محمدرضا نیکنژاد کارشناس آموزشوپرورش درگفتوگو با خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز گفت: جهان در راستای حذف آزمون از ساختار آموزشی پیش میرود و ایران برخلاف روند جهانی به سمت بیشتر شدن آزمون رفته است. بازگشت تاثیر پایه دهم در کنکور نتیجهای جز افزایش فشار روی دانشآموزان ندارد و تاثیری بر افزایش کیفیت آموزشی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید
پشت کنکوریها نگران از تاثیر قطعی پایه یازدهم
وی افزود: عدالت آموزشی ریشههای گسترده تاریخی و پیچیدهای دارد. به طور مثال در مدارسی که ساختار فرسوده وقدیمی دارند و یا در مدارس دولتی که با بودجههای اندک اداره میشوند، عدالت وجود ندارد. تغییرساختار کنکور و حذف دروس عمومی تاثیر چندانی در برقراری عدالت آموزشی ندارد.
کارشناس آموزشو پرورش توضیح داد: مافیای آموزش و پرورش خودش را با تغییر شرایط تغییر داده و بازسازی میکند. با اعمال شرط معدل قدرت مافیای کنکور کم نشد، فقط کلاسهای کنکور و کتابهای کنکور تغییر شکل داده و به شکل دروسی عمومی و تخصصی عرضه میشوند. فرهنگ آموزشی مبتنی بر بیماری کنکور رو به گسترش است.
نیک نژاد گفت: متفات بودن و چندگانگی اخباری که به گوش دانشآموزان و خانوادهها میرسد، گرهای ازاین مشکل بازنمیکند و تنها باعث اضطراب دانشآموزان میشود. ما نیازمند تحولی عظیم در آموزش کشور هستیم. کشورهایی که از نظر آموزشی درحال توسعه هستند، عموما امتحان هماهنگ ندارند.
وی ادامه داد: ساختار آموزشی باید طوری ترتیب داده شود که انگیزهبخش باشد و مطالبی به دانش آموزان آموزش داده شود که کاربردی باشند و بتوانند گرههای فردی و اجتماعی آنها را باز کنند. آموزش ما باید به سمت آموزش کاربردی پیش برود.
خبرنگار: مهدیه امجدیان
انتهای پیام /
نظر شما