باید به سراغ کوپن برویم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی باید به سراغ کوپن در بعضی از موارد برویم اما درخصوص دارو این مسأله خیلی راحت توسط بیمه‌ها حل می‌شود.

به گزارش ایسکانیوز، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در جمع خبرنگاران، در مورد کمبود دارو در کشور خاطرنشان کرد: روزانه چندین نوبت از من و معاونینم دراین مورد سؤال می‌شود و غیرمستقیم به بینندگان القا می‌کند که نکند قرار است اتفاق خاصی بیفتد.

وی ادامه داد: همه تلاش می‌کنیم اتفاق خاصی رخ ندهد و مجموعه دولت مسأله دارو و تجهیزات پزشکی جزو اولویت‌هایش است.

وزیر بهداشت اظهار داشت: واردات مواد اولیه و جانبی و همین‌طور تجهیزات پزشکی در حال انجام است بالاخره این حوزه چیزی حدود 15 هزار قلم کالا است و ممکن است در هر دوره‌ای تعدادی از این کالاها کمبود ایجاد شود اما آنچه الان اتفاق افتاده است به استناد مصوبه مجلس شورای اسلامی تا جایی که مشابه تولید داخل دارد و برای بیماران خاص نباشد آن کالاها حمایت ارزی نمی‌شوند.

وی در مورد شفاف‌سازی گیرندگان ارز دولتی گفت: شفاف‌سازی به چه معناست. اگر مسأله اعلام لیست باشد که لیست را من چندین نوبت نوشتم و این کار را هم بانک مرکزی انجام داده است و این لیست‌ها در اختیار بانک مرکزی است و در اختیار ما نیست. شرکت‌ها از ما درخواست ارز می‌کنند آن را به وزارت صمت داده و آنها نیز برای بانک مرکزی می‌فرستند و در آنجا به آنها ارز اختصاص داده و بانک عامل نیز ارز را تأمین می‌کند.

قاضی زاده ادامه داد: خیلی از موارد لیست‌ها را فرستاده و توسط بانک مرکزی تخصیص ارز صورت نگرفته بنابراین لیستی که می‌توان آن را در اختیار رسانه‌ها قرار داد لیستی است که بانک عامل تأمین ارز در اختیار دارد ودر اختیار ما نیست و در اختیار بانک مرکزی است و خواهش می‌‌کنیم هیچ موردی نباشد که در اختیار رسانه‌ها قرار ندهند. خود شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی علاقه‌مند هستند که این شفافیت انجام شود.

وزیر بهداشت در مورد اقدامات این وزارتخانه برای جلوگیری از قاچاق دارو از داخل کشور به بیرون، تصریح کرد: قاچاق وقتی ارز دو نرخی و یا چند نرخی باشد حتماً اتفاق می‌افتد. وقتی ارز چند نرخی می‌شود متأسفانه این اقدام انجام می‌شود و من نمی‌توانم آن را تأیید نکنم.

وی اضافه کرد: نظارت بر آن البته خیلی سخت است و پیشنهاد داده‌ایم که ارز را به قیمت سامانه نیما تحویل این حوزه دهند و مابه‌التفاوت آن را در اختیار بیمه‌ها قرار دهند که این پیشنهاد برای پیشگیری از این اتفاق بوده است. آنچه از دست ما برمی‌آید به دانشگاه‌ها و استانداران مناطق مرزی نهایت سفارش شده است. برای کالاهای اساسی باید به سراغ کوپن در بعضی از موارد برویم اما برای دارو این مسأله خیلی راحت توسط بیمه‌ها حل می‌شود.

کد خبر: 969110

وب گردی

وب گردی