به گزارش گروه علم وفناوری ایسکانیوز، محققان دریافتند که تریکلوسان، که هدف آن کشتن باکتری ها است ( و به همین دلیل به محصولاتی همچون خمیر دندان، دهانشویه و حتی کارت های اعتباری اضافه می شود ) به طور غریزی باعث می شود تا باکتری ها به آنتی بیوتیکها مقاومتر شود.
محققان در آزمایش هایی بر روی موش، متوجه شدند که بازده آنتی بیوتیکی تا 100 برابر کاهش مییابد. تریکلوسان این کار را با ایجاد ppGpp در باکتری انجام میدهد که به طور معمول مسیرهای بیوشیمیایی را در طول استرس قطع میکند.
بسیاری از آنتی بیوتیکها ppGpp را هدف قرار میدهند و به علت عدم دسترسی به آن قابلیت خود را از دست میدهند.
به همین ترتیب، تریکلوسان شیمیایی ضدمیکروبی اثر متفاوتی از آنچه دارد در پیش می گیرد و آن ترویج بقای باکتری به جای کشتن آنها است.
محققان می گویند باید در مورد استفاده از مواد افزودنی ضد میکروبی برای محصولات مصرفی تجدید نظر شود.
انتهای پیام/