مشارکت بالا حل‌المسائل مشکلات کشور است/ دیپلماسی فعال راه اصلی خنثی‌سازی تحریم‌هاست

بابک نگاهداری و مجتبی زارعی هر دو معتقد هستند کاهش تحریم‌ها از طریق گسترش روابط اقتصادی با کشورهای منطقه و شرق آسیا و بها دادن به تولیدات داخلی، کلیدهای بهبود وضعیت معیشتی مردم هستند و پیگیری این استراتژی باید در راس وظایف نمایندگان مجلس دوازدهم شورای اسلامی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ دو روز مانده به انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه گفتگو با نامزدهای احزاب مختلف اعم از اصول‌گرا و اعتدالیون سراغ دو نامزد از فهرست مشترک شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) و جبهه پایداری در تهران، رفته‌ایم و با آن‌های درباره مهم‌ترین موضوع انتخابات این دوره مجلس شورای اسلامی یعنی میزان مشارکت مردم و برنامه‌های اعضای این لیست برای مجلس آینده گفتگو کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید؛

مهم‌ترین لیست‌های انتخاباتی تهران کدام‌اند؟

در ادامه مشروح گفتگو با بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس یازدهم شورای اسلامی و مجتبی زارعی، رییس سازمان بسیج اساتید کشور را می‌خوانید:

بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز درباره چشم‌انداز مشارکت مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: دشمنان انقلاب اسلامی ایران در این دوره از انتخابات تمرکز بالایی روی عدم مشارکت مردم انجام داده‌اند و در حال القای این گزاره غلط در قالب یک جنگ رسانه‌ای هستند که چون مشکلات متعددی در کشور وجود دارد پس نباید در انتخابات شرکت کرد در حالی که مشارکت بالا حل‌المسائل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و... است. بنابراین انتظار می‌رود مردم با مشارکت در انتخابات، مسیر حل مشکلات کشور را هموارتر کنند. هرچه مشارکت مردم بالاتر باشد مقبولیت و مشروعیت نظام افزایش پیدا می‌کند و نظام می‌توانند با قدرت چانه‌زنی بالاتر در راستای حل مشکلات و تنش‌های بین‌المللی و منطقه‌ای اقدام کند.‌ امیدواریم مردم با درک درستی از نقش خود، در انتخابات ۱۱ اسفند حضور حداکثری داشته باشند.

او در پاسخ به پرسشی درباره برنامه اعضای لیست مشترک شانا و پایداری جهت افزایش مشارکت مردم در مدت باقی مانده تا انتخابات گفت: در این مدت زمان کوتاه تا برگزاری انتخابات سعی می کنیم با حضور در مساجد و دانشگاه‌ها دو مساله کلیدی یعنی نقش مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود و نقش مجلس در تعیین سرنوشت کشور را در جمع دانشگاهیان و مردم تبیین کنیم.

مهار تورم و رشد تولید باید اولویت مجلس دوازدهم باشد

این نماینده مجلس یازدهم درباره برنامه نامزدهای ائتلاف شانا و پایداری برای مجلس آینده گفت: مجلس دوازدهم باید تمرکز ویژه‌ای بر روی دو مقوله مهار تورم و رشد تولید داشته باشد. با تمام زحماتی که مجلس یازدهم کشید، هنوز کار زیادی در زمینه‌ها باقی مانده است و آن‌چنان که شایسته است در رشد تولید و مهار تورم به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم. همچنین مجلس دوازدهم باید در زمینه تولید دانش بنیان و تولید صنعتی که پیشانی دست‌یابی به تحول اقتصادی هستند تمرکز ویژه داشته باشد.

در زمینه مهار تورم انشاالله با کاستن از ناترازی‌ها در چهار زمینه شبکه بانکی، بودجه، صندوق بازنشستگی و انرژی به نقاط روشنی دست پیدا کنیم. همچنین با هدف‌گذاری روی جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و خارجی رشد تولید را بیش از مجلس یازدهم تقویت خواهیم کرد.

