به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیش از ۲ سال از تصویب طرح ملی «جذب و بکارگیری محققان پسادکتری» میگذرد؛ اما به نظر میرسد آنطور که انتظار میرود این طرح نتوانسته موفق عمل کند.
این طرح مردادماه سال ۱۴۰۱ در شورای عالی عتف به تصویب رسید. آییننامه اجرایی این طرح اسفندماه ۱۴۰۳ با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان برنامه و بودجه کشور تدوین و تصویب شد.
مهمترین ویژگی اجرای دوره پسادکتری از طریق این آیین نامه تأمین مالی و پرداخت حقوق ماهیانه به محققان پسادکتری و ایجاد بستر مناسب نرم افزاری با هدف توسعه دوره پسادکتری، استفاده بهینه از ظرفیت دانش آموختگان دوره دکتری در حوزه های پژوهشی، فناوری و صنعتی، کمک به جذب و نگهداشت نخبگان، ایجاد بستر مناسب برای توانمندسازی دانش آموختگان دوره دکتری و کمک به گسترش مرزهای دانش و حل مشکلات کشور میباشد.
نمودار زیر تعداد پذیرش پژوهشگران پسادکتری از سال ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۳ را نشان میدهد؛
بر اساس نمودار فوق، تعداد پذیرش پژوهشگران پسادکتری از ۶۸ نفر در سال ۱۳۹۳ به ۸۱۸ نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است که نشاندهنده رشد بیش از ۱۰۰ درصدی پذیرش است. در این نمودار بیشترین تعداد پذیرش مربوط به سال ۱۴۰۱ و پیش از اجرای طرح ملی «جذب و بکارگیری محققان پسادکتری» بوده است.
اجرای طرح در ۲ سال گذشته نتوانسته رشد چشمگیری نسبت به سال ۱۴۰۱ و پیش از اجرای آن در پذیرش پژوهشگران پسادکتری ایجاد کند. هرچند نسبت به 10 سال گذشته شاهد رشد خوبی در تعداد پذیرش پسادکتری هستیم.
گفتنی است، دوره پسا دکتری یک فرصت علمی و پژوهشی است که به دانشآموختگان دکتری امکان میدهد تا به توسعه دانش و مهارتهای خود بپردازند و در پروژههای پژوهشی در یک محیط کاری متخصصانه شرکت کنند. این دوره امکان تعامل و همکاری با محققان و اساتید برجسته دیگر را فراهم میکند که این تعاملات میتواند منجر به حل مسائل صنعتی و گسترش تقاضا محوری در کشور شود.
انتهای پیام/
نظر شما