در ادامه در مورد راه های ارتباطی برق با منطقه افزود: در حال حاضر سه راه ارتباطی برای تبادل برق وجود دارد یکی از این راه‌ها پست تطبیقی ۱۰۰ مگاوات با پتروشیمی مبین و دیگری اتصال به شبکه ۱۳۲ کیلو ولت و راه سوم اتصال به برق سراسری است که تاکنون ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

انتهای پیام/

کد خبر: 967887

وب گردی

وب گردی