نگاهداری درباره برنامه‌ نامزدهای لیست متبوعش برای چالش‌های حوزه فیلترینگ گفت: بحث فضای مجازی و حاشیه‌های مرتبط با آن در مجلس آینده و حتی مجلس‌های پس از آن از موضوعات اساسی خواهد بود.

قطعا رییس مجلس دوازدهم آقای قالیباف است

او درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم گفت: به نظر من قطعا رییس مجلس دوازدهم آقای قالیباف است.

مشارکت بالا حل‌المسائل مشکلات کشور است/ دیپلماسی فعال راه اصلی خنثی‌سازی تحریم‌هاست

دیپلماسی فعال راه اصلی خنثی‌سازی تحریم‌ها است

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس یازدهم درباره برنامه‌های نامزدهای مشترک شانا و پایداری برای کاهش تحریم‌ها در مجلس دوازدهم گفت: مقوله دور زدن تحریم‌ها و خنثی‌سازی آن‌ها را در مجلس آینده دنبال خواهیم کرد اما برداشت ما این است که این تحریم‌ها، کوتاه مدت نیستند و آمریکا و ایادی استکبار از سلاح تحریم به طور دائم استفاده می‌کنند پس برای مقابله با تحریم‌ها باید رویکردهای بنیادی‌تر و اساسی‌تری اندیشیده شود. اقدامات کوتاه مدت برای دور زدن و خنثی‌سازی تحریم‌ها بی‌تاثیر نیست ولی راه خنثی‌سازی اصلی تحریم این است که با بهره‌گیری از یک دیپلماسی فعال با جانمایی اقتصاد ایران درعرصه بین‌المللی بتوانیم کشور را درمسیر شکوفایی قرار دهیم. این جانمایی می‌تواند در زمینه ارزش‌های اقتصادی منطقه‌ای، اعم از مسیر کریدور شمال به جنوب روسیه و کشورهای اوراسیا یا در مسیر زنجیره‌ ارزش افزوده کمربند راه چین باشد. پس باید نقش حداکثری جمهوری اسلامی ایران را در این حوزه‌های اقتصادی تعریف کنیم تا بتوانیم تحریم را در درازمدت خنثی کرده و آثار آن را معیشت مردم به حداقل برسانیم.

نگاهداری درباره برنامه مشترک شانا و پایداری برای ریاست جمهوری ۱۴۰۴ گفت: به هر حال شانا و پایداری از جبهه‌های فعال سیاسی در کشور هستند و هر جبهه فعال سیاسی برای همه انتخابات آتی از جمله ریاست جمهوری برنامه‌ای خواهد داشت.

او درباره احتمال ائتلاف لحظه آخری لیست پایداری و شانا با سایر احزاب اصول‌گرا و ارائه لیست واحد اصول‌گرایان گفت: من در این زمینه نقش‌آفرین نیستم و پیش‌بینی خاصی ندارم.

مجتبی زارعی، رییس سازمان بسیج اساتید کشور در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز درباره میزان مشارکت مردم در انتخابات جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ گفت: با توجه به نظرسنجی‌ها احتمال افزایش میزان مشارکت مردم دراین روزهای پایانی نسبت به هفته‌ها و ماه‌های گذشته رو به رشد است و امیدواریم انتخابات قابل قبولی از حیث مشارکت داشته باشیم. در این مدت باقی‌مانده در تلاشیم تا معیارهایی که برای بهبود وضع موجود داریم در محافل دانشگاهی و مردمی تشریح کنیم. هر چند مجلس فعلی، مجلسی انقلابی بود اما شرایط به گونه‌ای است که باید شاخصه‌های انقلابی‌گری که در صدر آن عدالت توزیعی و خدماتی و رفع تبعیض و فساد است، بیش از پیش حکمفرما شود. نمایندگان باید حداکثر تلاش خود را در جهت رفع تورم و گشایش اقتصادی در زندگی آحاد جامعه انجام دهند و در این لیست مشترک به دنبال تحقق چنین خواسته‌هایی هستیم. اتخاذ سیاست‌های پاک‌دستانه و مردم‌گرایانه نیز جامعه را به اصلاح امور امیدوارتر خواهد.

