صنعت و دانشگاه 2 جزیره مستقل نیستند/ لزوم فراهم کردن بسترهای قانونی بانکداری الکترونیک در کشور

مدیرعامل مرکز فابا گفت: دانشگاه با صنعت باید پیوند جدی داشته باشند؛ چراکه نمی‌توانند دو جزیره مستقل از هم باشند. دانشگاه باید موضوعات فناورانه و مباحث این حوزه بانکداری و دستاوردهای بشر را بررسی و ارزیابی کرده و آن‌ها را در اختیارمدیران صنعت بانکدار قرار دهد. 

محمد مراد بیات مدیرعامل مرکز فابا(فرهنگ سازی و آموزش بانکداری الکترونیک) در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم وفناوری ایسکانیوز، با اشاره به این‌که باید در حوزه بانکداری الکترونیکی چند نکته را مورد توجه قرار داد و گفت: در مجموعه کشور که از آن به عنوان دولت الکترونیک یا شهر هوشمند یاد می شود به‌طور یقین بخش بانکی در حوزه الکترونیک و هوشمندسازی پیش قراول و پیشتاز و پیش‌رو است که نسبت به بقیه اجزای جامعه، اقدامات و سرمایه گذاری سنگینی در این حوزه صورت گرفته است. می‌توان گفت امروزه خدمات متنوع و متعددی از بستر بانکداری الکترونیک در اختیار مردم قرار گرفته است.

وی با اشاره به این‌که در میزان و حجم استفاده از خدمات الکترونیک در میان جامعه و میزان تراکنش‌های الکترونیکی در منطقه رتبه اول را داریم، اظهار کرد: ماهانه حدود دو میلیارد تراکنش الکترونیکی بر بسترهای مختلف اعم از ای تی ام و کارت های اینترنتی، درگاه اینترنتی، میزان حجم و کارت های بانکی، پایانه‌های کارتخوان فروشگاهی و کانال‌های مختلف الکترونیکی صورت گرفته است. ما نه تنها در این حوزه از دنیا عقب نیستیم بلکه نسبت به سایر کشورهای منطقه جلوتر هستیم.

بیات تاکید کرد: در کنار موارد فوق بایستی تلاش زیادی در عرصه زیرساخت‌ها و موضوعات دیگر بانکداری الکترونیک صورت گیرد تا بتوانیم برخی از عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم. به عنوان مثال هسته هوشمند عملیات بانکی(کربنکینگ) است. هنوز شرکت‌های ارائه کننده کربانکینگ نتوانستند خود را با فناوری نسل های جدید وفق دهند. در این زمینه بانک‌های ما با مشکلات اساسی و جدی روبه‌رو است.

وی افزود: متاسفانه در این بین رفتارهایی وجود داشته که مانع از پیشرفت و توسعه شده است. نکته دوم این ‌که در حوزه هوشمندسازی کارت‌های بانکی به نسبت دنیا باز فرایند عقب‌تری را داریم. باید کارت‌های مگنت و مغناطیسی به سمت کارت‌های هوشمند حرکت کنند تا علاوه بر ایجاد امنیت بالا داده‌های بیشتری را در کارت‌ها ذخیره کند تا این امر بستر مناسبی برای تحقق دولت الکترونیکی باشد.

موضوع بعدی این‌که جامعه بانکی باید تعامل بیشتری روی استراتژی فناوری‌های جدید داشته باشد ما در این عرصه با تعلل و سهل‌انگاری و گاهی اوقات با تفرق نگاه‌ها مواجه هستیم. استراتژی بانک در خصوص نحوه برخورداری از خدمات و محصولات فین تک‌ها به چه صورت است؟ دقیقا در برخی از مواقع با اشکالاتی مواجه هستیم به طوری‌که در به‌کارگیری فناوری‌های برهم زننده مثل بلک‌چین و IOT سرعت و دقت و کارآمدی و کارآیی لازم را نداریم. اگر بتوانیم از نسل‌های جدید فناورانه استفاده کنیم می‌توانیم بخشی از عقب افتادگی‌های تاریخی را مرتفع کنیم. ولی گاهی اوقات در برخی از عرصه ها با کندی یا سهل‌انگاری مواجه می شویم.

مدیرعامل مرکز فابا تصریح کرد: مهم ترین راه این است که دولت باید بسترهای قانونی را فراهم کند، بسترهای قانونی که متناظر بر واقعیت‌های فناورانه امروز و فردای جامعه باشد چرا که بقیه کار را متخصصان خودبه‌خود انجام می دهند؛ بنابراین در اجرای مسیر نباید مانع ایجاد کرد بلکه بایستی با فراهم‌ کردن بستر و محیط موانع را کم کرد.

وی اضافه کرد: دانشگاه با صنعت باید پیوند جدی داشته باشد چرا که نمی‌توانند دو جزیره مستقل از هم باشند. دانشگاه باید موضوعات فناورانه و مباحث این حوزه بانکداری و دستاوردهای بشر را مورد بررسی و ارزیابی قرار داده و آن‌ها را در اختیار مدیران صنعت بانکدار قرار دهد. این اتفاقی است که قطعا می تواند جامعه ما را به پیش ببرد چرا که جدایی اینها قطعا خسارت آفرین است.

انتهای پیام/

کد خبر: 997947

وب گردی

وب گردی