ادامه  داشتن مراقبت‌ بهداشتی از زائران اربعین تا پایان ماه صفر

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تاکنون هیچ مورد مرگ ناشی از بیماری‌های واگیر در بین زائران اربعین حسینی ثبت نشده و نظام مراقبت‌های بهداشتی ویژه زائران تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسکانیوز ، محمد مهدی گویا درباره خدمات رسانی به زائران اربعین اظهار داشت: از 27 مهر سال جاری، دو تیم کوچک از طرف این مرکز در کربلا و نجف و سه تیم بزرگ در مرزهای مهران، شلمچه و چذابه به منظور مراقبت از بیماری‌های واگیر و گزارش دهی سریع استقرار پیدا کردند.
وی افزود: وظیفه این 5 تیم که همکاری بسیار نزدیکی با مرکز فوریت‌های پزشکی وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی و هلال احمر جمهوری اسلامی دارند، این است که بیماری‌های هدف انتخاب شده را به صورت سندرومیک و فوری گزارش دهند و زمینه را برای انجام اقدامات لازم جهت تشیخص قطعی آنها فراهم کنند.
گویا گفت: در طول این مدت، هماهنگی‌های لازم با 5 درمانگاه هلال احمر در کربلا، نجف و کاظمین انجام شده و تیم‌های وزارت بهداشت توانستند با حمایت و کمک هلال احمر، بیماری‌های هدف انتخاب شده را ثبت کنند. این بیماری‌ها شامل اسهال‌ خونی، اسهال شدید آبکی، بیماری‌های شدید تنفسی، موارد تب همراه با خونریزی، موارد مشکوک به آنفلوآنزا، مسمومیت‌های غذایی و زردی است.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به بررسی حدود 100 هزار نفر از زائران از نظر بیماری‌های واگیر، بیان کرد: علائم حدود 2 هزار و 500 نفر از آنها در سیستم ثبت اطلاعات وزارت بهداشت، ثبت و تقریبا از 10 درصد از این افراد نمونه تهیه و برای بررسی دقیق‌تر به کشور ارسال شده است.
وی با اشاره به آغاز بازگشت زائران اربعین حسینی از سه روز قبل گفت: نظام مراقبت‌های بهداشتی فعال است، اما به زائرانی که در بازگشت از این مراسم هستند توصیه و تاکید داریم که اگر علائمی از اسهال و بیمار‌ی‌های تنفسی شدید داشتند، در اولین نقطه مرزی به ماموران بهداشت اطلاع دهند و تا 10 روز پس از بازگشت به شهرهای خود، در صورتی‌ که دچار علائمی از بیماری‌های واگیر شدند، به مرکز بهداشت شهرستان محل سکونت خود مراجعه کرده و حتما متذکر شوند که از سفر عتبات عالیات برگشتند تا اقدامات لازم برای آنها انجام شود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، موارد ابتلا به بیماری‌های واگیر در مراسم راهپیمایی اربعین امسال را کمتر از سال گذشته عنوان کرد و گفت: همکاران ما نه تنها در برنامه کنترل بیماری‌های واگیر، بلکه در برنامه‌های بهداشت محیط و سایر اقدامات حوزه بهداشت، هماهنگی کاملی با سایر سازمان‌ها از جمله اورژانس، هلال احمر و مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت دارند.
گویا درباره اقدامات بهداشتی در مرزهای شرقی کشور نیز گفت: یکی از اقداماتی که طی دو سال گذشته با قوت دنبال می‌کنیم، مراقبت از زائران اربعین حسینی ورودی به کشور از مرزهای شرقی است. دو سال است که در ایام راهپیمایی اربعین حسینی، در مرزهای شرقی کشور به ویژه در استان سیستان و بلوچستان، مراقبت‌های بهداشتی اجرا می‌شود.
وی اظهار داشت: در مرزهای شرقی کشور، موارد مشکوک به وبا، فلج اطفال و سرخک را بین زائران بررسی کردیم و موارد مشکوک، تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند. علاوه بر این، واکسیناسیون فلج اطفال برای زائران کمتر از 15 سال در مرزهای شرقی کشور انجام شده است.


انتهای پیام/

کد خبر: 975461

وب گردی

وب گردی