رونمایی از کاتالیست تولید پلی اتیلن سنگین برای اولین‌ بار در کشور

مدیر عامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی از تولید کاتالیست تولید پلی اتیلن سنگین با دانش فنی داخلی برای اولین بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه علم‌و‌فناوری ایسکانیوز، علی پژوهان مدیر عامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در آیین رونمایی کاتالیست SAC500 برای تولید پلی اتیلن سنگین، اظهار کرد: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی متولی دستیابی دانش فنی و فرایند تو آید محصولات پتروشیمی و پتروشیمیایی است که این محصولات در سه مرکز پتروشیمی تهران، شازند اراک و ماهشهر تولید می شود.
وی تصریح کرد: در راستای خودکفایی، همکاری فی مابین شرکت های پژوهش و فناوری پتروشیمی و پتروشیمی شازند با امضای قرارداد ساخت کاتالیست صنعتی جهت تولید گرید برتر پایپ 100-PE در دستور کار قرار گرفت.

مدیر عامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی افزود: دستور تهیه کاتالیست در واحد صنعتی در جلسات مشترک کارشناسان شرکت پژوهش و فناوری و شرکت پتروشیمی شازند در چندین ماه نهایی و ساخت کاتالیست در واحد صنعتی در شهریور ماه ۱۳۹۷ آغاز گردید که در مراحل مختلف ساخت کاتالیست، تست های لازم نیز به انجام رسید. در مهر ماه و آبان ماه سال جاری کاتالیست در واحد نیمه صنعتی شرکت پژوهش و فناوری مورد ارزیابی کوتاه مدت و بلندمدت قرار گرفت و محصول لوله 100-PE تولیدی موفق به اخذ گواهینامه های کیفی از شرکت های معتبر داخلی گردید که نشان دهنده مشخصات فنی مطلوب‌تر نسبت به گریدهای مشابه خارجی است.

شایان ذکر است شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی پس از پژوهش های گسترده در سال های گذشته در حوزه کاتالیست های مورد نیز صنایع پتروشیمی موفق به کسب دانش فنی ساخت این کاتالیست گردیده و دانش فنی مربوطه به منظور تولید جهت کلیه واحدهای مصرف کننده داخلی در اختیار پتروشیمی شازند قرار گرفته است.
لذا در سال حمایت از کالای ایرانی، با اعمال سیاست های حاکمیتی و حمایت از تولیدات داخلی، این امر می تواند صرفه جویی ارزی بیش از ۱۵ میلیون یورو در سال برای کشور گردد.

وی تاکید کرد: قرارداد تجاری سازی این کاتالیست، با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ تن در سال ۹۶ با مجتمع پتروشیمی شازند اراک به امضا رسید و پس از انجام تست‌های مورد نیاز، در هفته گذشته به واحدهای بهره برداری این مجتمع، تزریق شد.

وی ادامه داد: قرارداد تجاری تولید ۷ کاتالیست دیگر نیز، با شرکت‌های مختلف به امضا رسیده که در سال آینده، شاهد تولید این کاتالیست ها هستیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه عمدتاً محصولات کاتالیستی با کیفیت بالا، در انحصار لایسنسورهای خارجی هستند، اظهار داشت: به طور کلی ۲ تا ۳ تولیدکننده در دنیا قادر به تولید این کاتالیست هستند که عموماً دانش فنی تولید آن را در اختیار متقاضیان سایر کشورها نمی‌گذارند. این در حالی است که ایران با تولید این کاتالیست، توانسته است انحصار آن را شکسته و علاوه بر صرفه جویی ارزی، نیاز داخل را نیز برطرف کند.

به گفته پژوهان، این مجموعه بهبود در عملکرد کاتالیست ها را همپای شرکت‌های خارجی در دستور کار دارد و بی شک، محصول تولیدی سال آینده ایران، از کیفیت بالاتری نسبت به محصول تولیدی امسال برخوردار خواهد بود.

مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، ایران را یک رقیب جدی برای شرکت‌های مطرح دنیا که ساخت این نوع کاتالیست را بر عهده دارند، دانست و افزود: این کاتالیست در سال، عمدتاً ۴۵ تن تولید می‌شود که مورد استفاده برای تولید پلی اتیلن است و می‌توان گفت که محصولی عمدتا صادراتی به شمار می‌رود؛ البته باید دانست که مجموعه پژوهش و فناوری تنها وظیفه تولید دانش فنی مورد نیاز برای تولید این کاتالیست را دارد و وظیفه تولید و تجاری سازی آن بر عهده شرکت‌های مختلف داخلی است.

طبق گفته‌های این مقام مسئول، استفاده از این کاتالیست در تولید لوله‌های پلی اتیلن، سبب می‌شود تا عمر این لوله‌ها که در صنعت گاز و آب مورد استفاده قرار می‌گیرد به بیش از ۵۰ سال برسد.

وی با تاکید بر اینکه مجموعه ما توانسته است تائیدیه های مورد نیاز داخلی و همچنین تائیدیه اتحادیه اروپا به منظور سازگار بودن این محصول با محیط زیست را دریافت کند، گفت: قیمت هر کیلوگرم از این کاتالیست، ۳۰۰ تا ۴۰۰ یورو است که تاکنون شاهد واردات آن به کشور بوده ایم؛ این در حالی است که در مجموع، ارزش واردات این محصول در سال را می‌توان بیش از ۱۵ میلیون یورو اعلام کرد؛ ضمن اینکه هزینه تولید هر کیلوگرم از این کاتالیست برای پتروشیمی شازند کمتر از ۵۰ دلار در هر کیلو است.

پژوهان علت انتخاب پتروشیمی شازند به عنوان تولیدکننده این کاتالیست را همجواری با مجموعه دموی شرکت پژوهش و فناوری دانست و گفت: علت دیگر انتخاب این پتروشیمی به منظور تولید این کاتالیست را می‌توان تجربه صنعتی بالای این مجموعه و ظرفیت بالای تولیدات گریدهای پلی اتیلن مورد استفاده در لوله سازی دانست.

انتهای پیام/

کد خبر: 999398

وب گردی

وب گردی