آخرین آمار کلاس های درس؛  ۴۹۸ هزار باب/چالش برای سونامی بازنشستگی

وزیر آموزش و پرورش آخرین آمار کلاس های درس را ۴۹۸ هزار باب عنوان کرد و گفت: تا امروز ۱۳ میلیون و ۳۸۷ دانش آموز ثبت نام قطعی کرده اند.

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از مهر، وزیر آموزش و پرورش به مناسبت آغاز سال تحصیلی امروز ۳۱ شهریور ماه در مدرسه تاریخی و ماندگار دارالفنون حاضر شد و به سوال خبرنگاران پاسخ داد. در این نشست خبری وزیر آموزش و پرورش در حالی پاسخگوی سوالات بود که در ماه های اخیر در این وزارتخانه چالش هایی از جمله طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش که در نهایت منتفی شد، مطرح بود.

در ابتدای این نشست خبری سید محمد بطحایی ضمن گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس و تسلیت ایام سوگواری محرم گفت: بگذارید سال تحصیلی جدید را با تشکر از یک میلیون و700 هزار معلم شاغل و بازنشسته که علیرغم سختی ها غیرتمندانه چراغ تعلیم و تربیت را روشن نگه می دارند و تبریک به ۱۴ میلیون دانش آموزی که از فردا مشغول تحصیل می شوند آغاز کنم. همچنین تبریک می گویم به ۱۳ هزار دانش آموز ایرانی که ۱۱۱ مدرسه در ۶۰ کشور جهان مشغول تحصیل می شوند و همچنین ۴۰۰ هزار دانش اموز اتباع خارجی.

وی ادامه داد: تا امروز ۱۳ میلیون و ۳۸۷ ثبت نام قطعی کرده اند که پیش بینی می کنیم حدود ۳ درصد دانش اموزان که عموما یا پایه دهم هستند یا فنی حرفه ای و یا غیر ایرانی هستند همچنان ثبت نامشان را قطعی نکرده باشند.

وزیر آموزش و پرورش آخرین آمار از کلاس های درس را در سال تحصیلی جدید ۴۸۳ هزار باب کلاس عنوان کرد و بیان کرد: پیش بینی می کنیم این رقم به ۴۹۸ هزار کلاس برسد که ۱۶ هزار کلاس افزایش خواهیم داشت که عمدتا به دلیل استقرار پایه دوازدهم هست.

وی بیان کرد: نسبت به سال گذشته ۱۱۰۰ مدرسه دولتی افزایش داریم. در سال گذشته ۹۱۷۲۱ مدرسه دولتی بوده که ۱۱۰۰ مدرسه امسال به این عدد اضافه شده است. در سال تحصیلی که پشت سر می گذاریم ۱۴۲ هزار دانش آموز بازمانده تحصیل در ابتدایی داشتیم. با تمام طرح هایی که اجرا کردیم باز هم در گروه سنی دوره ابتدایی نتوانستیم همه واجب التعلیم ها را در کلاس درس جا بدهیم. اما با همین طرح ها ۳۲ هزار دانش آموز در دوره ابتدایی را جذب کنیم و یکی از موفقیت هایی است که با همت همکارانم در آموزش و پرورش محقق شد.

بطحایی گفت: در سال تحصیلی گذشته ۵۰۶۹ دانش آموز فاقد مدرک هویتی با همکاری وزارت کشور وارد کلاس شدند که از افتخارات ماست. انروز می توانیم بگوییم بیش از ۹۷ درصد نرخ ثبت نام خالص پایه اول را داریم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: در حوزه فضای آموزشی حدود ۸ هزار کلاس جدید را برای استقبال از مهر آماده بهره برداری کردیم که تا پایان سال دو هزار کلاس دیگر هم به این آمار اضافه می شود. ۱۴۵۰ میلیارد تومان اعتبارات در این حوزه اختصاص پیدا کرد. این به خاطر تخصیص پیدا کردن اعتبار طرح های ملی در بخش اعتبارات عمرانی بود که صد در صدش تخصیص پیدا کرد. کمک خیرین ۵۰ درصد تامین منابع اماده سازی این کلاس ها را تامین کرد.

افتتاح ۵۹ مدرسه در سرپل ذهاب

بطحایی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به زلزله سال گذشته کرمانشاه بیان کرد: در اثر زلزله سال گذشته سرپل ذهاب ۷۸ مدرسه ما تخریب شد. خوشبختانه با همتی که همکارانم داشتند ۵۹ مدرسه آماده بهره برداری شده است که فردا در ویدیوکنفرانسی توسط رییس جمهور به بهره برداری می رسد. همزمان با آن تخریب و نوسازی مدارس جدید در معرض آسیب را آعاز کردیم و هم اکنون ۲۰۰ پروژه در کرمانشاه داریم. بیش از ۶۵‌هزار و ۵۰۰ دانشجو معلم سال تحصیلی را در دانشگاه فرهنگیان آغاز می‌کنند.
۶۰۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: در دانشگاه فرهنگیان هم از حیث توسعه کمی و کیفی اتفاقات خوبی رخ داده است و امسال در مهر ماه ۳۴ هزار و ۶۰۰ نفر را در دانشگاه فرهنگیان پذیرش کردیم که ۱۵ هزار نفر مربوط به آزمون استخدامی و ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان هستند که یکسال مهارتهای معلمی را در این دانشگاه می گذرانند. ۳۱ هزار دانشجو از سال‌های قبل و در سال‌های در این دانشگاه پذیرش داشتیم که در مجموع ۶۵ هزار و ۶۰۰ دانشجو در دانشگاه فرهنگیان داریم.

