رادیو درمانی جایگزین قطعی روش های معمول درمانی خواهد شد؟

رادیو درمانی به عنوان جایگزین جراحی های سخت و روش های درمانی با عوارض بالاست که مورد استقبال نیز قرار گرفته است و می تواند بسیاری از بیماری ها را معالجه نماید.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری ایسکانیوز، امواج رادیویی نسبتا بیشترین طول موج (۰.۱ متر تا ۱۰۴ متر)، کمترین فرکانس و کمترین انرژی را در طیف امواج الکترومغناطیس دارند و بسته به طول موجشان کاربردهای متفاوتی دارند.

مارکنی، نخستین کسی بود که از امواج رادیویی استفاده عملی کرد. او در سال‌های ۱۸۹۰، نخستین فرستنده‌های رادیویی را ساخت. تا پایان قرن نوزدهم، او موفق شد سیگنال‌های تلگراف را در طول دریای آتلانتیک ارسال کند. این دستاورد، جایزه‌ی نوبل فیزیک در سال ۱۹۰۹ را برای او به ارمغان آورد.

انواع موج های رادیویی

رادیوی اف- ام و سیگنال‌های تلویزیونی که از طول موج کوتاه امواج رادیویی استفاده می‌کنند. فروسرخ، نور مرئی، فرابنفش، اشعه ایکس، اشعه‌ی گاما.

موارد درمانی با امواج رادیو فرکانسی

از این روش برای درمان موارد مختلفی کاربرد دارد:

*از بین بردن چربی های سر سخت

*بهبود ظاهر و بافت های ترک خورده و زخم ها

*لیفت صورت و گردن

*بهبود سلولیت

*لیفت سینه ها

تجربه های درمانی

بنیاد شمپلیمو سازمانی غیرانتفاعی است که عمدتا با پژوهش در درمان سرطان سروکار دارد. تخمین زده می شود در سال جاری میلادی، حدود ۱۵هزار بیمار با تومورهای مختلف در اینجا تحت درمان قرار بگیرند. بسیاری از بیمارانی که از سرطان رنج می برند، به بنیاد شمپلیمو در لیسبون پرتغال می آیند تا از مزیت های جدیدترین فناوری های رادیو جراحی یا جراحی با امواج رادیویی برای درمان سرطان بهره ببرند.

در فناوری درمان با تابش یا جراحی با امواج رادیویی بیمار را در دستگاهی می گذارند که شتابگر خطی نام دارد. شتابگر پروتون ها را به صورت باریکه شتاب می دهد و به سوی تومور می راند. باریکه پروتون ها کار چاقوی جراحی را انجام می دهد و تومور را می برد. بخشی از فناوری که نسبت به قبل پیشرفت کرده، دقت آن است. در واقع پروتون ها با دقتی کمتر از میلیمتر به تومور می خورند. با این روش غیرمهاجم که نیاز به جراحی را از میان برمی دارد، می توان درمان را تسریع کرد. برخی از تومورها را می توان در چند جلسه از بین برد.

برای پاکسازی محتوای به جا مانده از درمان اولتراسونیک کویتیشن، از امواج رادیو فرکانسی استفاده می شود. این کار، دمای بدن را افزایش می دهد و موجب می شود که انقباض مویرگی، جریان خون را بهبود بخشد. در نتیجه، چربی ها با جریان خون، جریان پیدا می کنند و از طریق کبد دفع می شوند. امواج رادیو فرکانسی نه تنها با از بین بردن چربی ها، خون شما را پاک می کند، بلکه توانایی انقباض پوست و ترمیم کلاژن و الاستین را نیز افزایش می دهد.

این روش بسیار ایمن است چون، امواج اولتراسوند فقط سلول های چربی را مورد هدف قرار می دهد و هیچ گونه آسیبی به انتهای اعصاب رگ های پوستی و ارگان های داخلی وارد نمی کند.

ین درمان از درمان های معمول بصرفه تر است، زیرا تعداد دفعاتی که بیمار باید تحت درمان قرار بگیرد به مقدار قابل ملاحظه ای کم تر می شود. در برخی موارد بیماری اصلی در یک جلسه درمان می شود یعنی بیمار تنها یک بار تحت تابش شدید قرار می گیرد که برای بیمار راحت تر است. درمان سرطان هنوز در بسیاری موارد مشکل یا غیرممکن است ولی درمان بسیار دقیق با امواج رادیویی گام مهمی در رسیدن به علاج قطعی سرطان محسوب می شود.

در فناوری درمان با تابش یا جراحی با امواج رادیویی بیمار را در دستگاهی می گذارند که شتابگر خطی نام دارد. شتابگر فوتون ها را به صورت باریکه شتاب می دهد و به سوی تومور می راند. باریکه فوتونها کار چاقوی جراحی را انجام می دهد و تومور را می برد.
بخشی از فناوری که نسبت به قبل پیشرفت کرده، دقت آن است. در واقع فوتونهابا دقتی کمتر از میلیمتر به تومور می خورند. با این روش غیرمهاجم که نیاز به جراحی را از میان برمی دارد، می توان درمان را تسریع کرد. برخی از تومورها را می توان در چند جلسه از بین برد.

*حسین نوری

انتهای پیام/

کد خبر: 996923

وب گردی

وب گردی