به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، اواخر شهریور سال ۱۴۰۱ بود که خبر کشته شدن دختری ۲۱ ساله به نام مهسا امینی با ضربات متعدد به سر توسط گشت ارشاد جامعه را فرا گرفت و با فراگیر شدن این خبر در کلیه رسانه های داخلی و خارجی به سرعت تبدیل به یک بحران ملی شد.
با وجود مشخص شدن ابعاد گوناگون این موضوع، توضیحات مسئولین و انتشار فیلم دوربین مداربسته از داخل ساختمان پلیس امنیت اخلاقی، انتشار عکس رادیولوژی از سر مهسا امینی و اظهارات اولیه امجد امینی در خصوص عدم ضربه به سر اما چیزی از التهابات جامعه کم نکرد و با دمیده شدن به هیزم این آتش، یک به یک پای اقشار مختلف بخصوص اهالی هنر از جمله سینما و تلویزیون جهت اظهارنظر و مقصر دانستن جمهوری اسلامی به این مساله باز شد و این قضیه تا جایی پیش رفت که برخی از کشور مهاجرت، برخی درگیر مارپیچ سکوت، برخی دچار خود حذفی از دنیای هنر و برخی مواضع تندی نسبت وقایع کشور داشتند.
این روند تا جایی پیش رفت که صفحات فضای مجازی هنرمندان به محلی برای مواضع آنان تبدیل شده بود و آنان که مواضع تندتری نسبت به جمهوری اسلامی داشتند مورد تایید برخی فعالان بی نام و نشان اینستاگرامی قرار می گرفتند و آنان که درگیر مارپیچ سکوت بودند و تمایلی به ابراز انزجار از جمهوری اسلامی نداشتند مورد حمله و فحاشی همین فعالان بی نام و نشان ایسنتاگرامی قرار می گرفتند.
روند چسابندن انگ حکومتی بودن به هنرمندان چنان ریشه دوانده بود که هیچ هنرمندی در سینما، تلویزیون و موسیقی حاضر به همکاری در پروژه های جدید نبود و برخی دیگر مانند مهران رجبی که تمایل به همکاری در برنامه های مختلف را داشت مورد هجمه شدیدی قرار گرفت. روند تولید برنامه هایی نظیر جوکر در پلتفرم ها به دلیل عدم همکاری هنرمندان قطع شد و کنسرتی برگزار نمیشد.
فشار کامنتی، فحاشی و هتاکی از سوی تعداد زیادی اکانت داخلی و خارجی به هنرمندان کشورمان چنان سنگین بود که تعدادی از آنان که برای همراهی و حمایت از تیم ملی کشورمان به جام جهانی قطر دعوت شده بودند یک به یک از این سفر انصراف دادند.
مریم مومن از بازیگرانی که برای سفر به قطر دعوت شده بود پس از انصراف خود چنین واکنشی داشت: روزی که با من تماس گرفته شد به همراه تیم ملی به قطر بروم نمیدانستم حضور بازیگرها چه الزامی داره کنار تیم ملی فوتبال حمایت یک ایران پشت تیم ملی بودن مریم مومن کیه بابا ولی.... چقدر خوشحالم همون لحظه این دعوت رو خودم به شخصه رد کردم و برای تیم همراه حامی روزهای روشن را آروز میکنم.
لیلا اوتادی درباره پیشنهادی که به او برای حضور در جام جهانی قطر شده بود، نوشته است: سال ۱۳۹۸در هیچ سریال و فیلم تلوزیونی بازی نکردم ،حالا یک پلتفرم هم برایم به رسانه ای تبدیل شد که مردمم دوست ندارند ما را در آن ببینند، بااینکه مثل چندتن از دوستان پیشنهاد میلیاردی برای اجرای برنامه ی جام جهانی داشتم ،به احترام حال دل خراب هممون حضور پیدا نکرده و نمیکنم. تا حال دل همه مان خوب نباشد حال ایران خوب نخواهد شد.
