دلایل فساد مالی در سازمان نظام مهندسی ساختمان/شهرداری‌ها مسئول کنترل هستند

وزیر راه و شهرسازی در خصوص دلایل گسترش فساد مالی در سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت:شهرداری‌ها مسئول کنترل ساختمان هستند و آنها باید مستقیما ساختمان را کنترل کنند.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، عباس آخوندی در حاشیه برگزاری هشتمین دوره انتخابات نظام مهندسی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا فساد مالی در سازمان نظام مهندسی زیاد شده و برای اینکه اعتماد مردم به این سازمان مثل گذشته بالا برود و این سازمان مجددا مقبولیت پیدا کند چه باید کرد گفت: نکته مهمی که به عنوان اشکال ریشه‌ای به سازمان نظام مهندسی بازمی‌گردد این است که این سازمان که یک سازمان حرفه‌ای است و باید در پی اعتلای این حرفه بوده و بتواند فناوری مهندسی را در رشته‌های مختلف مربوطه رشد دهد و مرتب در پی آئین‌نامه‌های نظام مهندسی باشد وارد یک عملیات پولی بین بهره‌بردار خدمات مهندسی و ارائه کننده خدمات مهندسی قرار گرفته بود.

*سازمان‌های نظام مهندسی دچار درگیری یکسری مسائل مادی هستند

او افزود:به نظر بنده در قانون نظام مهندسی به هیچ وجه این موضوع پیش‌بینی نشده بود و یک اقدام بسیار نادرستی بود که سازمان‌های نظام مهندسی را دچار درگیری یکسری مسائل مادی کرد که الان در برخی از سازمان‌های نظام مهندسی مشکلاتی رخ داده و بحث ارائه خدمت در کیفیت بالا را دچار مشکل کرده است.

آخوندی خاطر نشان کرد: با بازنگری کلی و اساسی که راجع به نظام کنترل ساختمان انجام دادیم سعی کردیم که تمام درس‌هایی که از عمر 20 ساله قانون نظام مهندسی می‌گذرد این درس‌ها را مرور کنیم که چه نقاط قوت و چه نقاط ضعفی داشته است و نقاط ضعف را در آئین‌نامه جدید مرتفع کنیم.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: اصل ما بر این است که ارائه کننده خدمات، مهندس است لذا در واقع خود مهندس باید در واقع در محور کار قرار گیرد.

*مهندس باید نسبت به آنچه که امضا می‌کند تعهد اخلاقی و حرفه‌ای داشته باشد

آخوندی گفت: پس مهندس باید نسبت به آنچه که امضا می‌کند تعهد اخلاقی و حرفه‌ای داشته باشد بنابراین چیزی را که نمی‌داند چگونه طراحی و اجرا شده است حق امضا ندارد پس مهندس باید در برابر هر چه که امضا می‌کند تعهد کیفی و کمی داشته باشد و هر آنچه را که در دادگاه و هر مجمع حرفه‌ای حاضر شود از آن دفاع کند.

* مالک باید قدرت انتخاب بهترین مهندس را به تشخیص خود داشته باشد

او ادامه داد: مالک هم باید قدرت انتخاب بهترین مهندس را به تشخیص خود داشته باشد و بتواند مهندسی را که خود علاقمند آن است انتخاب کند.

* شهرداری‌ها مسئول کنترل ساختمان هستند

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نکته‌ای که باقی می‌ماند این است که شهرداری ها باید چه کنند بنابراین شهرداری‌ها مسئول کنترل ساختمان هستند و آنها باید مستقیما ساختمان را کنترل کنند و اگر ضعف مهندسی داشتند می‌توانند از خدمات مهندسان به عنوان بازرس ساختمان استفاده کنند.

او گفت:بازرس نباید همانی باشد که توسط مالک برای نظارت انتخاب شده است بنابراین ما باید بازرسان مستقلی داشته باشیم که در اختیار شهرداری باشد و از منافع عمومی از حسن اجرای ساختمان اطمینان پیدا کنند.

* تضاد منافع موجب اشکالات زیاد در حوزه ساخت و ساز در ایران شد

به گفته او،پس یکی از مشکلاتی که در مباحث قبلی بود که در واقع کسی که نظارت می‌کرد خود نیز می‌خواست بازرسی کند و کسی که می‌خواست منافع کارفرما را حفظ کند خود نیز می‌خواست منافع عمومی و شهرداری را حفظ کند. در واقع این تضاد منافع باعث همین اشکالات زیاد در حوزه ساخت و ساز در ایران شد.

آخوندی افزود: در آئین‌نامه و دستورالعمل جدید وزارت راه و شهرسازی سعی کردیم منافع متضاد را کاملا از هم جدا کنیم و مهندس یا برای کارفرما یا برای شهرداری کار می‌کند پس اگر برای شهرداری کار می‌کند برای کارفرما کار نمی‌کند و اگر برای کارفرما کار نمی‌کند برای شهرداری مستقل است بنابراین با حل این مسئله تعارض منافع امیدوار هستیم که سلامت حرفه‌ای و ارتقاء ساخت و ساز در ایران افزایش پیدا کنند.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این سؤال که آیا سازمان نظام مهندسی در انتخابات هیأت مدیره مدارک تسلیم شده مهندسان را استعلام می‌کند، گفت: یکی از بحث‌ها این است که باید برای صدور پروانه اشتغال و بحث انتخابات در هر مرحله‌ای سازمان‌های نظام مهندسی موظف به این هستند که ابتدا از اصالت مدارک و سپس اصالت تجربه مهندسی که متقاضی پروانه اشتغال به کار است مطمئن باشند.

او به اهمیت سازمان نظام مهندسی ساختمان در بخش مهندسی ساختمان کشور اشاره کرد و افزود: این سازمان یکی از بزرگ ترین سازمان های حرفه ای ایران است و مستقیما با زندگی مردم سروکار دارد.

او ادامه داد: حوزه فعالیت این سازمان از ساخت و ساز خانه تا ساختمان های عمومی گسترده است. لذا همه مردم ایران با آن سروکار دارند.

آخوندی به تاثیرات عملکرد سازمان نظام مهندسی بر زندگی مردم اشاره کرد و گفت: تاثیرات این سازمان در حوزه های مختلف از جمله محیط زیست، شهرسازی ترافیک، نقشه برداری، پایداری مداوم مقابل زلزله، سیل و حوادث طبیعی و همه حوزه ها کاملا روشن است.

او افزود: تمام آنچه که روی زمین ساخته می شود، محصول کار مهندسانی است که به نحوی درگیر با سازمان هستند. معماری، شهرسازی و آنچه که به ما هویت می‌دهد در این سازمان شکل می‌گیرد.

آخوندی ادامه داد: سازمان نظام مهندسی، سازمانی بسیار مهم و تاثیرگذار است و شاید یکی از تاثیرگذارترین سازمان های ایران به شمار می آید و در آینده کشور تاثیرگذار است.

این عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به سابقه حضور خود در سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: من از ابتدا در تدوین لایحه این قانون در سال های ۷۲ و ۷۳ حضور داشتم و افتخار داشتم که چند دوره در هیات مدیره حضور داشته باشم. اکنون نیز به عنوان یک مهندس افتخار دارم که در این انتخابات شرکت می‌کنم.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 972532

وب گردی

وب گردی