به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، فارغالتحصیلان بیکار به بحران آموزش عالی ایران در سالهای اخیر تبدیل شده است.
برگزاری نمایشگاه کار یکی از اقدامات دانشگاهها برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت است. صنایع کوچک و بزرگ کشور نیازهای خود را به دانشگاه آورده و امکان همکاری آنها با دانشجویان فراهم میشود.
از طرف دیگر، دانشجویان با شرکت در این نمایشگاهها و ارسال رزومه خود میتوانند گامی به سوی آشنایی با صنایع و اشتغال آینده خود بردارند.
نمایشگاه کار فرصتی برای جذب جوانان زُبده
رامبد منتصری مدیر مارکتینگ شرکت تک ماکارون با بیان این که نمایشگاه کار پلی بین صنعت و دانشگاه است، اظهار کرد: این نمایشگاه به دانشجویان کمک میکند که بتوانند در جهت دانشی که میآموزند به بهترین نحو تصمیمگیری کنند.
وی افزود: تک ماکارون پیشتر سال ۱۳۹۷ در نمایشگاه کار شرکت کرد. آمار دقیقی از تعداد نیروهای جذب شده از طریق نمایشگاه کار ندارم؛ اما این نمایشگاه کمک کرد که بتوانیم نیروهایی زبده از قشر جوان جذب کنیم. تک ماکارون یک هلدینگ در صنعت غذا است. شرکتهایی مانند دامداران و لبنیات سحر از جمله شرکت زیرمجموعه این هلدینگ هستند.
منتصری خاطرنشان کرد: تک ماکارون هماکنون برای همه فرصتهای شغلی به نیرو نیاز دارد. چرا که یک شرکت دانشبنیان بوده و در حال توسعه هستیم. برای مثال برای واحد تولید، فنی، QC، بخش بازرگانی، فروش، طراحی، صادرات و بازاریابی نیاز به نیرو داریم. به طوری که افراد جذب شده از همان ماههای اولیه حقوق دریافت کرده و تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
نمایشگاه کار لازم است؛ اما کافی نیست/ ضرورت حضور صنایع در دانشگاهها
سیدمحمد سادات زاده از شرکت امنپردازان کویر با بیان اینکه نمایشگاههای کار به خوبی فرصت جذب را برای صنایع فراهم میکنند، اظهار کرد: هماکنون با بیش از ۱۵ فرصت شغلی در این نمایشگاه شرکت کردهایم. علاوه بر این، در حوزه کارآموزی و بورس کردن نیروهای تلنت فعالیت میکنیم. پیشتر هم در نمایشگاه بنیاد ملی نخبگان نیروهای تلنت را آموزش داده، بورس کرده و سپس استخدام کردیم.
وی افزود: اگر دانشجویان و فارغالتحصیلانی که در نمایشگاه حضور داشته و رزومه ارسال میکنند، مورد تایید قرار بگیرند از بدو ورود حقوق دریافت خواهند کرد. البته حقوق اولیه، حقوق کارآموزی است.
سادات زاده خاطرنشان کرد: متاسفانه هماکنون فاصله زیادی بین صنعت و دانشگاه وجود دارد. به این معنا که آموزشهای دانشگاهی با نیازهای صنعت هماهنگ نیست. ما در این زمینه با دانشگاه ملی مهارت تفاهمنامه امضا کردیم تا بتوانیم بین آموزشهای دانشگاهی و صنعت پیوند برقرار کنیم. لازم است سرفصلهای دروس تغییر کنند تا دانشجو بتواند پس از فارغالتحصیلی وارد صنعت شود.
نماینده شرکت امنپردازان کویر برگزاری نمایشگاه کار در دانشگاهها را موثر دانست و تصریح کرد: دانشجویان با حضور در نمایشگاه با صنایع آشنا شده و میتوانند تجربه کار در محیط واقعی را کسب کنند. البته برای تاثیرگذاری بلندمدت لازم است که صنعتگران وارد دانشگاه شوند.
وی در پایان گفت: این شرکت از سال ۱۳۸۶ در حوزه امنیت شبکه فعالیت میکند. شعار ما (حس خوب اعتماد) است. سعی کردیم که با رویکرد سازمان امن و با استانداردهای جهانی مسیرمان را ادامه دهیم. هدف ما پیادهسازی امنیت در سازمانها است.