سید جواد هاشمی نیز درباره انصراف خود گفت: روز قبل از سفر به قطر، انصراف دادم، قرار بود با چند نفر از دوستان و هنرمندان بروم اما نرفتم. گاهی اوقات شما سبک و سنگین میکنید، ببینید چه کاری بهتر است و من هم ترجیح دادم مثل همه مردم از تلویزیون بازیها را ببینم.
در ادامه این روند هنرمندان، پرواز همای (خواننده موسیقی ایرانی) شامگاه ۱۲ دیماه ۱۴۰۱ که در آیین بزرگداشت سردار سلیمانی که به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در تالار وحدت تدارک دیده شده بود، به اجرای آلبوم «آرش تا سرباز» پرداخت، گروهی از کاربران و رسانههای خارج از ایران به او تاختند تا جایی که همای در پس این ماجرا کامنتهای صفحه اینستاگرامش را بست و به جای اینکه از تصمیم شخصیاش برای این اجرا دفاع کند، موضع دیگری را برگزید و خود را فریب خورده خواند.
او در پی این اتفاقات یک فیش واریز ۷۰۰ میلیون تومانی در صفحه شخصیاش منتشر کرد و نوشت که تمام این مبلغ را به شهرداری تهران پس فرستاده است.
رفته رفته موج عدم مشارکت و حضور هنرمندان در مجامع و محافل دامان جشنواره فیلم فجر چهل و یکم را گرفت و تعداد زیادی از بازیگران انصراف خود را از حضور در جشنواره فیلم فجر اعلام کردند.
در این بین برخی بازیگران مانند برزو ارجمند، احسان کرمی، اشکان خطیبی، پرستو صالحی، حمید فرخ نژاد و... از موقعیت و شرایط حساس کشور سواستفاده کرده و بهانه ای برای پناهندگی خود یافتند.
اما روند درگیر شدن هنرمندان در مارپیچ سکوت در آذر ماه سال ۱۴۰۲ یک به یک توسط برخی بازیگران شکسته شد. در ابتدا و در تاریخ سیزدهم آذر ماه لیندا کیانی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
«عده زیادی هستند که سازماندهی شده میان زیر پستهای من و همکارانم و یا دیگر چهرههای شناخته شده با هجمه سنگین کامنتی سعی دارن که جلوی حق گویی ماهارو بگیرن هدفشونم اینه که ما رو اسیر مارپیچ سکوت کنند.»
پس از آن الهام حمیدی در بیستم آذر ماه در صفحه ایسنتاگرام خود نوشت:
«اخیراً خیلی بحث توهینهای کامنتی به شخصیتها تو رسانه توسط افراد مختلف مطرح شده
گفتم بد نیست بگم من هم تحمیل سکوت رو ٢ جا دیدم
یکبار وقتی فوتبالیست هامون تو جام جهانی حق شادی بعد از گل نداشتن
و یکبار هم وقتی بازیگرامون بعد شرکت تو جشنواره فجر کلی فحش خوردند
ظاهراً اشاره به هر اتفاق امیدوارکننده ای سیل توهین تو کامنت ها و دایرکت رو به همراه داره
آیا واقعاً صاحب این اکانتهای توهین کننده مردم با فرهنگ ایرانیان؟»
متین ستوده نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد:
«دیدم بعضی از همکارهای عزیزم در رابطه با توهینهای کامنتی به شخصیتها تو فضای مجازی صحبتهایی کردن
راستش دلم خیلی گرفت شاید چون پارسال همین موقعها خیلیها سر کارشون رو میرفتن و زندگیشون بر مدار، ولی خیلییییی های دیگه نمیتونستن حتی به سر کار رفتن فکر کنن چون مورد اهانت و فحاشی و قضاوت قرار میگرفتن.»
حالا در سال ۱۴۰۳ و در کمتر از ۲ سال از موج انصرف ها و کناره گیری ها شاهد حضور حداکثری هنرمندان سینما و تلویزیون در عمده برنامه ها، تولیدات پلتفرم ها و جشنواره ها هستیم.
