امپراطوری بزرگ صدر اعظم در آستانه فروپاشی

وزیر کشور آلمان، به روزنامه «بیلد» گفت که زیر بار درخواست‌های مبنی بر عزل «هانس-گئورگ ماسن»، رئیس پیشین سرویس اطلاعاتی آلمان، نمی‌رود.

به گزارش ایسکانیوز به نقل از خبرگزاری رویترز، «هورشت زیهوفر» وزیر کشور آلمان گفت که با عزل رئیس پیشین سرویس اطلاعاتی این کشور و انتقالش به وزارت کشور موافقت نخواهد کرد. این در حالی است که «هانس گئورگ ماسن» بنا بود پس از تایید عزلش در مقام رئیس سرویس اطلاعاتی، به پستی ارشد در وزارت کشور برسد.

روز جمعه، توافق میان احزاب ائتلافی آلمان بر سر سرنوشت شغلی ماسن، پس از آن‌که «آندره ناهلس»، رئیس حزب سوسیال‌دموکرات، آن را اشتباه خواند با مشکل روبه‌رو شد. «آنگلا مرکل»، صدراعظم آلمان، گفت که سه حزب دولت ائتلافی باید در روز‌های پیش رو به راه‌حلی برای این مشکل دست یابند.

زیهوفر در این رابطه به روزنامه بیلد گفت: «من قویا اتهام‌هایی را که مدعی می‌شوند ماسن دست راستی است یا گرایش‌های راست افراطی دارد، رد می‌کنم. بنابراین او را عزل نخواهم کرد.»

ماسن به داشتن عقاید راست افراطی متهم شده است چرا که صحت تصاویری ویدیویی که نشان می‌دهد افراطی‌ها اقدام به آزار و اذیت مهاجران در شهر کمنیتس واقع در شرق آلمان می‌کنند، زیر سوال می‌برد.

احزاب ائتلافی روز پنج‌شنبه توافق کردند که ماسن را در پی اتهام‌هایی مبنی بر التزام او به دیدگاه‌های راست افراطی، از سمتش برکنار و در عوض به وزارت کشور منتقل کنند.

داستان عزل ماسن بار دیگر شکاف‌های عمیقی را آشکار می‌کند که در درون دولت ائتلافی آلمان قرار دارد. مرکل و هورست زیهوفر، متحد بایرنی او برای بررسی این توافق موافقت کرده و صدراعظم آلمان گفته است رهبران این سه حزب خواستار یافتن راه‌حلی مناسب برای آن هستند. منبع مطلعی در یکی از این احزاب گفت هیچ نشستی برای شنبه برنامه‌ریزی نشده بود.

با این حال هورست زیهوفر که وزیر کشور آلمان است، به روزنامه بیلد آم زونتاگ گفت رهبران این حزب تنها در صورتی جلسه برگزار می‌کنند که از درخواست‌های حزب سوسیال دموکراتیک آلمان اطلاع داشته و بدانند که محافظه‌کاران قرار است چگونه با این حزب توافق کنند.

به گفته او، ماسن شایسته و امانتدار است و مرتکب خطای انضباطی نشده است. وزیر کشور آلمان با بیان این که ماسن را راست افراطی نمی‌داند، افزود: "من او را رد نمی‌کنم." به گفته روزنامه‌نگار بیلد، این اظهارات زیهوفر به پستی که ماسن قرار است در وزارت کشور بر عهده بگیرد، اشاره دارد.

آنگریت کرامپ-کارنبوئر، دبیرکل حزب دموکرات مسیحی مرکل در نامه‌ای به اعضای حزب نوشت، از مذاکرات آتی باید استفاده شده و مشخص شود که آیا تمامی شرکای ائتلافی می‌توانند پشت یک عملیات مشترک متحد بمانند یا خیر.

از زمان روی کار آمدن مجدد آنگلا مرکل برای چهارمین بار که احتمالا آخرین دور صدراعظمی‌ او هم خواهد بود، دولتش همواره از بحرانی به بحران دیگر افتاده است. در حالی که مرکل همچنان با گذشت ۱۳ سال محبوب‌ترین سیاستمدار آلمانی است، ائتلاف بزرگ او شکننده و تکه‌تکه شده است.

تشکیل همراه با تاخیر دولت ائتلافی مرکل حاصل شش ماه مذاکرات فشرده بعد از انتخابات بود که نهایتا منجر به ائتلاف رقبایی شد که چندان دل خوشی از یکدیگر ندارند. سیاست مهاجرتی مرکل همچنان این چشم‌انداز سیاسی را آشفته می‌کند. نارضایتی مردمی از این سیاست به افزایش حمایت از راست‌های افراطی آلترناتیو برای آلمان منجر شده است. آنها در انتخابات پارلمانی ۲۴ سپتامبر ۲۰۱۷ حدود ۱۳ درصد رای کسب کردند.

کد خبر: 970615

وب گردی

وب گردی