ایجاد بستر آنلاین برای شبکه‌سازی علم و فناوری در جهان اسلام

چهارمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی با مطرح کردن و بررسی موضوعاتی چون ایجاد بستر آنلاین به عنوان جایگاهی مناسب به منظور شبکه‌سازی در همکاری‌های علم و فناوری، به اشتراک گذاری و انتشار اطلاعات به کار خود پایان داد.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، پس از سه روز جلسه و گفتگو میان 80 دانشمند در حوزه سلامت، انرژی و آب، چهارمین دوره نشست علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی به کار خود پایان داد.

رسول دیناروند دبیر اجرایی چهارمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی، در اختتامیه این نشست گفت: طبق مباحث گسترده پیرامون وضعیت تحقیقات و توسعه در مراکز علمی و تحقیقاتی، نظرات و پیشنهاد‌ها ذیل در راستای همکاری‌های علمی و فناوری میان کشورهای اسلامی و فراتر از آن عنوان شدند.

موارد مطرح‌شده در اختتامیه چهارمین نشست استپ ایجاد بستر آنلاین به عنوان جایگاهی مناسب به منظور شبکه‌سازی در همکاری‌های علم و فناوری، به اشتراک گذاری و انتشار اطلاعات؛ شکل گیری وقف با هدف سرمایه‌گذاری برای فعالیت‌هایی فراتر از قابلیت‌های امروزی، مانند حمایت از پژوهشگران نخبه، محققان پرکار و اقدامات جدید پیش‌بینی شده است که این مورد در اولویت قرار بگیرد؛ به اشتراک گذاری تحقیقات و زیرساخت‌های مربوط به تحقیقات و توسعه است.

همچنین در این رویداد موضوعاتی چون پشتیبانی از برنامه‌های مربوط به بورس تحصیلی با حمایت مالی مؤسسات و بنیاد علم و فناوری مصطفی؛ افزایش آگاهی و دانش عمومی در کشورهای اسلامی؛ تشکیل هیئت مشاوره بین المللی برای بنیاد علم و فناوری مصطفی؛ ارتقای سطح توازن جنسیتی و ارائه تحقیقات دانشمندان جوان در جلسات و پروژه‌های تحقیقاتی؛ حمایت از برنامه‌های سرپرستی توسط دانشمندان برجسته برای دانشجویان جوان؛ تسهیل در به‌کارگیری علم و فناوری در خدمت به جامعه مطرح شد.

در جلسه اختتامیه چهارمین نشست استپ، به پژوهشگران جوان برای دستاوردهای برجسته‌شان جوایزی اهدا شد. برندگان جوایز چهارمین نشست استپ، جوخا عبدالله الکلبانی، برای ارائه پروژه در زمینه فناوری ارتباطات و اطلاعات، آمال بتی العبری، در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات و خدیجه سعیدالرشیدی، در حوزه فیزیک بودند.

شرکت کنندگان چهارمین نشست استپ از بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) و دانشگاه سلطان قابوس برای برگزاری این رویداد و ایجاد فرصتی برای گردهمایی دانشمندان جهان اسلام در راستای آینده علمی بهتر در کشورهای اسلامی قدردانی کردند.

بنیاد علم و فناوری مصطفی در سال 2015 نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در کشورهای اسلامی را به‌عنوان یکی از برنامه‌های خود به منظور افزایش همکاری میان دانشمندان پایه‌گذاری کرد. این رویداد به طور سالانه برگزار می‌شود.

جایزه مصطفی (ص)، نشان عالی علم و فناوری جهان اسلام است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می‌شود. جایزه مصطفی (ص) با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از برترین‌های علم و فناوری در جهان اسلام، علم‌آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می‌کند.

بر اساس سند اجرایی جایزه پیامبر اعظم، سورنا ستاری (معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری) رییس شورای سیاست‌گذاری و مهدی صفاری نیا (رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی) دبیر شورای سیاست‌گذاری این جایزه است.

انتهای پیام/

کد خبر: 978794

وب گردی

وب گردی