مجلس بنگاه خصوصی نیست

معاون سیاسی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری دولت نهم درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس گفت: در زمینه شفافیت باید سیاست اقدام در گفتار، کردار و تقنین در راس سیاست‌های مجلس دوازدهم قرار گیرد. همه اعضای فهرست چند روز قبل با حضور در مرقد مطهر حضرت امام (ره) و شهدا وعده کردند که قدمی برای نفع شخصی در مجلس برندارند و میثاق بستند که مجلس بنگاه خصوصی نباشد. اگر نمایندگان به شفافیت عمل نکنند خود به خود معزول می‌شوند.

مشارکت بالا حل‌المسائل مشکلات کشور است/ دیپلماسی فعال راه اصلی خنثی‌سازی تحریم‌هاست

شبکه اجتماعی خارجی باید در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی عمل کنند

معاون سابق وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در دولت دهم درباره صیانت از فضای مجازی و موضوع فیلترینگ گفت: نباید به چالش فیلترینگ فضای مجازی به صورت صفر و صد نگاه کرد. هر شبکه اجتماعی که قوانین جمهوری اسلامی را محترم بشمارد و آموزش ساخت بمب و تخریب نهاد خانواده را ندهد از آزادی عمل برخوردار است در غیر این صورت بر اساس تجربیات جهانی باید محدود شود. اتخاذ این سیاست فقط محدود به ایران نیست، دیدید در ایالات متحده چه بازجویی‌هایی از مدیران تیک تاک انجام شد؟ قوانین کشور ما باید توسط هر سکویی اعم از این که داخلی باشد یا خارجی به رسمیت شناخته شوند. از فضای کسب و کار در بستر شبکه‌های مجازی دفاع می کنیم اما در این بستر هرگز به دشمن میدان نخواهیم داد.

بها دادن به تولید داخلی و توسعه ارتباط با کشورهای خارج از نظام سلطه راه کاهش تحریم‌ها است

مجتبی زارعی درباره برنامه‌های نامزدهای لیست شانا و پایداری برای کاهش تحریم‌ها در مجلس دوازدهم نیز گفت: باید گسترش رابطه با همسایگان در صدر کار قرار گیرد و تحریم‌ها با بها دادن به تولیدات داخلی و توسعه ارتباطات با کشورهای خارج از نظام سلطه کاهش ‌یابد و امیدواریم این سیاست که از سوی دولت سیزدهم در حال اجرا است در مجلس آینده هم پیگیری شود. متاسفانه در دوره‌ای به این علت که همه راه‌ها به اروپا و آمریکا ختم شده بود، سهم ایران در میان پانزده کشورهمسایه با گردش مالی حدود دو هزار میلیارد دلار، کمتر از دو درصد بود. رفع این عقب‌ماندگی در تجارت منطقه‌ای زمان‌بر است و طی یک یا دو سال به نتیجه نمی‌رسد. وقتی هشت تا ده سال روابط و مناسبات تجاری و بازرگانی را با کشورهای منطقه محدود کردیم، اثر وضعی آن چه بسا ده تا پانزده سال طول بکشد.

رییس بسیج اساتید کشور درباره انتخاب ریاست مجلس دوازدهم گفت: انتخاب رییس مجلس به اراده جمعی نمایندگان مجلس آینده باز می‌گردد. مجلس دوازدهم رنگین کمانی از نمایندگان طیف‌های مختلف خواهد بود و امیدواریم با تعامل همه نمایندگان آن‌چه در جهت صلاح جامعه است برای اداره قوه مقننه تحقق یابد.

کد خبر: 1222333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =