فرآیند پیری سلول‌های بنیادی را هدف قرار می دهد

سلول های بنیادی شکست ناپذیر نیستند و جادویی در دنیای پزشکی محسوب نمی شوند؛ اما آن‌ها ابزاری برای رسیدن به یافته‌های بسیار خواهند بود.

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، در سخنرانی تحت عنوان اثر پیری روی سلول های بنیادی در سمیناری در زمینه سلول های بنیادی، باربارا دریسکول اطلاعات پایه ای را در مورد سلول های بنیادی، فرایندهای پیری پستانداران و ارتباط بین دو ارائه کرده است.

اندام های بدن دارای سلسله مراتبی از سلول های بنیادی هستند و به همین دلیل به نحو متفاوتی پیر می شوند. ریه ها که فوکوس اصلی تحقیقات دریسکول بودند اوج عملکرد خود را در 25 سالگی دارند و بعد از آن شروع به تحلیل رفتن می کنند. راهی برای احیای عملکرد ریوی نیست و در سنین پیری افراد 60 تا 70 درصد ظرفیت ریه هایشان را از دست می دهند. محققان بر این باورند که می توان سلول های بنیادی را برای تبدیل شدن به سلول های خاص تمایز داد و از آن ها برای بازسازی و ترمیم بافت های آسیب دیده یا بیمار افراد استفاده کرد. به عقیده دریسکول، فرآیند پیری به وسیله استرس اکسیداتیو ایجاد می شود، جایی که رادیکال های آزاد DNAی سلول های بنیادی را مورد حمله قرار می دهند و بدن دچار التهاب می شود. در این حالت سلول های بنیادی به نوعی مهار می‌شوند. به عقیده محققان آسیب سلول های بنیادی که طی تکوین اتفاق می افتد می تواند اثر عمیقی روی مراحل بعدی زندگی بگذارد مانند آن چه در پیری زودرس و بیماری اتفاق می‌افتد.

انتهای پیام/

کد خبر: 990523

وب گردی

وب گردی