۹۰ درصد مدیران شرکت از کارآموزی آغاز کردهاند
فرزانه نعمتی کارشناس جذب و استخدام افق کوروش با بیان اینکه این شرکت ۲۸ شغلی باز برای این نمایشگاه درنظر گرفته است، اظهار کرد: برخی فرصتهای شغلی بیش از یک نیرو نیاز دارند که میتوان گفت در مجموع ۳۷ فرصت شغلی داریم.
وی افزود: پیشتر هم در نمایشگاههای کار شرکت کرده بودیم و موفق شدیم شرکت را به خوبی به کارجویان معرفی کنیم. در نتیجه هم در نمایشگاه کار و هم پس از آن ارتباط خوبی با دانشجویان برقرار کردیم.
نعمتی خاطرنشان کرد: افرادی که در نمایشگاه رزومه ارسال میکنند، متناسب با سابقه فعالیت خود میتوانند کارآموز یا نیرو شوند. یکی از مزایای این شرکت این است که ۹۰ درصد مدیران آن از کارآموزی کار خود را آغاز کردهاند. به عبارت دیگر، همه نیروهای جذب شده در این شرکت امکان ارتقا دارند.
کارشناس جذب و استخدام افق کوروش گفت: هماکنون برای عناوین شغلی کارشناس حسابداری، کارشناس توسعه و آموزش، کارشناس آموزش، کارشناس بازرگانی و ... نیازمند نیرو هستیم.
دانشجویان فقط به دانشگاه اکتفا نکنند
آرش محمدی مدیر منابع انسانی شرکت گلدشت نمونه اصفهان اظهار کرد: این شرکت در حوزه دامداری در سه استان از جمله اصفهان و همدان فعالیت میکند و از مجموعه شرکتهای شستا است. اغلب نیروهایی که برای شرکت نیاز داری در حوزه علوم دامی است.
وی افزود: وقتی نمایشگاه با محوریت کار و کاریابی در یکی از دانشگاههای بزرگ کشور برگزار میشود، حداقل فایده آن این است که دانشجویان میتوانند در چند روز از دهها شرکت بازدید کنند و رزومه ارائه دهند.
محمدی به دانشجویان توصیه کرد که در دوران تحصیل فقط به دانشگاه اکتفا نکنند و گفت: پیشنهاد میکنم در دورههایی که آموزش عملی داشته شرکت کنند. متاسفانه دانشگاهها بیشتر به مباحث تئوری توجه دارند و از نیازهای بازار کار آگاه نیستند. به همین دلیل دانشجویان باید قابلیتهای مهارتی خود را افزایش دهند. اشتغال فقط به توانمندی فنی نیاز ندارد، مواردی مانند ارتباط با همکاران هم مهم است و دانشجویان باید یاد بگیرند.
ایجاد اشتغال بدون حمایت دولتی ممکن نیست
صنایع بزرگ و کوچک کشور سالانه در نمایشگاههای کار دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی حضور پیدا کرده و فرصتهای متعددی برای اشتغال دانشجویان و فارغالتحصیلان فراهم میکنند.
اگر حضور این صنایع با حمایتهای دولتی مانند ارائه تسهیلات و حمایت از تولیدات داخلی همراه نباشد، نمیتواند به نحو شایسته در شکلگیری ارتباط دانشگاه و صنعت موثر باشد.
فریبرز مسعودی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه سیاستهای دولت میتواند نقش مهمی در شکلگیری ارتباط دانشگاه و صنعت داشته باشد، اظهار کرد: حمایتهای دولت میتواند مستقیم و غیرمستقیم باشد. برای مثال، حمایت از صنعت برای کمک به اشتغال یکی از اقداماتی است که دولت میتواند انجام دهد.
وی افزود: پرداخت وام یکی دیگر از انواع حمایتهای مستقیم دولت برای شکلگیری ارتباط دانشگاه و صنعت است. همچنین اعمال تسهیلاتی مانند معافیتهای مالیاتی برای صنایعی که فرصت شغلی فراهم میکنند یا امتیازات تعرفه و واردات برای صنایع. این حمایتها مستقیم هستند.
مسعودی خاطرنشان کرد: حمایتهای غیرمستقیم دولت هم میتواند شامل حمایت از تولیدات داخلی باشد. به این معنا که محصولات تولید شده در کشور از خارج وارد نشوند. این اقدامات زمینه اشتغال را فراهم میکند. علاوه بر آن، رقابتپذیری ایران با برخی کشورها مانند چین در تولیدات یا ارائه خدمات افزایش خواهد یافت.
گفتنی است، نمایشگاه کار دانشگاه شهید بهشتی با همکاری ایران تلنت ۴ تا ۶ آذرماه ۱۴۰۳ در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
نظر شما