حضور چهره های مطرح سینما و تلویزیون همچون: علیرضا خمسه، ایرج طهماسب، شهره سلطانی، افشین سنگ چاپ، رضا بابک، حسین نمازی، آرش معیریان، بهرام عظیمی، مستانه مهاجر، قاسم جعفری، صدیقه صحت و.... در سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کودک و نوجوان اصفهان.
حضور چهره هایی همچون: بهرام رادان، محمدرضا شریفی نیا، مجید پتکی، شقایق فراهانی، مهوش وقاری، صحرا اسداللهی، الناز شاکردوست، هادی حجازی فر، فرزاد حسنی، سیاوش چراغی پور، شهاب حسینی و... در چهل و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران.
حضور چهره هایی همچون: علیرضا استادی، مونا فرجاد، رضا بابک، الیکا عبدالرزاقی، گیتی قاسمی، سیدجواد هاشمی، مجید قناد، سروش جمشیدی و... در بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان.
حضور چهره هایی همچون: خسرو معصومی، حسام الدین سراج، بهزاد فراهانی، پوران درخشنده، وحید رهبانی، رویا میرعلمی و... در سومین جشنواره چند رسانه ای میراث فرهنگی در شیراز.
و همچنین شاهد حضور عمده ستارگان سینما و تلویزیون همچون: مهران مدیری، پارسا پیروزفر، جواد عزتی، شهاب حسینی، سروش صحت، علی صادقی، علیرضا قربانی، احسان علیخانی، مژده لواسانی، رضا عطاران، الناز شاکردوست، دیبا زاهدی، مریم مومن، مریم کاویانی، روشنک گرامی، آید پناهنده، سمانه پاکدل، هادی کاظمی، مارال بنی آدم، سحر ولدبیگی، نیما فلاح، پویا امینی، سوگل خلیق، میلاد کی مرام، بهاره رهنما، الیکا ناصری، ژیلا شاهی، شهرزاد کمال زاده، نسرین مقانلو، سیاوش خیرابی، سیما تیرانداز و تعداد بسیاری دیگر چهره هنری در بیست و سومین جشن حافظ بودیم.
اما آنچه از یادها فراموش نمی شود این است که خواندن سرود ملی جمهوری اسلامی با پروپاگاندای رسانه ای غرب در حال تبدیل شدن به یک ضد ارزش خصوصا در مجامع ورزشی بود، تا جایی که تیم ملی فوتبال کشورمان به دلیل همخوانی با سرود ملی در بازی های جام جهانی قطر مورد هجمه بسیاری از سوی اکانت های مجازی قرار گرفتند و این موضوع در سایر مجامع ورزشی نیز تسری پیدا کرد اما دیری نپایید که پروپاگاندای رسانه ای غرب با شکست سنگینی مواجه شد و امروزه شاهد ادای احترام تمامی مردم خصوصا اهالی فرهنگ و هنر به پرچم و سرود ملی کشورمان هستیم.
ادای احترام هنرمندان به سرود ملی در جشن حافظ
از سوی دیگر پنجم آبان ماه، حمله موشکی اسرائیل به ایران باعث به شهادت رسیدن تنی چند از غیورمردان پدافند ارتش شد که این موضوع نیز برخلاف رویه های قبلی موجی از تسلیت هنرمندان را به دنبال داشت.
چهره هایی همچون: محسن تنابنده، بهرنگ علوی، نوید محمدزاده، مهران غفوریان، پیمان معادی، حامد بهداد، رویا میرعلمی، پرویز پرستویی، عباس جمشیدی فر، علی شادمان، هومن حاجی عبدالهی و... با انتشار تصاویر شهدای پدافند ارتش به بیان تسلیت در صفحات مجازی خودشان در اینستاگرام پرداختند.
حالا باید گفت هجمه سنگین رسانه ای غرب با همه امکاناتش در تخریب چهره جمهوری اسلامی با تمرکز بر همراهی هنرمندان سینما، تلویزیون و موسیقی با خود که با خاطرات مردم گره خورده است با شکست سنگینی مواجه شده و دشمنان ایران نخواهند توانست با دستمایه قرار دادن هنرمندان این مرز و بوم علیه مردم راه به جایی ببرند.
انتهای پیام/
نظر شما