به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، رژیم صهیونیستی در دور جدید جنایات خود علیه فلسطینیها گذرگاه رفح را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن صدها نفر شد. حمله به رفح از این جهت حائز اهمیت است که این گذرگاه تنها مسیر ارسال کمکهای بینالمللی به مردم غزه محسوب میشود. جالب اینجاست که علیرغم همراهی تمام عیار ایالات متحده آمریکا با رژیم صهیونیستی در جنایت علیه مردم فلسطین، این بار کاخ سفید اعلام کرده که از حمله زمینی به رفح حمایت نمیکند. مقامات آمریکایی از جمله رئیس جمهور این کشور اعلام کرد: نحوه پاسخ اسرائیل در غزه زیاده از حد بوده است.
علاوه بر این، جان کربی -سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا- نیز در این خصوص اظهار کرد: واشنگتن از حمله اسرائیل به رفح حمایت نخواهد کرد و این عملیات برای غیرنظامیان رفح یک فاجعه خواهد بود. بر اساس گزارش رسانههای بین المللی، در 40 حمله رژیم صهیونیستی به رفح، تعداد زیادی از ساکنان آن منطقه کشته، زخمی و بیخانمان شده و ظرفیت کافی برای مصدومان در بیمارستانهای رفح وجود ندارد. دکتر رضا میرابیان –کارشناس مسائل منطقه- در گفتگو با ایسکانیوز به بحث در مورد انگیزههای رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح پرداخت.
بیشتر بخوانید:
تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در رفح علیرغم هشدارهای جهانی
وی با اشاره به اهداف متعددی که برای حملات به رفح عنوان شده، در خصوص انگیزه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: به نظر میرسد هدف اصلی اسرائیل فشار به حماس برای نشستن بر سر میز مذاکره و تحمیل شرایط برای تبادل اسرا است؛ زیرا اسرائیلیها در دور قبلی مذاکرات حاضر به پذیرش شرایط حماس نشدند. میرابیان در ادامه خاطرناشن کرد: هدف دیگر رژیم اسرائیل، پاکسازی جمعیتی در جنوب غزه است و قصد دارند یک بار برای همیشه جمعیت فلسطینی را مجبور به حرکت به سمت صحرای سینا کنند.
کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه قطعا اسرائیل در این مورد هم ناکام خواهد ماند، تصریح کرد: مصریها نیز با جابجای جمعیت فلسطین مخالف هستند و بنابراین اسرائیل نمیتواند به اهدافش دست پیدا کند. وی در خصوص تغییر احتمالی در معادلات جنگ گفت: این مسئله بسیار بعید است؛ همانطور که در چهار ماه گذشته اسرائیل به اهداف خود نرسید این بار هم موفق نخواهد شد؛ اگرچه آنها غزه را اشغال کردند اما نتوانستند برای خود امنیت ایجاد کنند. لذا هر چه اسرائیل وارد جنگ عمیقتر شود، تلفات و آسیبهای شدیدتری را متحمل خواهد شد.
میرابیان در ادامه افزود: در 48 ساعت گذشته شاهد کشته شدن بیش از 11 سرباز اسرائیلی بودیم و این صحنهها میتواند مجددا تکرار شود. بنابراین، تشدید جنگ منجر به زمینگیر شدن اسرائیل در روزهای آتی خواهد شد. وی مجددا تاکید کرد: علیرغم اطمینانی که اسرائیل به دیگر کشورها داده اما بدون تردید یکی از اهدافشان کوچ اجباری فلسطینیهاست. این کارشناس مسائل منطقه در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر محکوم کردن حمله به رفح توسط آمریکا گفت: این گونه محکوم کردنها تاثیر بر عملکرد اسرائیل نخواهد داشت زیرا آنها صرفا میگویند به مردم آسیبی نرسد، اما هیچگاه نگفتهاند که این جمعیت باید به کجا برود.
وی با ببیان اینکه آمریکاییها هم بیمیل نیستند که فلسطینیها به سمت مصر کوچ داده شوند، اظهار کرد: آمریکا بر خلاف مواضعی که اعلام میکند، راه حلی برای بقای مردم فلسطین ارائه نمیکنند و حرف و عمل آنها در تناقض است؛ آنها خواستار این هستند که مردم در این حملات آسیبی نبینند اما سوال اینجاست که چطور میشود مردم در اثر حملات سنگین در یک مساحت کوچک آسیب نببینند. لذا آمریکاییها در عمل مخالف این قضیه نیستند اما باید بدانند که این امر در عمل رخ نخواهد داد. زیرا طبیعت مردم غزه نشان داده که به اسرائیل اجازه نمیدهند آنها را مجبور به تخلیه خانههای خود کند.
این کارشناس پیشبینی کرد که احتمالا اسرائیل در روزهای آتی حملاتش را تشدید خواهد کرد و ورود رئیس سیا به مصر نیز با هدف راه انداختن دور جدید مذاکرات است؛ یعنی همزمان با فشار بر حماس، آمریکاییها در تلاش برای ازسرگیری مذاکرات هستند. وی با اشاره به سخنان سخنگوی انصارالله مبنی بر حمله به اسرائیل در صورت تشدید جنگ در جنوب غزه، خاطر نشان کرد: حتی در صورت افزایش فشار، اسرائیل باز هم به اهداف خود نخواهد رسید. لذا اسرائیل با توجه به تجربیاتش باید بداند که دست زدن به عملیات جدید علیه فلسطینیها نتایج خوبی برایش همراه نخواهد داشت.
انتهای پیام/
نظر شما