کتب درسی تا سال ۱۴۰۰ تغییر نمی‌کند

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حدود ۱۴۰ میلیون جلد کتاب درسی با ۱۲۰۰ عنوان کتاب درسی توزیع شده است و تا سال ۱۴۰۰ کتاب نونگاشت نداریم. از دانش آموزان می‌خواهم برای نگه داری مطلوب کتب خود تلاش کنند زیرا چاپ کتاب و تهیه کاغذ بسیار هزینه‌بر است.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد از اعتبارات استانی ما تا امروز تخصیص پیدا کرده است و حدود ۴۰ درصد اعتبارات متمرکز ملی نیز تخصیص یافته، رشد ۱۳ درصدی تامین اعتبارات را نسبت به سال قبل در همین زمان داشتیم.

بطحائی در ادامه تاکید کرد: از مطالبات سال ۹۶ فرهنگیان، ۲.۵ ماه حق التدریس، چهار ماه خرید خدمات و همچنین حق الزحمه ۹۶ نیز باقی مانده است که به سال ۹۷ منتقل شده است. حدود ۱۸۰ میلیارد تومان از مطالبات سال قبل به امسال منتقل شده است.

وی همچنین با اشاره به سامانه‌هایی برای انضباط بخشی به فرایند نظارتی مدارس و مراکز غیردولتی گفت: امسال میزان تخلفات گزارش شده و اعتراضات مربوط به شهریه به نسبت سال‌های قبل کاهش چشمگیری داشت.۳۲ مدرسه متخلف که شهریه بیشتری اخذ کرده بودند شناسایی و مکلف به استرداد شهریه شدند و ۱۷ مدرسه تذکر کتبی دریافت کردند و متاسفانه امتیاز سه مدرسه هم لغو شد.

بطحایی به بیان مشکل هفت هشت ماه اخیر مبنی بر بروز مشکلاتی برای بازنشستگی در صندوق بازنشستگی کشوری افراد دارای سابقه حق التدریس پرداخت و گفت: با مساعدت خوب صندوق این مشکل حل شده و سنواتشان به نرخ روز پرداخت می‌شود. این مشکل حدود ۷۰ هزار نفر را شامل می‌شد.

وزیر آموزش و پرورش به مساعدت شورای حقوق و دستمزد برای یک مصوبه اشاره کرد و گفت: بر این اساس معلمان شاغلی که اضافه تدریس می‌گیرند به شرط اینکه حداقل شش ساعت باشد، در فوق العاده شغل و حق شاغل آنها وارد می‌شود و با ابلاغ این مصوبه، این تعداد ساعات برای حق التدریسان غیرموظف تا ۲۵ درصد به عنوان حق شاغل در حکمشان وارد می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به آزمون پایه هفتم برای مدارس استعدادهای درخشان، با تاکید بر اینکه هدف حذف آزمون های استعداد تحصیلی در پایه ابتدایی را با جدیت پیگیری می کنیم بیان کرد: روش پذیرش مدارس استعداد درخشان را تغییر دادیم و تمام بحث ما آزمون های پیشرفت تحصیلی بود. آزمون پایه هفتم استعداد درخشان که متکی به پیشرفت تحصیلی بود را تغییر دادیم. البته هنوز دانش آموزان برای کنکور گرفتار آن هستند. ما امسال سنجش هوش و استعداد را جایگزین کردیم و اعتراف می کنم نواقصی داشتیم اما پیشرفت های خوبی داشتیم. به طور مثال به جای 250 هزار نفر که هر سال در این آزمون شرکت می کردند، امسال 150 هزار نفر شرکت کردند

چالش برای سونامی بازنشستگی

در بخش بعدی وزیر آموزش و پرورش به سوال خبرنگاران حاضر پاسخ داد.

وی درباره سونامی بازنشستگی بیان کرد: در سال های آینده همکارانی که بازنشسته می شوند زیاد است ما در اولین گام با روش های انگیزشی سعی داریم آن دسته از همکاران که بازنشسته می شوند اما یا در مناطقی هستند که کمبود داریم یا در رشته های خاص تدریس می کنند را به تاخیر بیاندازیم.

بطحایی ادامه داد: راهکار بعدی این است که امسال ۱۶ روش را به کار گرفتیم برای آنکه بخشی از کمبودها را جبران کند. از دو سه ماه آینده اعلام کنیم هر روش چه تعداد از این کمبود را جبران می کند. انشالله استخدام جدید هم خواهیم داشت.

وی درباره نارسایی ها و ایرادات کتاب های درسی بیان کرد: نارسایی کتاب های درسی درست است و وجود دارد و سعی داریم این ایرادات به حداقل برسد. اما گاهی سوءبرداشت هایی هم می شود. در حجم کاری که دارد در این حوزه می شود این نارسایی ها کم است و بلافاصله هم در صورت اطلاع اصلاح می شود.

وزیر آموزش و پرورش گفت: درباره سوال دیگری پیرامون حساب یکپارچه باید بگویم با ملاحظات قانونی به اجرا در می آید. با بانک عامل هماهنگی شده و حساب مدارس تعیین شده است. این کار به شفاف سازی های مالی می انجامد.

انتهای پیام/

کد خبر: 970457

وب گردی

وب گردی